Verzenden
 • Boven de € 50,- gratis verzonden.
 • Imray uitgaven worden altijd gratis verzonden.
 • Voor 16:00 op werkdagen besteld de volgende dag in huis.
Retouren
 • Binnen 14 dagen altijd mogelijk.

Antivries


Antivries is een vloeistof die wordt toegevoegd aan drinkwatersystemen, toiletten, verwarmingssystemen en motoren om te voorkomen dat deze bevriezen. Het wordt ook gebruikt om corrosie in metalen buizen en leidingen te voorkomen. Het is verkrijgbaar in zowel synthetische als natuurlijke vorm. Bij Vrolijk Watersport verkopen we onder andere Talamex Antivries. Deze is erg populair in de watersport wereld.

Talamex antivries

Antivries boot

Antivries is een vloeistof die aan water wordt toegevoegd om het vriespunt te verlagen. Het wordt gebruikt in drinkwatersystemen, toiletsystemen, verwarmingssystemen en motoren om bevriezing te voorkomen. Antivries bestaat meestal uit ethyleenglycol of propyleenglycol.

Hoe werkt het?

Als uw toilet, verwarming of motor bevroren is, kunt u het gebruiken om het ijs te smelten. Giet gewoon het antivriesmiddel op de getroffen plek en wacht tot het ijs is gesmolten. Mogelijk moet u dit proces verschillende keren herhalen om het systeem volledig te ontdooien.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van antivries?

Er zijn verschillende voordelen van het gebruik van antivries in drinkwatersystemen, toiletten, verwarming en motoren. Het kan bevriezing in leidingen en sanitair helpen voorkomen, en kan ook helpen het water warm te houden in tanks en boilers. Bovendien kan het helpen metalen onderdelen te beschermen tegen corrosie.

Veilig gebruik van antivries

Als u antivries in uw drinkwatersysteem, toilet of verwarmingssysteem gebruikt, is het belangrijk dat u het veilig gebruikt. Hier volgen enkele tips voor een veilig gebruik van het middel:

-Antivries mag nooit worden ingeslikt. Als u per ongeluk iets inslikt, bel dan onmiddellijk de antigifdienst of zoek medische hulp.

-Als u antivries in een toilet of ander sanitair gebruikt, moet u het sanitair daarna met schoon water doorspoelen om de achtergebleven vries middel te verwijderen.

-Als u antivries in een verwarmingssysteem gebruikt, zorg er dan voor dat u de vloeistof niet oververhit. Volg de instructies van de fabrikant voor correct gebruik.

Antivries bij Vrolijk Watersport

Hoewel het belangrijk is om antivries te hebben voor uw drinkwatersysteem, toilet, verwarming en motor, moet u zich ook bewust zijn van de gevaren die ermee gepaard gaan. Het is giftig en kan dodelijk zijn bij inname, dus houdt het buiten bereik van kinderen en huisdieren. Als u het middel moet gebruiken, zorg er dan voor dat u de instructies zorgvuldig opvolgt en het op de juiste manier weggooit als u klaar bent.

Bij Vrolijk verkopen wij Talamex Antivries producten. Talamex Antivries verkopen wij in de hoeveelheden van 5, 10 en 20 liter. Deze beschermt tot wel -45°C in koperen leidingen en -25°C in kunststof leidingen. Ook hebben we Vake Organisch Drinkwater Antivries in het assortiment bij Vrolijk Watersport. Deze heeft een bescherming tot wel -70°C. Wat deze variant extra bijzonder maakt is dat die plantaardig is en daarmee 100% veilig voor zowel mens, dier als natuur.

antivries boot

Vindt u het nou moeilijk om te bepalen welke vries middel s het best is geschikt voor uw boot? Geen probleem! De experts van Vrolijk Watersport voorzien u graag van advies! Kom langs in onze Watersportwinkel of bel ons op.

 

Filteren
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

2 producten

Toon als Foto-tabel Lijst
 1. 71781.JPG
  Highlight
  € 18,95 € 27,30
 2. 27746.JPG
  € 11,95 € 13,00
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

2 producten

Toon als Foto-tabel Lijst