Verzenden
 • Boven de € 50,- gratis verzonden.
 • Imray uitgaven worden altijd gratis verzonden.
 • Voor 16:00 op werkdagen besteld de volgende dag in huis.
Retouren
 • Binnen 14 dagen altijd mogelijk.

Radarreflectoren

Filteren
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

8 producten

Tonen als Foto-tabel Lijst
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

8 producten

Tonen als Foto-tabel Lijst
Radarreflectoren bij Vrolijk Watersport. Dé watersportwinkel van Scheveningen, met meer dan 7.000 artikelen en 145 jaar aan kennis.


U hebt waarschijnlijk wel eens radarreflectoren op boten gezien en u afgevraagd wat die doen. Een radarreflector is een apparaat dat de radarsignatuur van een object helpt vergroten. Met andere woorden, het maakt het object beter zichtbaar voor de radar. Er zijn veel verschillende soorten radarreflectoren, maar ze werken allemaal door radargolven terug te kaatsen naar de bron. Hierdoor is het object beter zichtbaar op de radar, wat belangrijk kan zijn voor de veiligheid. Ze zijn er in verschillende vormen en maten, zodat er zeker een reflector is die perfect aan uw behoeften voldoet.

Wat is een radarreflector?

Radarreflectoren zijn toestellen die gebruikt worden om radarsignalen terug te kaatsen naar de radarontvanger. Ze zijn meestal gemaakt van metaal of andere materialen die radiogolven gemakkelijk kunnen weerkaatsen. Radarreflectoren kunnen worden gebruikt om het detectiebereik van radarsystemen te verbeteren of om objecten beter zichtbaar te maken voor de radar.

Er zijn veel verschillende soorten radarreflectoren, en ze worden vaak gebruikt in combinatie met andere soorten radar absorberende materialen. Reflectoren kunnen worden gebruikt om de sterkte van een signaal te verhogen of om het in een bepaalde richting te sturen. In sommige gevallen kunnen reflectoren ook worden gebruikt om energie van een radarsignaal te absorberen, waardoor het signaal minder sterk wordt.

Hoe werkt een radarrefector?

Radarreflectoren zijn toestellen die ontworpen zijn om elektromagnetische golven te weerkaatsen. Ze worden vaak gebruikt in radartoepassingen, omdat ze de signaal-ruisverhouding kunnen helpen verbeteren. Radarreflectoren kunnen uit verschillende materialen bestaan, waaronder metaal, plastic en glas.

Wanneer een elektromagnetische golf een radarreflector raakt, wordt hij teruggekaatst in de richting waar hij vandaan kwam. De sterkte van de weerkaatsing hangt af van het materiaal waarvan de reflector is gemaakt en van de hoek waaronder de golf de reflector raakt. Metalen oppervlakken hebben de neiging radargolven beter te weerkaatsen dan andere materialen.

Er zijn verschillende soorten op de markt. Passieve reflectoren weerkaatsen gewoon de inkomende golven zonder dat er extra vermogen nodig is. Actieve reflectoren bevatten ook elektronica die het gereflecteerde signaal versterkt. Hoekreflectoren zijn een ander type radarreflector dat bestaat uit drie platte vlakken die een hoek vormen. Dit type reflector wordt vaak gebruikt in vliegtuigtoepassingen.

Als u overweegt een radarreflector voor uw toepassing te gebruiken, is het belangrijk rekening te houden met de grootte, de vorm en het materiaal van de reflector. De eigenschappen van de reflector bepalen hoe goed hij zijn werk doet.

De voordelen van radarreflectoren

Radarreflectoren zijn apparaten die worden gebruikt om radarsignalen te weerkaatsen. Reflectoren kunnen voor verschillende doeleinden worden gebruikt, zoals:

 • Om de zichtbaarheid van een doelwit op een radarscherm te vergroten
 • Om een doel op een radarscherm te helpen lokaliseren
 • Om de snelheid en richting van een doelwit te bepalen
 • Om een doel in de tijd te helpen volgen

Ze bestaan in verschillende vormen en maten, en kunnen op verschillende manieren worden gemonteerd. Bij Vrolijk Watersport verkopen we reflectoren van EchoMax, Talamex en Trilenz.

Er zijn drie hoofdtypen radarreflectoren:

 1. Kubische hoekreflectoren
 2. Sferische hoekreflectoren
 3. Plaatreflectoren

Kubische hoekreflectoren zijn het meest voorkomende type radarreflector. Ze bestaan uit vier metalen platen die een kubus vormen, waarbij elke plaat de radargolven in een andere richting reflecteert. Hierdoor ontstaat een sterke reflectie die door radarapparatuur vanuit alle hoeken kan worden waargenomen. Een voorbeeld hiervan is de Plastimo Radar Reflector.

Bolvormige hoekreflectoren zijn vergelijkbaar met kubusvormige reflectoren, maar ze hebben een gebogen oppervlak in plaats van vlakke platen. Hierdoor hebben ze een iets zwakkere reflectie, maar ze zijn nog steeds vanuit alle hoeken zichtbaar voor radar. De Radarreflector van EchoMax is hier een voorbeeld van. Dit is een cilindervormige behuizing met daarin reflecterende aluminium platen.

Plaatreflectoren bestaan uit één plat stuk metaal. Zij kunnen alleen radargolven reflecteren die hen rechtstreeks raken, en zijn dus niet zo zichtbaar voor radarapparatuur als de andere twee soorten reflectoren.

Hoe kiest u de juiste radarreflector?

Er zijn veel verschillende soorten radarreflectoren op de markt, maar hoe kunt u de juiste radarreflector kopen? De belangrijkste factor is de grootte van uw vaartuig. Hoe groter uw boot, hoe krachtiger de reflector moet zijn. Een andere factor is het soort materiaal waarvan u uw reflector wilt maken. Reflectoren kunnen worden gemaakt van aluminium of glasvezel, en elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen.

Aluminiumreflectoren zijn doorgaans lichter en betaalbaarder dan glasvezelreflectoren, maar ze zijn ook minder duurzaam. Glasvezelreflectoren zijn duurder, maar veel duurzamer en corrosiebestendiger. Uiteindelijk hangt de beslissing welk materiaal u kiest af van uw persoonlijke voorkeuren en budget.

Zodra u de grootte en het materiaal van uw reflector hebt gekozen, is het tijd om een bevestigingsoptie te kiezen. Reflectoren kunnen permanent of tijdelijk worden gemonteerd. Permanente montageopties zijn onder andere bevestigingen met bouten en dekbevestigingen. Tijdelijke bevestigingsopties zijn bijvoorbeeld zuignapbevestigingen en spanbanden. Ook hier hangt de beste optie voor u af van uw persoonlijke voorkeuren en budget.

Radarreflector kopen bij Vrolijk Watersport

Een radarreflector is een apparaat dat radarsignalen terugkaatst naar de zender. Radarreflectoren worden gebruikt in een groot aantal toepassingen, waaronder vliegtuigen, boten en auto's. Het is een handig item om aan boord te hebben. Maar welke radarreflector kopen? Wij helpen u hier graag bij, de specialisten van Vrolijk Watersport staan klaar om u van het beste advies te voorzien.