Verzenden
 • Boven de € 50,- gratis verzonden.
 • Imray uitgaven worden altijd gratis verzonden.
 • Voor 16:00 op werkdagen besteld de volgende dag in huis.
Retouren
 • Binnen 14 dagen altijd mogelijk.

Kabelscharen

Filteren
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

2 producten

Toon als Foto-tabel Lijst
 1. 63118.JPG
  € 37,50 - 46,15 € 45,25 - 53,75
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

2 producten

Toon als Foto-tabel Lijst
Kabelscharen bij Vrolijk Watersport. Dé watersportwinkel van Scheveningen, met meer dan 7.000 artikelen en 145 jaar aan kennis.


Er zijn een paar verschillende soorten kabelscharen op de markt, elk met hun eigen voor- en nadelen. Kabelscharen voor de scheepvaart zijn ontworpen voor gebruik in zout water. Ze zijn gemaakt van corrosiebestendige materialen en hebben vaak afgedichte lagers om water en vuil buiten te houden. Of u nu werkt op een boot of een ander vaartuig, of gewoon kabel moet knippen in een omgeving met zout water, een kabelschaar voor de scheepvaart is het juiste gereedschap voor deze klus.

Wat is een kabelschaar voor de scheepvaart?

Een kabelschaar voor de scheepvaart is een gereedschap dat wordt gebruikt om scheepskabels door te knippen. Er zijn veel verschillende soorten kabelscharen op de markt, maar ze dienen allemaal hetzelfde doel - zeekabels doorsnijden.

De meeste kabelscharen hebben een snijblad van gehard staal. Dit mes is ontworpen om zeekabels door te snijden zonder de isolatie rond de draden te beschadigen. Het snijblad is meestal ook gekarteld, zodat het de kabel beter vasthoudt bij het doorsnijden.

Sommige kabelscharen hebben ook een vergrendelingsmechanisme dat voorkomt dat het mes beweegt als het niet in gebruik is. Dit kan handig zijn als u de kabelknipper op een veilige plaats moet opbergen terwijl u aan uw boot of andere scheepsuitrusting werkt.

Bij het kiezen van een kabelknipper voor de scheepvaart is het belangrijk dat u er een kiest die duurzaam is en bestand tegen herhaald gebruik. Het is ook belangrijk een kniptang te kiezen die prettig in de hand ligt en gemakkelijk te bedienen is.

kabelschaar

Hoe werkt een kabelknipper?

Als u op zoek bent naar een manier om van uw zeekabel af te komen, zijn er een paar dingen die u moet weten. Om te beginnen moet u een goede plek vinden om de kabel door te knippen. Dit kan lastig zijn, omdat er vaak veel verschillende soorten kabel door een boot lopen. U moet er ook voor zorgen dat u het juiste gereedschap heeft voor deze klus.

Als u eenmaal een goede plek hebt gevonden en het juiste gereedschap hebt verzameld, is het tijd om te gaan knippen. Eerst moet u alle klemmen of andere bevestigingsmiddelen verwijderen die de kabel op zijn plaats houden. Vervolgens maakt u met uw zaag of kniptang een schone snede door de kabel. Gooi de kabel ten slotte op de juiste manier weg.

Kabels doorknippen is een belangrijk onderdeel van routineonderhoud voor elke booteigenaar. Met het juiste gereedschap en een beetje kennis is het eenvoudig om uw boot in topvorm te houden.

Hoe kiest u de juiste kabelschaar?

Bij het kiezen van een kabelschaar voor de scheepvaart moet u met een aantal zaken rekening houden. Eerst en vooral moet u ervoor zorgen dat de kabelschaar die u kiest gemaakt is van corrosiebestendige materialen. Dit is vooral belangrijk als u van plan bent hem in zout water te gebruiken.

Een ander ding om te overwegen is de lengte van het snijblad. U zult een mes willen kiezen dat lang genoeg is om gemakkelijk door dikke zeekabels te snijden. Maar tegelijkertijd wilt u niet dat het zo lang is dat het moeilijk te controleren is.

Let tenslotte op de handgrepen van de knipper. Ze moeten comfortabel in de hand liggen en gemakkelijk te bedienen zijn. En indien mogelijk, zoek een model met vervangbare messen. Zo hoeft u niet telkens een nieuwe snijder te kopen als het mes bot wordt. Daarnaast is een kabelschaar één van de belangrijkere veiligheidsmiddelen om mee aan boord te hebben.

kabelknipper

Hoe kabelschaar gebruiken?

Hier leest u hoe u een kabeltang op de juiste manier gebruikt voor scheepskabels:

 1. Plaats de kabel in het snijgedeelte van de kabelknipper.
 2. Lijn het mes van de kabelknipper uit met de snijlijn op de kabel.
 3. Druk op de handgrepen van de kabelknipper totdat het mes de kabel doorsnijdt.
 4. Laat de handgrepen los en verwijder het doorgesneden stuk kabel uit de cutter.

Kabelschaar kopen bij Vrolijk Watersport

Als u op zoek bent naar een specifieke kabelknipper voor de scheepvaart, dan hebben we bij Vrolijk Watersport twee verschillende opties. We verkopen een kabelschaar voon 6-8mm en een kabelschaar voor 14-16mm. Beide zijn ze gemaakt van roestvrijstaal zodat hij bestand is tegen zoutwatercorrosie. Daarnaast hebben ze beide een handige handgreep waardoor ze makkelijk te gebruiken zijn.