Verzenden
 • Boven de € 50,- gratis verzonden.
 • Imray uitgaven worden altijd gratis verzonden.
 • Voor 16:00 op werkdagen besteld de volgende dag in huis.
Retouren
 • Binnen 14 dagen altijd mogelijk.

Drijfankers

Filteren
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

7 producten

Tonen als Foto-tabel Lijst
 1. 77251050.jpg
  € 52,50 € 61,70
 2. 77251050.jpg
  € 49,50 € 61,45
 3. 31787.JPG
  € 27,00
 4. 31788.JPG
  € 35,50
 5. 31785.JPG
  € 47,00
 6. 31786.JPG
  € 66,70
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

7 producten

Tonen als Foto-tabel Lijst
Drijfankers bij Vrolijk Watersport. Dé watersportwinkel van Scheveningen, met meer dan 7.000 artikelen en 145 jaar aan kennis.


De meeste mensen denken niet na over het anker op hun boot. Maar wist u dat een drijfanker in bepaalde situaties voor extra veiligheid kan zorgen? Maar wat zijn de voordelen van een drijfanker en waarom hebben we er één nodig? Als u op zoek bent naar een beetje extra gemoedsrust tijdens uw volgende vaaravontuur, is een drijvend anker zeker een goede optie!

Wat is een drijfanker?

Een drijvend anker is een anker dat niet permanent aan de boot is bevestigd. Het wordt meestal aan de boot geklemd of vastgebonden en kan in een noodsituatie snel worden ingezet. Een drijvend anker kan worden gebruikt om te voorkomen dat de boot wegdrijft of om de boot te stabiliseren in ruw water.

Hoe werkt een drijfanker?

Drijvende ankers zijn aan de boot bevestigd met een lijn of ketting en zijn ontworpen om te voorkomen dat de boot wegdrijft als hij losraakt. Wanneer de boot is afgemeerd, wordt de ankerlijn gespannen zodat het anker net onder het oppervlak blijft drijven. Als de boot begint af te drijven, daar het uitgeklapte zeil dat de boot niet snel afdrijven en blijft het dus op zijn plaats. Er zijn een paar verschillende soorten drijfankers op de markt. Het belangrijk om te weten hoe groot uw boot is en op basis daarvan kunt u het juiste drijfanker boten. Bij Vrolijk Watersport verkopen we drijfankers van merken als Lalizas, Squiddy en Talamex.

Waarom is het belangrijk om een drijfanker aan boord te hebben?

Er zijn een paar redenen waarom het belangrijk is om een drijvend anker aan boord te hebben. Ten eerste, als u in de buurt van andere boten voor anker ligt, zal een drijfanker helpen voorkomen dat uw boot tegen hen aan slingert en schade veroorzaakt. Ten tweede, als u voor anker ligt in een gebied met sterke stromingen, kan een drijfanker helpen voorkomen dat uw boot in zee wordt getrokken. Ten slotte kan een drijvend anker, als u voor anker ligt in een gebied met harde wind, helpen voorkomen dat uw boot wordt weggeblazen.

Tips voor het gebruik van een drijfanker

 1. Zorg ervoor dat het drijvende anker stevig aan de boot is bevestigd voordat u op pad gaat.
 2. Gebruik indien mogelijk een lijn of touw om het anker aan de boot vast te maken, zodat het niet wegdrijft.
 3. Houd bij ruw weer het anker goed in de gaten en zorg dat het blijft liggen waar u het wilt hebben.

Drijfanker kopen bij Vrolijk Watersport

Een drijfanker is een geweldige aanvulling op het veiligheidsarsenaal van elke schipper. Door een extra niveau van bescherming te bieden, kan een drijvend anker ervoor zorgen dat u en uw geliefden veilig zijn op het water. Als u op zoek bent naar een manier om de veiligheid van uw boot te verbeteren, overweeg dan te investeren in een drijfanker. Met zijn eenvoudige installatie en lage kosten is het een betaalbare manier om uzelf gemoedsrust te geven terwijl u geniet van tijd op het water.