Verzenden
 • Boven de € 50,- gratis verzonden.
 • Imray uitgaven worden altijd gratis verzonden.
 • Voor 16:00 op werkdagen besteld de volgende dag in huis.
Retouren
 • Binnen 14 dagen altijd mogelijk.

Antifoulings

Filteren
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

17 producten

Tonen als Foto-tabel Lijst
 1. Werdol Kopervrij rood.jpg
  € 26,95 € 32,50
 2. 27962.JPG
  € 43,95 - 66,50 € 60,60 - 188,50
 3. 44507.JPG
  € 42,95 - 64,70 € 61,20 - 190,30
 4. 26179.JPG
  € 89,95 € 148,50
 5. 26180.JPG
  € 34,95 € 46,00
 6. 51540.JPG
  € 149,00 € 165,00
 7. 73793.PNG
  € 127,50 € 188,50
 8. 84070.JPG
  € 94,20
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

17 producten

Tonen als Foto-tabel Lijst
Antifoulings bij Vrolijk Watersport. Dé watersportwinkel van Scheveningen, met meer dan 7.000 artikelen en 145 jaar aan kennis.

Voor booteigenaren is antifouling een van de belangrijkste producten als het gaat om onderhoud. Antifouling is een coating die op de romp van een schip wordt aangebracht om de groei van zeeorganismen zoals zeepokken, algen en mosselen tegen te gaan. Niet alleen zorgt antifouling ervoor dat uw schip er schoon en nieuw uitziet, maar het helpt ook de prestaties te verbeteren door de weerstand door het water te verminderen. Het is dan ook geen wonder dat antifouling een essentieel onderdeel is van het onderhoud van zowel motor- als zeilboten. Wilt u antifouling kopen? Bij Vrolijk Watersport hebben we diverse soorten antifouling van merken als Epifanes en International.

Wat is antifouling?

Antifouling is een coating die op de romp van een schip wordt aangebracht om aangroei tegen te gaan. Zeeorganismen kunnen zich aan de romp van uw schip hechten en aangroei veroorzaken, wat de prestaties van het schip negatief kan beïnvloeden. Aangroei werende verf bevat biociden die de groei van organismen afremmen, en moet regelmatig opnieuw worden aangebracht om effectief te blijven.

De verschillende soorten antifouling

Er zijn veel verschillende soorten antifouling producten op de markt, elk met hun eigen voor- en nadelen. Weten welke geschikt is voor uw schip kan lastig zijn, maar het is belangrijk om de juiste te kiezen om ervoor te zorgen dat uw schip schoon en beschermd blijft. Wij maken onderscheid tussen twee soorten antifouling; harde antifouling en zachte antifouling (zelf slijpende antifouling).

Harde antifouling

Met een harde antifouling beschermt u uw schip voor meerdere seizoenen. Dit is in tegenstelling tot de zachte antifouling. Harde antifouling is alleen aan te brengen over een andere laag harde antifouling. Dit type bestaat uit biociden die langzaam losgelaten worden als er contact is met water. Deze antifouling is vooral geschikt voor snel varende schepen (vanaf 25 knopen) of schepen die droogvallen. Een voorbeeld van een harde antifouling is de Interspeed Extra Antifouling. Harde antifouling hoef je niet elk jaar aan te brengen. Maar na verloop van jaren en het meerdere keer aanbrengen ontstaat er een dikke laag aan de onderkant van het schip. Deze lagen moeten na een aantal jaren verwijderd worden.

Zachte antifouling

De zachte, zelf slijpende antifouling moet elk seizoen opnieuw worden aangebracht . Je bouwt dus in tegenstelling tot de harde variant geen dikke laag op. De zachte antifouling is geschikt voor schepen die langzamer varen dan 25 knopen. Wanneer uw schip sneller vaart is er een kans dat de laag afslijt door de wrijving met het water. Een voorbeeld van zelf slijpende antifouling is de Epifanes Copper Cruise.International Micron LZ.

Hoe kiest u het juiste type antifouling voor uw schip?

Met de juiste antifouling voor uw schip kunt u hem jarenlang schoon en beschermd houden. Maar welke antifouling is geschikt voor uw schip? Bedenk eerst welk type schip u heeft en waar u meestal vaart. Als u een motorboot heeft die u in zout water gebruikt, dan heeft u een ander type antifouling nodig dan wanneer u een zeilboot heeft die u in zoet water gebruikt. Denk vervolgens aan uw budget. Sommige antifoulings zijn duurder dan andere, maar ze kunnen ook langer meegaan of effectiever zijn. De Werdol Antifouling is onze goedkoopste soort antifouling. Dit is een kopervrije soort maar is zeker niet geschikt voor elk schip. Raadpleeg ten slotte een professional. De experts van Vrolijk Watersport kunnen u helpen beslissen welke type het beste is voor uw schip.

Voor- en nadelen van antifouling

Er zijn veel verschillende soorten aangroei werende producten op de markt, en elk heeft zijn eigen voor- en nadelen. Hier zijn enkele zaken die u in overweging moet nemen bij het kiezen van een antifouling product voor uw schip:

 • Werkzaamheid: Hoe goed werkt het product om aangroei te voorkomen?
 • Toxiciteit: Wat zijn de mogelijke gezondheidsrisico's van het gebruik van het product?
 • Gebruiksgemak: Is het product gemakkelijk aan te brengen en schoon te maken?

Als het op doeltreffendheid aankomt, worden antifoulings op basis van koper doorgaans als het meest doeltreffend beschouwd. Ze kunnen echter ook giftig zijn voor mens en dier, dus voorzichtigheid is geboden bij het gebruik ervan. Echter verkopen wij bij Vrolijk Watersport alleen maar antifoulings die binnen de Nederlandse wetgevingen vallen. In termen van gebruiksgemak worden zelf-polijstende antifoulings doorgaans beschouwd als de eenvoudigste in het gebruik. Ze vereisen niet zoveel aandacht of onderhoud als andere soorten producten. De Micron LZ Antifouling is een voorbeeld van deze soort.

Hoe antifouling aanbrengen?

Het is duidelijk dat het belangrijk is om antifouling te gebruiker voor uw schip. Maar hoe moet je antifouling aanbrengen? Dat gebeurt het best op deze manier:

 1. Begin met het opschuren van de romp van uw schip, zodat de verf een goed oppervlak heeft om op te hechten.
 2. Breng vervolgens een primerlaag aan op de romp, De primer is nodig om uw schip te beschermen, en dient tevens als hechtlaag voor de antifouling.
 3. Zodra de primer droog is, kunt u beginnen met het aanbrengen van de aangroei werende verf. U kunt hiervoor het beste een kwast of roller gebruiken, zodat u een gelijkmatige laag krijgt.
 4. Zorg ervoor dat u de verf in dunne lagen aanbrengt, zodat deze gelijkmatig droogt en niet uitloopt of uitzakt.
 5. Als de eerste laag droog is, kunt u eventueel een tweede laag aanbrengen.
 6. Laat de verf volledig drogen voordat u uw schip te water laat.

Tips voor het onderhoud van uw schip

 1. Houd uw onderwaterschip schoon: Het regelmatig schoonmaken van uw schip helpt om mogelijke voedselbronnen voor zeepokken en andere zeedieren te verwijderen.
 2. Inspecteer uw schip regelmatig: Door regelmatig te controleren op tekenen van aangroei kunt u actie ondernemen voordat het probleem uit de hand loopt.
 3. Gebruik geschikte schoonmaakmiddelen: als u tekenen van aangroei vindt, kan het gebruik van het juiste schoonmaakmiddel helpen om het snel en effectief te verwijderen.

Antifouling kopen?

Als u op zoek bent naar een effectieve manier om uw schip te beschermen tegen aangroei, dan is antifouling een goede optie. Antifouling werkt door biociden in het water af te geven die voorkomen dat zeeorganismen zich aan uw schip hechten. Dit type verf moet regelmatig opnieuw worden aangebracht, meestal om het jaar of om de twee jaar, afhankelijk van hoe vaak u uw schip gebruikt. Wilt u antifouling kopen? Dan bent u bij Vrolijk Watersport aan het juiste adres. Wij hebben een ruim aanbod en hanteren scherpe prijzen. Bekijk ons assortiment online of kom langs in de winkel. Weet u nou niet welke antifouling u moet kopen? Onze specialisten adviseren u graag om de juiste keuze te maken.