Verzenden
 • Boven de € 50,- gratis verzonden.
 • Imray uitgaven worden altijd gratis verzonden.
 • Voor 16:00 op werkdagen besteld de volgende dag in huis.
Retouren
 • Binnen 14 dagen altijd mogelijk.

Douchesystemen

Filteren
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

6 producten

Tonen als Foto-tabel Lijst
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

6 producten

Tonen als Foto-tabel Lijst
Douchesystemen bij Vrolijk Watersport. Dé watersportwinkel van Scheveningen, met meer dan 7.000 artikelen en 145 jaar aan kennis.

Douchesysteem om te douchen aan boord

Bent u op zoek naar een manier om douchen aan boord gemakkelijker te maken? Met een moderne boot douche is het nu mogelijk om comfortabel en veilig te douchen op zee. Douchen aan boord kan lastig zijn, vooral als de boot door woelig water rolt. Met een sterk en betrouwbaar douchesysteem krijgt u een constante stroom warm water terwijl u veilig op zee blijft.

Douchesysteem aan boord

Het nieuwe douchesysteem is geweldig! Hiermee kunt u aan boord douchen zonder het comfort van uw hut te hoeven verlaten. Bij Vrolijk Watersport verkopen we twee verschillende soorten douchekoppen: een standaard douchekop en luxe messing douchekop. Het hele systeem is zeer eenvoudig te installeren en te gebruiken, en maakt douchen aan boord veel gemakkelijker.

Waarom u een boot douche aan boord moet hebben

Een boot douche is een van de belangrijkste voorzieningen aan boord van een schip, vooral als u van plan bent langere tijd op zee door te brengen. Er zijn verschillende redenen waarom een boot douche aan boord essentieel is: 

 • Persoonlijke hygiëne: Met een boot douche kunt u aan boord een goede persoonlijke hygiëne handhaven, wat belangrijk is voor zowel uw gezondheid als het welzijn van de mensen om u heen.
 • Comfort: Een warme douche kan een welkome verlichting zijn na een lange dag werken of zeilen, en kan u helpen te ontspannen en een goede nachtrust te krijgen.
 • Gemak: Een douchesysteem betekent dat u niet afhankelijk bent van voorzieningen aan wal, die in sommige gebieden schaars of niet aanwezig kunnen zijn.
 • Veiligheid: In een noodsituatie kan een douche worden gebruikt om gevaarlijke chemicaliën of stoffen die in contact zijn gekomen met uw huid af te spoelen.
 • Milieuvriendelijk: Douchen aan boord verbruikt veel minder water dan baden aan land en is dus milieuvriendelijker.
 • Kostenbesparend: Het installeren van een douchesysteem aan boord van uw schip kan u op de lange termijn geld besparen, omdat u dan minder afhankelijk bent van dure havenfaciliteiten.

Installatie van het boot douche

Het installeren van een boot douche kan een beetje een uitdaging zijn, maar het is zeker de moeite waard! Hier volgen enkele tips voor de installatie van het douchesysteem:

 1. Ten eerste moet u ervoor zorgen dat u alle benodigde materialen heeft. U heeft een waterpomp, watertank, douchekop, slang en klemmen nodig.
 2. Vervolgens moet u de waterpomp installeren. Dit kan door hem aan het schot of de vloer te bevestigen. Zorg ervoor dat de pomp waterpas staat, zodat hij goed werkt.
 3. Zodra de waterpomp is geïnstalleerd, kunt u de drinkwatertank erop aansluiten. Gebruik de slang en klemmen om de verbinding vast te zetten.
 4. Nu moet u de douchekop op de slang aansluiten. Gebruik opnieuw klemmen om de verbinding vast te zetten.
 5. Zet tot slot de waterpomp aan en test uw nieuwe boot douche uit!

Solar Shower

Er zijn vele verschillende soorten boot douches om aan boord te hebben. Eén van de eenvoudigste douches is de Solar Shower. Dit is een 20 liter waterdichte zak die geleverd wordt met een kraan, slang, douche kop en touw van 2 meter waarmee u hem kunt ophangen. Hierdoor kunt u, zonder een ingewikkeld douchesysteem aan te schaffen, aan boord toch genieten van een heerlijke warme douche. 
 
Solar Showers zijn een geweldige manier om water te besparen en toch een goede, schone wasbeurt te krijgen. Ze werken door het opwarmen van water met behulp van de kracht van de zon, dus er is geen noodzaak om vers water uit uw tanks te gebruiken. Dit kan een grote manier zijn om water te besparen als u van plan bent langere tijd buiten te blijven. 
 
Solar showers zijn er in verschillende maten, maar een van de populairste is die van 20 liter. Dit formaat is groot genoeg voor twee personen, waardoor het perfect is voor koppels of gezinnen. Solar showers zijn gemakkelijk op te zetten en te gebruiken, en ze kunnen een geweldige aanvulling zijn op elk vaartuig.

Boot douche kopen bij Vrolijk Watersport

Kortom, een boot douchesysteem aan boord kan zeer voordelig zijn. Het is niet alleen handig, maar het bespaart u op de lange termijn ook geld en helpt het milieu te beschermen. Het is wel belangrijk dat u onderzoek doet voordat u in een systeem investeert, want er zijn veel verschillende soorten systemen beschikbaar. Met de juiste installatie kunt u een verfrissende douche nemen terwijl u overal ter wereld vaart!