Verzenden
 • Boven de € 50,- gratis verzonden.
 • Imray uitgaven worden altijd gratis verzonden.
 • Voor 16:00 op werkdagen besteld de volgende dag in huis.
Retouren
 • Binnen 14 dagen altijd mogelijk.

Handheld marifoon


Een handheld marifoon is een essentieel onderdeel van de veiligheidsuitrusting tijdens het varen, omdat u hiermee kunt communiceren met andere boten in de buurt en indien nodig hulp kunt inroepen. Voor pleziervaarders die een marifoon willen zonder dat het schip hoeft worden aangepast, is een handheld marifoon uitstekend geschikt. Dit model marifoon voldoet aan de eisen die een vaste marifoon ook heeft.

Wat is een handheld marifoon?

Een handheld marifoon is een draagbare, in de hand gehouden radio die wordt gebruikt om te communiceren met andere boten en vaartuigen in de buurt. Marifoons zijn een essentieel onderdeel van de veiligheidsuitrusting van elke boot of vaartuig en zijn in de meeste rechtsgebieden wettelijk verplicht. Marifoons worden meestal gebruikt om te communiceren met de kustwacht, andere hulpdiensten of andere boten in de buurt.

Waarom zijn handheld marifoons belangrijk?

Handheld marifoons zijn om een aantal redenen belangrijk. Ten eerste maken ze communicatie mogelijk tussen de boot en andere schepen of walstations. Dit kan belangrijk zijn voor de veiligheid, maar ook voor de coördinatie van activiteiten zoals vissers of vaarexcursies. Ten tweede kunnen marifoons worden gebruikt om naar het weer en andere maritieme uitzendingen te luisteren. Dit kan schippers helpen op de hoogte te blijven van de omstandigheden in hun gebied en potentieel gevaarlijke situaties te vermijden. Tenslotte kunnen marifoons het plezier op het water vergroten door muziek of praatprogramma's of praatprogramma's te verzorgen.

Wat zijn de verschillende typen marifoons?

Er zijn veel verschillende typen marifoons, elk met hun eigen unieke kenmerken en voordelen. Het populairste type marifoon is de VHF-radio, die wordt gebruikt voor spraakcommunicatie tussen boten en schepen. Andere typen marifoons zijn HF-radio's, die worden gebruikt voor communicatie over lange afstanden, en UHF-radio's, die worden gebruikt voor communicatie over korte afstanden.

Hoe gebruikt u een handheld marifoon?

Als u een hand marifoon aan boord heeft, is het belangrijk dat u weet hoe u deze in geval van nood goed kunt gebruiken. Hier volgen enkele tips:

 1. Zorg ervoor dat de hand marifoon aan staat en op het juiste kanaal is ingesteld voordat u probeert te zenden.
 2. Houd de zendknop ingedrukt terwijl u duidelijk en langzaam in de microfoon spreekt.
 3. Laat de zendknop los nadat u klaar bent met spreken.
 4. Luister naar een reactie van andere schepen of kustwachtstations.
 5. Herhaal stap 2-4 indien nodig totdat u contact maakt met iemand die u kan helpen.

Wanneer gebruikt u een handheld marifoon?

Een marifoon is een zeer nuttig instrument voor communicatie aan boord van een schip. Er zijn echter situaties waarin het niet de beste optie is. Hier volgen enkele richtlijnen voor het gebruik van een marifoon:

-Als het schip onderweg is en er niemand anders aan boord is die de radio kan volgen.

-In een noodsituatie

-Bij communicatie met andere schepen of walstations.

Waarom heeft u een handheld marifoon aan boord nodig?

Er zijn vele redenen waarom u een hand marifoon aan boord van uw schip nodig heeft. In geval van nood kan een marifoon worden gebruikt om hulp in te roepen of om andere schepen te waarschuwen voor gevaar. Een handheld marifoon kan ook worden gebruikt om te luisteren naar uitzendingen over het weer en maritieme veiligheid. Hand marifoons zijn relatief goedkoop en kunnen een essentieel onderdeel zijn van de veiligheidsuitrusting aan boord van uw schip.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van een marifoon aan boord?

Het gebruik van een marifoon aan boord heeft vele voordelen. Een marifoon is een goede manier om in contact te blijven met andere boten, de kustwacht en andere hulpdiensten. Een marifoon kan ook worden gebruikt om naar weerberichten en andere belangrijke informatie te luisteren.

Hoe gebruikt u een marifoon aan boord?

Als u bent zoals de meeste mensen, denkt u waarschijnlijk pas aan een marifoon als u hem nodig hebt. Daarom is het belangrijk om te weten hoe u er een gebruikt voordat u zich in een noodsituatie bevindt. Hier volgen enkele tips voor het gebruik van een marifoon aan boord:

 1. Ken de basis. Een marifoon is een draagbare tweerichtingsradio die VHF- (zeer hoge frequentie) of UHF-frequenties (ultrahoge frequentie) gebruikt om te communiceren met andere boten, schepen en kustwachtstations. Het is een essentieel onderdeel van de uitrusting van elke boot of schip, en het kan worden gebruikt voor zowel noodsituaties als andere situaties.
 2. Kies het juiste kanaal. Er zijn veel verschillende kanalen die u kunt gebruiken met een hand marifoon, dus het is belangrijk om het juiste kanaal te kiezen. Kanaal 16 wordt bijvoorbeeld gebruikt voor noodoproepen, terwijl kanaal 9 meestal wordt gebruikt voor communicatie tussen schepen onderling.
 3. Zorg ervoor dat uw batterijen opgeladen zijn. Niets is erger dan je marifoon te moeten gebruiken in een noodsituatie om er vervolgens achter te komen dat de batterijen leeg zijn. zorg er dus voor dat ze altijd opgeladen blijven.
 4. Wees je bewust van de vermogensbeperkingen. Handheld marifoons hebben een beperkt bereik, dus het is belangrijk om je bewust te zijn van hun beperkingen voordat je ze gebruikt. In het algemeen hebben ze een bereik van ongeveer 20 mijl bij gebruik op het land en ongeveer 5 mijl bij gebruik op het land.

Handheld marifoon kopen bij Vrolijk Watersport

Bij Vrolijk Watersport hebben we verschillende handheld marifoons van Standard Horizon. In de waterport wereld staat Standard Horizon bekend om hun kwaliteit, continuïteit en innovatie. Daarnaast bieden ze een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Wij hebben de volgende marifoons van Standard Horizon in ons assortiment:

Standard Horizon HX890E

Deze handheld marifoon van Standard Horizon is de meeste geavanceerde binnen ons assortiment. De HX890E is voorzien van een ingebouwde GPS-ontvanger, DSC klasse D functie en MOB-functie. De laatste functie zorgt ervoor dat als er een ongeluk plaatsvindt het laatste coördinaat onthouden wordt. Ook is die waterdicht, blijft die drijven en te lokaliseren. Wanneer de hand marifoon overboord valt hoeft er dus geen paniek te zijn.

Standard Horizon HX-210

Voor degene die een marifoon zoekt zonder allerlei extra functies is de HX210 een juiste mogelijkheid. Deze is het scherpste geprijsd maar voorziet u toch van alles wat u in een handheld marifoon zoekt. De marifoon heeft een compacte behuizing met een grote capaciteit van 1850 mHa. Daarnaast heeft die een groot matrixscherm wat hem eenvoudig te bedienen maakt. Ook heeft de HX210 een ingebouwde FM-radio ontvanger.

Standard Horizon HX-300

Als u een compacte handheld marifoon zoekt is de HX-300 uitstekend geschikt. Daarnaast is deze makkelijk op te laden doormiddel van een USB-poort, de eerste handmarifoon die zo opgeladen kan worden. Daarnaast is HX-300 waterdicht en blijft die drijven op het water. Ook heeft die een verplichte display met daarop verschillende handige indicators.

In het algemeen kan het gebruik van een hand marifoon aan boord zeer nuttig zijn. Niet alleen helpt hij u in communicatie te blijven met andere boten, maar hij kan ook worden gebruikt in geval van nood. Bent u opzoek naar een hand marifoon maar weet u niet welke? Wij bij Vrolijk Watersport staan altijd kaar om u van advies te voorzien. Bel ons gerust op of kom langs in de winkel. Wij helpen u graag met de zoektocht naar de handheld marifoon die perfect past aan boord van uw boot.

Handheld marifoon

 

 

Filteren
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

3 producten

Toon als Foto-tabel Lijst
 1. 50038.PNG
  € 125,00 € 151,25
 2. 50040.JPG
  € 144,00 € 175,45
 3. 50229.JPG
  Op voorraad
  € 195,00 € 232,35
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

3 producten

Toon als Foto-tabel Lijst