Verzenden
 • Boven de € 50,- gratis verzonden.
 • Imray uitgaven worden altijd gratis verzonden.
 • Voor 16:00 op werkdagen besteld de volgende dag in huis.
Retouren
 • Binnen 14 dagen altijd mogelijk.

Detectie

Filteren
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

3 producten

Toon als Foto-tabel Lijst
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

3 producten

Toon als Foto-tabel Lijst
Detectie bij Vrolijk Watersport. Dé watersportwinkel van Scheveningen, met meer dan 7.000 artikelen en 145 jaar aan kennis.


Of u nu een fervent zeiler bent of af en toe een boot bezoekt, u moet zich bewust zijn van de risico's van boten met motoren aan boord. Een van de meest voorkomende gevaren is de aanwezigheid van brandbare gassen, zoals koolmonoxide. Om uzelf en uw passagiers te beschermen, is het belangrijk te investeren in een gasdetector voor uw boot.

Wat is een gasdetector?

Tijdens het varen is het belangrijk om je bewust te zijn van je omgeving en de potentiële gevaren die het varen met zich meebrengt. Een van die gevaren zijn gaslekken, die tot explosies en brand kunnen leiden. Een gasdetector is een apparaat dat u kan waarschuwen voor gaslekken, zodat u actie kunt ondernemen om ze te voorkomen.

Gasdetectors zijn er in verschillende vormen en maten, en ze kunnen voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Sommige gasdetectors zijn ontworpen om op boten te worden geplaatst, terwijl andere bedoeld zijn om door mensen te worden gedragen. Er zijn ook draagbare gasdetectors die kunnen worden gebruikt om de lucht te testen op gaslekken.

Een gasdetector werkt door de aanwezigheid van brandbare gassen in de lucht te detecteren. Wanneer een gaslek wordt gedetecteerd, geeft het apparaat een alarmsignaal om u voor het gevaar te waarschuwen. Een gasdetector kan ook worden uitgerust met sensoren waarmee ze kleppen kunnen afsluiten of ventilatoren kunnen activeren om een ruimte waar een gaslek is gedetecteerd te ventileren.

Als u op zoek bent naar een gasdetector voor uw boot, moet u met een aantal zaken rekening houden. Ten eerste moet u beslissen welk type detector u wilt. Er zijn veel verschillende soorten detectoren op de markt, dus het is belangrijk dat u wat onderzoek doet voordat u een aankoop doet. U moet ook bedenken waar u de detector op uw boot gaat monteren. Als u met deze factoren rekening hebt gehouden, kunt u uw keuze beperken tot een paar verschillende detectoren.

Hoe werkt een gasdetector?

Een gasdetector is een apparaat dat de aanwezigheid van gassen in een ruimte detecteert, meestal als onderdeel van een veiligheidssysteem. Dit type apparatuur wordt gebruikt om mensen en eigendommen te beschermen tegen de gevolgen van gaslekken.

Gasdetectors werken door voortdurend de lucht te controleren op de aanwezigheid van specifieke gassen. Wanneer een gas wordt gedetecteerd, gaat er een alarm af om mensen in de omgeving te waarschuwen voor het gevaar. Gasdetectors kunnen zowel draagbaar als vast geïnstalleerd zijn, en ze worden vaak gebruikt in combinatie met andere soorten veiligheidsapparatuur, zoals ventilatiesystemen.

Waarom u gasdetectie op uw boot nodig heeft

Als je een boot hebt, heb je een gasdetectie apparaat nodig. Dit is waarom:

 1. Boten worden vaak gebruikt in gebieden waar geen aardgasvoorziening is, dus een draagbare gasdetector is de enige manier om te weten of er lekken zijn.
 2. Een gasdetector kan uw leven redden in een noodsituatie. Als er een gaslek op uw boot is, zal de gasdetector u waarschuwen zodat u actie kunt ondernemen om te voorkomen dat u wordt vergiftigd door koolmonoxide of andere gassen.
 3. Een gasdetector kan u ook helpen dure reparaties te voorkomen. Als er een klein gaslek op uw boot is, laat de detector u dat weten zodat u het probleem kunt verhelpen voordat de grote schade veroorzaakt.
 4. Gasdetectors zijn relatief goedkoop en gemakkelijk te gebruiken, dus er is geen excuus om er geen aan boord van uw schip te hebben.

gasdetector

Waar installeert u een gasdetector?

 1. Monteer de detector in de buurt van het fornuis, waar de kans op ophoping van gassen het grootst is.
 2. Zorg ervoor dat de detector buiten het bereik van kinderen en huisdieren is.
 3. Test de detector regelmatig om er zeker van te zijn dat hij goed werkt.

Onderhoud van de gasdetector

Het is belangrijk om uw gasdetector in goede staat te houden. Hier volgen enkele tips voor het onderhoud van uw gasdetector:

 • Controleer de batterijen regelmatig en vervang ze indien nodig.
 • Test regelmatig de werking van de detector.
 • Reinig de detector regelmatig om vuil en stof te verwijderen dat de werking kan verstoren.
 • Als u problemen met uw gasdetector opmerkt, neem dan contact op met ons of een gekwalificeerde technicus voor reparatie of vervanging.

Gasdetectie kopen bij Vrolijk Watersport

Een gasdetectie apparaat is essentieel aan boord van uw boot. Hij kan te allen tijde lage concentraties koolmonoxide en andere gevaarlijke gassen in de kajuit detecteren en u waarschuwen voordat het te laat is. Investeren in een gasdetector van goede kwaliteit geeft u en uw passagiers de zekerheid dat hun veiligheid te allen tijde is gewaarborgd. Met de juiste gasdetector voor uw boot kunt u genieten van lange dagen op het water zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over ongeziene gevaren die onder het wateroppervlak schuilen. Bij Vrolijk Watersport verkopen we een gasdetector van Bep. Dit is een hooggewaardeerde gasdetector in de watersport wereld.