Verzenden
 • Boven de € 50,- gratis verzonden.
 • Imray uitgaven worden altijd gratis verzonden.
 • Voor 16:00 op werkdagen besteld de volgende dag in huis.
Retouren
 • Binnen 14 dagen altijd mogelijk.

Touwladders

Filteren
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

4 producten

Tonen als Foto-tabel Lijst
 1. 29897.JPG
  € 78,00 - 79,00 € 97,50 - 119,00
 2. 36874.JPG
  € 112,00
 3. 63896.JPG
  € 41,95 - 48,30 € 48,60 - 64,60
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

4 producten

Tonen als Foto-tabel Lijst
Touwladders bij Vrolijk Watersport. Dé watersportwinkel van Scheveningen, met meer dan 7.000 artikelen en 145 jaar aan kennis.
Varen is een geweldige manier om te ontspannen en te genieten van het buitenleven, maar het is belangrijk om veilig te zijn als u op het water bent. Een van de beste manieren om veilig te varen is om goed aan boord te gaan. Hier zijn verschillende instrument voor met ieder zijn eigen functionaliteiten. Daarnaast is een touwlader eenvoudig op te bergen.

Wat is een touwladder?

Een touwladder is een ladder die bestaat uit touwen in plaats van treden. Hij wordt vaak gebruikt om uit een brandend gebouw te ontsnappen of om op een moeilijk bereikbare plaats te komen. Touwladders kunnen worden gemaakt van verschillende materialen, zoals hennep, jute of nylon. In het geval van een boot is het bedoeld om mensen eenvoudig aan boord te laten klimmen.

Op- en afstappen van een touwladder

Touwladders zijn een gebruikelijke manier om op het dek van een schip te komen, en goed op- en afstappen is cruciaal voor de veiligheid. Hier volgen enkele tips voor het op- en afstappen van een touwladder:

 • Zorg ervoor dat de ladder veilig is voordat u erop klimt. Controleer of de touwen strak staan en er geen speling in het systeem zit.
 • Klim langzaam en voorzichtig. Probeer niet gehaast de ladder op of af te klimmen.
 • Gebruik beide handen om de touwen vast te pakken en houd uw lichaam dicht bij de ladder terwijl u klimt.
 • Wees u bewust van uw omgeving en waar u de volgende stap gaat zetten. Kijk uit voor losse touwstrengen of knopen waarover u kunt struikelen.
 • Als u van de ladder afstapt, moet u oppassen dat u zich niet te hard van de ladder losmaakt, anders kunt u uw greep verliezen en vallen.

Voor- en nadelen van een touwladder

Het gebruik van een touwladder heeft zowel voor- als nadelen. Aan de positieve kant kan een touwladder een zeer veelzijdig hulpmiddel zijn. Hij kan bijvoorbeeld worden gebruikt om op moeilijk bereikbare plaatsen te komen of als nooduitgang uit een gebouw. Bovendien zijn touwladders meestal goedkoper dan andere soorten ladders zoals zwemladders.

Het nadeel is echter dat touwladders lastig in het gebruik kunnen zijn en een zekere kracht en handigheid vereisen. Bovendien zijn ze niet zo stabiel als andere soorten ladders en kunnen ze gevaarlijker zijn als ze niet correct worden gebruikt.

Touwladder kopen bij Vrolijk Watersport

Een touwladder is een geweldige manier om aan boord te komen als u op zoek bent naar een gemakkelijke en goedkope manier om toegang te krijgen tot uw schip. Ze zijn ook zeer veelzijdig, omdat ze kunnen worden gebruikt voor verschillende taken aan boord, zoals in en uit het water stappen, of het bereiken van voorwerpen die hoog liggen. Als u een touwladder overweegt voor uw boot, bekijk dan zeker onze selectie en vind de perfecte ladder voor uw behoeften.