Verzenden
 • Boven de € 50,- gratis verzonden.
 • Imray uitgaven worden altijd gratis verzonden.
 • Voor 16:00 op werkdagen besteld de volgende dag in huis.
Retouren
 • Binnen 14 dagen altijd mogelijk.

Reddingsboeien

Filteren
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

20 producten

Tonen als Foto-tabel Lijst
 1. 63869.JPG
  € 49,50 € 55,20
 2. 63871.JPG
  € 59,50 € 69,00
 3. 63851.JPG
  € 79,95 € 96,50
 4. 63844.JPG
  € 44,95 € 55,00
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

20 producten

Tonen als Foto-tabel Lijst
Reddingsboeien bij Vrolijk Watersport. Dé watersportwinkel van Scheveningen, met meer dan 7.000 artikelen en 145 jaar aan kennis.

 

Hoe geavanceerd de technologie ook wordt, sommige dingen zullen nooit veranderen. Een van die dingen is het belang van een reddingsboei aan boord wanneer u op het water bent. Een reddingsboei is een zeer belangrijk stuk veiligheidsuitrusting dat uw leven kan redden in geval van nood. Het is een must-have voor elke boot of jacht, en het is iets dat u nooit zonder thuis moet laten. Wilt u een reddingsboei kopen? Dan bent u bij Vrolijk Watersport aan het juiste adres!  

Wat is een reddingsboei? 

Een reddingsboei is een reddingsmiddel dat meestal naar een persoon in het water wordt gegooid om drijfvermogen en steun te bieden. Reddingsboeien zijn meestal ringvormig en vaak felgekleurd zodat ze in het water goed zichtbaar zijn. De meeste reddingsboeien zijn gemaakt van schuim of een ander materiaal dat geen water opneemt, zodat ze zelfs blijven drijven als ze nat worden. Sommige reddingsboeien hebben ook een reddingslijn, zodat ze in veiligheid kunnen worden gebracht. 

Waarom heeft u een reddingsboei aan boord nodig? 

Een reddingsboei aan boord is een belangrijke veiligheidsmaatregel in geval van nood. Als iemand overboord valt, kan de reddingsboei worden gebruikt om hem te helpen redden. Als het schip kapseist, kan de reddingsboei bovendien worden gebruikt als drijfmiddel om mensen drijvende te houden totdat ze worden gered.  

Het belang van een reddingsboei aan boord 

In geval van nood kan een reddingsboei worden gebruikt om iemand te redden die overboord is gevallen. In veel landen is het wettelijk verplicht een reddingsboei aan boord te hebben. In de Verenigde Staten bijvoorbeeld eist de kustwacht dat alle schepen ten minste één reddingsboei aan boord hebben. Er zijn veel verschillende soorten en maten reddingsboeien op de markt. Zorg ervoor dat u er een kiest die geschikt is voor uw vaartuig en het soort water waarin u vaart. 

Hoe gebruikt u een reddingsboei? 

Een reddingsboei, ook wel ringboei genoemd, is een drijvend voorwerp dat wordt gebruikt om mensen te redden die in het water zijn gevallen. Het wordt meestal gegooid naar iemand die moeite heeft om te blijven drijven, en de persoon kan zich dan aan de reddingsboei vastgrijpen en in veiligheid worden gebracht. Het is voornamelijk te gebruiken als de passagier geen vaste- of automatische reddingsvest aan heeft. 

Reddingsboeien zijn een belangrijk onderdeel van de veiligheidsuitrusting van boten en andere vaartuigen, en iedereen aan boord moet weten hoe ze moeten worden gebruikt. In geval van een ongeluk of als iemand overboord slaat, pak dan snel een reddingsboei en gooi die naar de persoon in het water. Blijf dicht genoeg in de buurt om zo nodig hulp te bieden, maar breng uzelf niet in gevaar. 

Hoe gebruikt u een reddingsboei in een noodgeval? 

Wanneer iemand overboord valt, telt elke seconde. Volgens de Royal National Lifeboat Institution (RNLI) moet u een reddingsboei of reddingsvest naar de persoon in het water gooien en ervoor zorgen dat deze niet op het hoofd valt. Als u iets hebt dat blijft drijven en gemakkelijker kan worden geworpen, zoals een fender of een emmer, gebruik dat dan. 

Als de persoon eenmaal aan de reddingsboei is vastgemaakt, haal hem dan binnen met een touw dat aan de reddingsboei is bevestigd, of zwem naar hem toe als u dat kunt. Als er meer dan één persoon in het water is, gooi dan meerdere reddingsboeien uit zodat iedereen kan worden vastgebonden en in veiligheid kan worden gebracht. 

Reddingsboei kopen bij Vrolijk Watersport 

Een reddingsboei is een essentieel onderdeel van de veiligheidsuitrusting aan boord van elk schip. In geval van nood kan een reddingsboei een reddingsmiddel zijn voor mensen in het water. Daarom is een reddingsboei kopen essentieel als u boot eigenaar bent. Het is belangrijk ervoor te zorgen dat uw reddingsboei goed is bevestigd en gemakkelijk toegankelijk is voor het geval dat hij nodig is. Zo is het bijvoorbeeld goed mogelijk dat een kind zonder kinderreddingsvest in het water springt. Met een reddingsboei kunt u hier snel op anticiperen. Weet u nou niet welk reddingsboei u moet kopen? De specialisten van Vrolijk Watersport helpen u graag!