Verzenden
  • Boven de € 50,- gratis verzonden.
  • Imray uitgaven worden altijd gratis verzonden.
  • Voor 16:00 op werkdagen besteld de volgende dag in huis.
Retouren
  • Binnen 14 dagen altijd mogelijk.

Houten pluggen


Iedereen met een boot weet dat lekkages een veel voorkomend probleem zijn. Als ze niet snel worden aangepakt, kunnen ze ernstige schade aan uw boot veroorzaken en u veel geld kosten aan reparaties. Er zijn veel manieren om lekkages te verhelpen, maar een van de meest effectieve is het gebruik van houten pluggen. Houten pluggen worden al eeuwenlang gebruikt om lekken in boten te dichten, en ze zijn vandaag de dag nog steeds een van de beste opties. Daarom is het een essentieel veiligheidsmiddel om aan boord te hebben.

Wat zijn houten pluggen?

Als uw boot lek is, kunt u het probleem wellicht tijdelijk verhelpen met houten pluggen. Houten pluggen worden in de gaten gestoken waar het lek vandaan komt. Eenmaal geplaatst kunnen ze helpen het lek te dichten en verdere waterschade te voorkomen.

Houten pluggen zijn geen permanente oplossing, maar ze kunnen u wat tijd geven om uw boot naar een meer permanente reparatie te brengen. Als u in nood verkeert en snel een lek moet dichten, is een houten plug misschien precies wat u nodig hebt.

houten plug

Hoe gebruikt u een houten plug?

Als uw boot lek is, kunt u houten pluggen gebruiken om het lek te dichten. Zorg er eerst voor dat het gebied rond het lek droog is. Neem dan een houten plug die iets kleiner is dan het gat en steek die in het gat. Zodra de plug op zijn plaats zit, gebruikt u een hamer om hem voorzichtig op zijn plaats te tikken. Mogelijk moet u meer dan één plug gebruiken om een groot lek te dichten.

Voor- en nadelen van houten pluggen

Als het gaat om het kiezen van materialen om lekken in uw boot te dichten, hebt u een paar opties. Een populaire optie is een houten plug. Houten pluggen hebben een paar voor- en nadelen waar u rekening mee moet houden voordat u een beslissing neemt.

Voordelen:

-Houten pluggen veroorzaken minder snel corrosie dan metalen pluggen.

-Ze kunnen gemakkelijk verwijderd en vervangen worden indien nodig.

-Ze zijn relatief goedkoop.

- Het is perfect voor de korte termijn.

Nadelen:

-Ze kunnen niet zo goed afdichten als andere materialen zoals bijvoorbeeld epoxy, plamuur of andere afdicht middelen.

-Ze kunnen na verloop van tijd degraderen als ze aan vocht worden blootgesteld.

Hoe vindt u lekken in uw boot?

Als u een houten boot heeft, is het belangrijk om regelmatig te controleren op lekkages en deze zo snel mogelijk te verhelpen. Kleine lekken kunnen snel in grote problemen veranderen, dus het is het beste om ze in een vroeg stadium te ontdekken. Hier zijn enkele tips om lekken in uw boot op te sporen:

- Controleer de binnen- en buitenkant van uw boot op tekenen van waterschade, zoals verkleuring, kromtrekken of zachte plekken.

- Let goed op plaatsen waar de romp en het dek of andere materialen samenkomen; dit zijn plaatsen waar vaak lekken ontstaan.

- Gebruik een zaklamp om donkere of moeilijk bereikbare plaatsen te inspecteren op tekenen van vocht.

- Als u vermoedt dat er een lek is, maar het niet kunt vinden, kunt u het gebied besproeien met een slang of gieter en kijken of er druppels of natte plekken zijn.

Waarom houten pluggen de beste optie zijn

Houten pluggen worden al eeuwenlang gebruikt om lekken in boten te dichten. Om vele redenen zijn ze nog steeds de beste optie. Ten eerste zijn houten pluggen veel plooibaarder dan andere materialen. Ze kunnen gemakkelijk worden gevormd om in elke grootte of vorm van het gat te passen. Ten tweede zwellen houten pluggen op als ze nat worden, waardoor een strakke afdichting ontstaat die niet lekt. Ten derde zijn houten pluggen gemakkelijk te verwijderen en indien nodig te vervangen. Ten vierde zijn houten pluggen relatief goedkoop en gemakkelijk te vinden. Ten slotte roesten of verslechteren houten pluggen niet zoals andere materialen dat wel kunnen. Om al deze redenen zijn houten pluggen nog steeds de beste optie voor het afdichten van lekken in boten.

Houten plug kopen bij Vrolijk Watersport

Als u een boot heeft, dan is de kans groot dat u ooit te maken heeft gehad met lekkages. Hoewel er veel manieren zijn om lekkages te verhelpen, is het gebruik van een houten plug vaak de beste optie. Houten pluggen zijn gemakkelijk te gebruiken en bovendien milieuvriendelijk. Daarnaast zijn ze zeer effectief in het dichten van lekkages. Dus als u op zoek bent naar een manier om die vervelende lekken in uw boot te dichten, overweeg dan het gebruik van een houten plug.

Bij Vrolijk Watersport hebben twee verschillende soorten houten pluggen. Bij Vrolijk Watersport hebben we een houten plug van Staplug. Dit is een moderne alternatief van de houten plug. Dit is een zachte flexibele noodplug die speciaal ontworpen is om zich aan te passen aan de onregelmatige vormen van het lek in de romp. Ook hebben we twee diverse soorten houten pluggen sets. Eén set bestaand uit 9 stuks met 3 maten en een set bestaand uit 9 stuks met 5 maten.

houten pluggen

Filteren
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

5 producten

Tonen als Foto-tabel Lijst
  1. 34358.JPG
    € 29,95 - 33,05 € 34,40 - 45,00
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

5 producten

Tonen als Foto-tabel Lijst
Houten pluggen bij Vrolijk Watersport. Dé watersportwinkel van Scheveningen, met meer dan 7.000 artikelen en 145 jaar aan kennis.