Verzenden
 • Boven de € 50,- gratis verzonden.
 • Imray uitgaven worden altijd gratis verzonden.
 • Voor 16:00 op werkdagen besteld de volgende dag in huis.
Retouren
 • Binnen 14 dagen altijd mogelijk.

Reddingsvlotten

Filteren
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

8 producten

Tonen als Foto-tabel Lijst
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

8 producten

Tonen als Foto-tabel Lijst
Reddingsvlotten bij Vrolijk Watersport. Dé watersportwinkel van Scheveningen, met meer dan 7.000 artikelen en 145 jaar aan kennis.

 

Eén van de beste manieren om veilig op het water te blijven is een reddingsvlot aan boord te hebben. Reddingsvlotten kunnen een vitaal veiligheidsnet vormen bij een ongeluk of kapseizen. Maar omdat er zoveel verschillende soorten en maten reddingsvlotten op de markt zijn, kan het moeilijk zijn om te weten welke voor u geschikt is. Wij hopen u te kunnen helpen bij het maken van de juiste keuze! 

Wat is een reddingsvlot? 

Een reddingsvlot is een kleine, draagbare boot die wordt gebruikt voor noodsituaties wanneer een schip of boot moet worden verlaten. Het is een automatisch opblaasbaar vlot. Bij Vrolijk Watersport verkopen we vloten van verschillende grote, namelijk reddingsvlot 4 personen, reddingsvlot 6 personen en reddingsvlot 8 personen. Reddingsvlotten zijn een essentieel onderdeel van de veiligheidsuitrusting van elk vaartuig dat het water opgaat. 

Waarom heeft u een reddingsvlot nodig? 

Een reddingsvlot is een essentieel stuk veiligheidsuitrusting voor elke boot. Het biedt een veilig en stabiel platform voor u en uw bemanning in geval van kapseizen of andere noodsituaties. Een reddingsvlot kan u ook warm en drooghouden als u langere tijd in het water moet doorbrengen. 

Hoe kiest u het juiste reddingsvlot? 

Bij het kiezen van een reddingsvlot zijn er veel factoren waarmee u rekening moet houden, zoals de grootte van het vlot, het type vaartuig dat u hebt, het aantal mensen aan boord en de omgeving waarin u het vlot gaat gebruiken. De grootte is een belangrijke factor om te overwegen, omdat u er zeker van wilt zijn dat het vlot groot genoeg is voor iedereen aan boord. Het type vaartuig dat u hebt, bepaalt ook de grootte van het reddingsvlot dat u nodig hebt. De omgeving waarin u het reddingsvlot gaat gebruiken is ook een belangrijke factor. Als u het reddingsvlot in een koud klimaat gebruikt, hebt u een ander type reddingsvlot nodig dan wanneer u het in een warm klimaat gebruikt. 

Reddingsvlot 4 personen 

Bij Vrolijk Watersport verkopen we de reddingsvlotten van Hero. Dit reddingsvlot 4 personen is een vlot speciaal voor grote meren en kustwater die compleet is uitgerust met een automatisch opblaasbare boog voor de tent. Deze vloten zijn super licht en compact zodat u ze eenvoudig kunt opbergen aan boord en makkelijk gebruiken als u hem nodig hebt. 

Wat zijn de voordelen van een reddingsvlot aan boord? 

Een reddingsvlot kan in geval van nood op zee veel veiligheid en zekerheid bieden. Ze zijn ontworpen om de inzittenden veilig en droog te houden terwijl ze drijven, en kunnen worden gebruikt als transportmiddel om land of andere vaartuigen te bereiken. Reddingsvlotten kunnen ook worden uitgerust met voorraden zoals voedsel, water en dekens om de opvarenden te helpen totdat de redding arriveert. In tegenstelling tot een vast reddingsvest of automatisch reddingsvest houdt dit vlot u ook daadwerkelijk droog omdat er geen contact met het water hoeft te zijn. 

Hoe gebruikt u een reddingsvlot? 

Als u zich in het water bevindt en een reddingsvlot nodig hebt, volg dan deze instructies om het meeste uit uw vlot te halen en uw overlevingskansen te vergroten. 

 1. Blaas het reddingsvlot zo snel mogelijk op. De meeste reddingsvlotten hebben een opblaasslang die geactiveerd kan worden door aan een koord of knop te trekken. Als u het vlot niet zelf kunt opblazen, vraag dan iemand anders aan boord om u te helpen.
 2. Stap in het reddingsvlot en maak de kap vast. Het afdak biedt enige bescherming tegen de elementen en kan ook worden gebruikt als signaalmiddel als het helder genoeg is. Zorg ook dat er verschillende noodsignalen aan boord zijn, denk aan noodvuurwerk.
 3. Begin te peddelen in de richting van de kust of een ander nabijgelegen land. Als er geen land in zicht is, probeer dan rondjes te peddelen zodat u niet te ver afdrijft van uw oorspronkelijke locatie. Ook kan het handig zijn om een traceersysteem aan boord te hebben.
 4. Zodra u land bereikt, blaast u de drijfzakken van het vlot op om een comfortabeler slaapoppervlak te creëren. Als er geen drijfzakken zijn, gebruik dan alle beschikbare drijfmiddelen om de zijkanten van het vlot te ondersteunen.
 5. Probeer kalm te blijven en wacht op redding. Rantsoeneer al het voedsel en water dat u aan boord heeft, en gebruik de overkapping voor schaduw overdag. 

Tips voor het gebruik van een reddingsvlot 

Een reddingsvlot is een essentieel stuk veiligheidsuitrusting voor elk vaartuig. Hier volgen enkele tips voor het gebruik van een reddingsvlot: 

 • Lees voor gebruik de instructies van de fabrikant zorgvuldig door.
 • Laat het reddingsvlot leeglopen volgens de instructies.
 • Zorg ervoor dat alle inzittenden veilig in het reddingsvlot zitten voordat u het vlot opblaast.
 • -Zorg ervoor dat iedereen in het reddingsvlot een goed passend reddingsvest draagt.
 • Zorg ervoor dat alle losse spullen in het reddingsvlot vastzitten zodat ze niet wegdrijven.
 • Bind, indien mogelijk, het reddingsvlot vast aan het vaartuig zodat het niet wegdrijft.
 • Bewaak de weersomstandigheden en wees bereid het schip te verlaten indien nodig. 

Conclusie 

Een reddingsvlot aan boord hebben is een essentiële veiligheidsmaatregel voor elke boot, en we raden u ten zeerste aan om erin te investeren. We hopen natuurlijk dat u er nooit één nodig gaat hebben maar toch is het belangrijk om er één aan boord te hebben, u weet maar nooit natuurlijk, het is een echte life saver! Als u vragen heeft over welk reddingsvlot het best voor u geschikt is staan de experts van Vrolijk Watersport klaar om u van het beste advies te voorzien.