Verzenden
 • Boven de € 50,- gratis verzonden.
 • Imray uitgaven worden altijd gratis verzonden.
 • Voor 16:00 op werkdagen besteld de volgende dag in huis.
Retouren
 • Binnen 14 dagen altijd mogelijk.

Jachtlakken

Filteren
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

9 producten

Tonen als Foto-tabel Lijst
 1. 22350.JPG
  € 33,95 - 45,50 € 40,20 - 45,50
 2. 63681.JPG
  € 33,95 € 40,20
 3. 6869.JPG
  € 35,95 € 40,95
 4. 29325.JPG
  € 21,95 - 26,80 € 26,60 - 37,00
 5. 29247.JPG
  € 32,50 - 329,45 € 37,30 - 379,85
 6. 62058.PNG
  € 48,50 € 56,85
 7. 62105.PNG
  € 48,50 € 56,85
 8. Epifanes waterlijnverf.jpg
  € 11,95 € 14,50
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

9 producten

Tonen als Foto-tabel Lijst
Jachtlakken bij Vrolijk Watersport. Dé watersportwinkel van Scheveningen, met meer dan 7.000 artikelen en 145 jaar aan kennis.

Jachtlakken

Bent u op zoek naar een manier om uw schip te beschermen tegen de elementen? Dan kunt u overwegen jachtlak te gebruiken. Jachtlak wordt ook wel bootlak of vernis genoemd. Jachtlak is een soort verf die ontworpen is om houten oppervlakken te beschermen tegen vocht en UV-schade. Hoewel de lak kan worden toegepast op elk soort houten oppervlak, is het bijzonder geschikt voor schepen, omdat het bestand is tegen de zware omstandigheden op het water. Als u geïnteresseerd bent in het gebruik van jachtlak, zijn er een paar dingen die u moet weten.

Wat is jachtlak?

Jachtlak is een heldere, UV-bestendige houtafwerking die wordt aangebracht op de buitenkant van schepen om het hout te beschermen tegen schade door de zon en blootstelling aan water. Het is meestal gemaakt uit een mengsel van polyurethaan en alkydharsen, en bevat vaak pigment deeltjes die helpen om Uv-licht te reflecteren.

Waarom jachtlak gebruiken?

Jachtlak is een coating die wordt gebruikt boven de waterlijn. Onder de waterlijn wordt antifouling gebruikt om de boot te beschermen. Bootlak geeft een mooie glans en beschermt het dek en de romp tegen elementen van buitenaf, denk aan water en zonnestralen. Zo gaat het verkleuring door UV-straling tegen. Ook zijn jachtlakken bestendig tegen slijtage, krassen en stoten.

Hoe jachtlak aan te brengen

Het is belangrijk dat de jachtlak op een juiste manier wordt aangebracht. Door het op de onderstaande manier te doen krijg je een gladde en professionele afwerking:

 1. Begin altijd met het goed ontvetten van het te schuren oppervlak.
 2. Schuur daarna het deel van het te lakken oppervlak met fijnkorrelig schuurpapier. Dit creëert een gladde basis voor de lak.
 3. Breng vervolgens een dunne laag bootlak aan met een kwast of roller die bedoeld is voor gebruik met lak of polyurethaan. Gebruik voor het beste resultaat een kwast met natuurlijke haren.
 4. Laat de eerste lak volledig drogen voordat u een tweede laag aanbrengt. Afhankelijk van de temperatuur en de vochtigheid kan dit 2 tot 24 uur duren.
 5. Als de laatste laklaag droog is, kunt u deze met een zachte doek uitwrijven voor een glanzende afwerking.

Wanneer jachtlak opnieuw aanbrengen?

Over het algemeen wordt aanbevolen om jachtlak elke twee tot drie jaar opnieuw aan te brengen, afhankelijk van het gebruikte product en de mate van slijtage van het schip. Sommige mensen kiezen ervoor om het vaker te doen, terwijl anderen het interval tussen de applicaties verlengen.

Hoe jachtlak verwijderen?

Er zijn een paar verschillende manieren om jachtlak te verwijderen, afhankelijk van hoeveel lak u moet verwijderen en wat voor materiaal u bij de hand heeft. Als u een hogedrukreiniger hebt, kunt u die gebruiken om de lak snel en gemakkelijk te verwijderen. Als je geen hogedrukreiniger hebt, kun je ook een tuinslang met een hogedrukspuit gebruiken. Zorg er wel voor dat u de druk laag houdt zodat u de gelcoat van uw jacht niet beschadigt. Als u meer hardnekkige vernisaanslag moet verwijderen, kunt u een afbijtmiddel voor scheepsverf gebruiken. Dit is een agressievere methode, maar het zal de klus zeker klaren. Volg de aanwijzingen op het afbijtmiddel zorgvuldig op, en draag altijd handschoenen en oogbescherming bij het werken met chemicaliën. Als u alle bootlak heeft verwijderd, wast u het gebied af met schoon water en laat u het volledig drogen voordat u nieuwe laklagen aanbrengt.

Jachtlak kopen bij Vrolijk Watersport

Het aanbrengen van jachtlak is niet moeilijk, maar vereist wel wat geduld en aandacht voor detail. Als u de tijd neemt en het op de juiste manier doet zult u in staat zijn een mooie, langdurige afwerking op uw boot aan te brengen. Heeft u behoefte aan advies? Dat is natuurlijk geen probleem. De specialisten van Vrolijk Watersport helpen u graag!