Verzenden
 • Boven de € 50,- gratis verzonden.
 • Imray uitgaven worden altijd gratis verzonden.
 • Voor 16:00 op werkdagen besteld de volgende dag in huis.
Retouren
 • Binnen 14 dagen altijd mogelijk.

Drinkwatertanks

Filteren
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

6 producten

Tonen als Foto-tabel Lijst
 1. 37973.JPG
  € 19,20 - 22,00
 2. 37976.JPG
  € 11,60 - 16,60
 3. 80315.JPG
  € 52,95 - 91,45 € 60,50 - 113,00
 4. 80319.JPG
  € 89,00 € 106,00
 5. 50502.JPG
  € 62,00 € 72,25
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

6 producten

Tonen als Foto-tabel Lijst
Drinkwatertanks bij Vrolijk Watersport. Dé watersportwinkel van Scheveningen, met meer dan 7.000 artikelen en 145 jaar aan kennis.

Bent u op zoek naar een betrouwbare, veilige en voordelige manier om drinkwater op te slaan aan boord van uw schip of jacht? Kijk dan niet verder dan een drinkwatertank. Dit type opslagtank is speciaal ontworpen voor de opslag van vers en drinkbaar water, waardoor het een ideale oplossing is voor elke boot of schip.

Wat is een watertank?

Een drinkwatertank is een reservoir voor drinkwater.  De waterzak is gemaakt van een smaakvrije PVC (binnenzak) in een stevige beschermhoes voor volledige waterdichtheid en bescherming tegen scheuren en schuren. De watertank is voorzien van een tuit voor wateruitgifte.

Waarom heeft u een watertank nodig?

Water is een essentieel onderdeel van het leven, en toegang tot schoon drinkwater is voor veel mensen een topprioriteit. Hoewel openbare watersystemen over het algemeen veilig en betrouwbaar zijn, kunnen ze soms besmet raken met schadelijke bacteriën of andere verontreinigende stoffen. Bovendien kunnen openbare watersystemen tijdens stroomuitval of andere noodsituaties niet operationeel zijn, waardoor het moeilijk wordt schoon drinkwater te verkrijgen.

Een watertank kan in deze situaties een handige en betrouwbare bron van schoon drinkwater zijn. Drinkwatertanks zijn verkrijgbaar in verschillende maten, zodat u er een kunt kiezen die het beste bij uw behoeften past. Bij Vrolijk Watersport verkopen we Plastimo waterzakken van 150L, 120L, 100L en 50L  Ze kunnen zowel binnen als buiten worden opgeslagen, en veel modellen zijn voorzien van aansluitingen en slangen om ze gemakkelijk te kunnen vullen en legen.

Bij het kiezen van een watertank is het belangrijk om er een te kiezen die gemaakt is van voedselveilig materiaal. Dit zorgt ervoor dat het water in de tank veilig is om te drinken. Het is ook een goed idee om een model te kiezen met een goed sluitend deksel om besmetting te voorkomen. Zodra u uw watertank heeft, moet u deze regelmatig schoonmaken en het water om de paar maanden vervangen om het vers te houden.

De juiste maat watertank kiezen

Bij het kiezen van de juiste maat watertank voor uw behoeften zijn er een paar dingen waar u rekening mee moet houden. De eerste is de hoeveelheid water die u moet opslaan. Dit hangt af van het aantal personen aan boord en hoe vaak u van plan bent het water te gebruiken.

Het volgende punt is de beschikbare ruimte. U moet ervoor zorgen dat u genoeg ruimte hebt om de tank op te slaan en er zo nodig bij te kunnen.

Ten slotte moet u nadenken over het gewicht van de tank. Dit is belangrijk omdat u niet wilt dat hij te zwaar is en problemen veroorzaakt bij het verplaatsen ervan.

Zodra u al deze factoren hebt overwogen, moet u in staat zijn om de juiste maat drinkwatertank voor uw behoeften te kiezen. Bij Vrolijk Watersport hebben we twee verschillende opties. We verkopen drinkwatertanks in de vorm vakken waterdichte zakken met een tuit. Deze zijn in verschillende maten. Daarnaast verkopen we ook jerrycans. Dit kan een jerrycan zijn met een kraan of met een schenk tuit.

Een watertank onderhouden

Ervan uitgaande dat u een schone watertank hebt om mee te beginnen, volgen hier enkele tips voor het onderhoud ervan:

 • Reinig de tank regelmatig met warm zeepwater en een borstel. Spoel hem daarna goed uit.
 • Saniteer de tank minstens één keer per jaar met chloorbleekmiddel of een ander goedgekeurd ontsmettingsmiddel.
 • Controleer de tank regelmatig op scheuren of lekken. Repareer eventuele schade onmiddellijk om besmetting van uw watervoorziening te voorkomen.

Drinkwatertank kopen bij Vrolijk Watersport

Een watertank is een essentieel onderdeel van elke boot en biedt een veilige en betrouwbare manier om water aan boord op te slaan. Het kan ervoor zorgen dat u toegang heeft tot schoon, veilig drinkwater tijdens uw reizen en u beschermen tegen mogelijke problemen zoals vervuiling of overconsumptie. Door de beschikbare opties te begrijpen en te weten welke maat tank het beste werkt voor uw behoeften, kunt u het perfecte drinkwatertanksysteem voor uw vaartuig kiezen.