Verzenden
 • Boven de € 50,- gratis verzonden.
 • Imray uitgaven worden altijd gratis verzonden.
 • Voor 16:00 op werkdagen besteld de volgende dag in huis.
Retouren
 • Binnen 14 dagen altijd mogelijk.

Drinkwaterslangen

Filteren
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

6 producten

Toon als Foto-tabel Lijst
 1. 66530.JPG
  € 3,60
 2. 66517.JPG
  € 1,30 - 8,95
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

6 producten

Toon als Foto-tabel Lijst
Drinkwaterslangen bij Vrolijk Watersport. Dé watersportwinkel van Scheveningen, met meer dan 7.000 artikelen en 145 jaar aan kennis.

Drinkwaterinstallaties aan boord kunnen lastig zijn en vergen vaak veel werk. Met de juiste drinkwaterslang kunt u het proces echter eenvoudiger en sneller laten verlopen. In deze blogpost wordt uitgelegd waarom het belangrijk is om te investeren in de juiste drinkwaterslang voor uw drinkwaterinstallatie aan boord en hoe u er een kiest die het beste past bij uw behoeften. We bespreken ook enkele van de functies die beschikbaar zijn in de slangen van vandaag en hoe ze uw installatieproces kunnen helpen vereenvoudigen.

Wat is een drinkwaterslang?

Een drinkwaterslang is een flexibele buis die wordt gebruikt om veilig drinkwater van de ene locatie naar de andere te brengen. Hij is gemaakt van duurzame materialen die bestand zijn tegen chemicaliën en tegen hoge temperaturen en druk. Drinkwaterslangen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en lengtes om aan verschillende behoeften te voldoen.

Waarom heeft u een drinkwaterslang nodig?

Als u een drinkwaterslang op uw boot wilt installeren, moet u met een aantal zaken rekening houden. Allereerst moet u ervoor zorgen dat de slang geschikt is voor drinkwater. Dit lijkt misschien vanzelfsprekend, maar niet alle slangen zijn gelijk.

Ten tweede moet u nadenken over de lengte van de slang. Als u slechts één of twee personen van drinkwater voorziet, kunt u misschien volstaan met een kortere slang. Maar als u een hele ploeg van water voorziet, hebt u een langere slang nodig.

Tot slot moet u bedenken waar de slang wordt bevestigd. Dit is zowel belangrijk voor het esthetische als het praktische aspect. U wilt immers niet dat uw drinkwaterslang door de wind gaat wapperen. En afhankelijk van waar uw boot is aangemeerd, kunnen er beperkingen zijn op de plaats waar slangen kunnen worden gemonteerd.

Dit zijn dus een paar dingen om in gedachten te houden bij het kiezen van een drinkwaterslang voor uw boot. Zorg dat hij geschikt is voor drinkwater en kies de juiste lengte.

Een drinkwaterslang installeren

Als u al het nodige gereedschap hebt, is het installeren van een drinkwaterslang een relatief eenvoudig proces. Dit zijn de stappen die u moet nemen:

 1. Begin met het afsluiten van de watertoevoer naar uw boot. Zo voorkomt u dat u tijdens uw werk per ongeluk overstroomt.
 2. Maak vervolgens de oude slang los van de inlaatklep. Misschien moet u een sleutel gebruiken om hem los te maken als hij er al een tijdje op zit.
 3. Zodra de oude slang is losgemaakt, kunt u beginnen met het bevestigen van de nieuwe. Begin met het vastschroeven van de adapter (indien nodig) op de inlaatklep.
 4. Sluit vervolgens gewoon één uiteinde van de nieuwe slang aan op de adapter (of rechtstreeks op de klep, als er geen adapter nodig is).
 5. Zodra die aansluiting veilig is, schakelt u de watertoevoer in en controleert u op lekken. Als alles er goed uitziet, maakt u het andere uiteinde van de slang vast aan uw kraan of andere afvoer.

Tips voor het onderhoud van uw drinkwaterslang

 • Controleer uw drinkwaterslang regelmatig op tekenen van beschadiging, zoals scheuren, lekken of bobbels.
 • Vervang de slang onmiddellijk als u schade opmerkt.
 • Bewaar uw drinkwaterslang op een koele, droge plaats als u hem niet gebruikt.
 • Stel uw drinkwaterslang nooit voor langere tijd bloot aan direct zonlicht.
 • Wanneer u uw drinkwaterslang aansluit of loskoppelt van de kraan of andere armaturen, gebruik dan altijd twee sleutels die goed rond de aansluitpunten passen. Zo voorkomt u schade aan de aansluitingen.

Verschillende soorten waterslangen

Bij Vrolijk Watersport verkopen we verschillende soorten drinkwaterslagen. De meest gebruikelijke slang is de 13 mm rode drinkwaterslang. Ook hebben we verschillende formaten lucht & water slangen, deze variëren van 6 mm tot 32 mm. Daarnaast verkopen we waterslangen met textiel inlage en boilerslangen.

Waterslang kopen bij Vrolijk Watersport

De drinkwaterslangen voor installaties aan boord zijn een belangrijk onderdeel om uw boot veilig en gezond te houden. Ze zijn er in verschillende maten, materialen en lengtes, dus het is belangrijk de juiste te kiezen die voldoet aan de behoeften van uw boot. Ze zorgen niet alleen voor een betrouwbare bron van schoon water, maar helpen ook beschermen tegen vervuiling van buitenaf. Met de juiste installatie en het juiste onderhoud zorgen deze slangen ervoor dat u toegang heeft tot schoon drinkwater, waar u ook heen gaat op de open zee.