Verzenden
 • Boven de € 50,- gratis verzonden.
 • Imray uitgaven worden altijd gratis verzonden.
 • Voor 16:00 op werkdagen besteld de volgende dag in huis.
Retouren
 • Binnen 14 dagen altijd mogelijk.

Ankerlieren

Filteren
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

1 product

Tonen als Foto-tabel Lijst
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

1 product

Tonen als Foto-tabel Lijst
Ankerlieren bij Vrolijk Watersport. Dé watersportwinkel van Scheveningen, met meer dan 7.000 artikelen en 145 jaar aan kennis.


Ankerlieren zijn een essentieel onderdeel van elke boot. Ze bieden een handige manier om uw anker en ankerlijnen te lichten en te laten zakken, waardoor het gemakkelijker wordt om het vaartuig veilig aan te meren of te water te laten. Met zoveel soorten en modellen op de markt kan het kiezen van de juiste voor uw boot een ontmoedigende taak zijn. Het is echter wel belangrijk om het juiste model te vinden.

Wat is een ankerlier?

Een ankerlier is essentieel voor elke booteigenaar. Het is een apparaat om het anker omhoog en omlaag te halen, en kan zowel handmatig als elektrisch zijn. Ankerlieren zijn een belangrijke veiligheidsvoorziening op elk vaartuig, omdat ze de kapitein in staat stellen het anker snel en gemakkelijk terug te halen als het onder water ergens aan blijft haken. Er zijn veel verschillende soorten en maten ankerlieren op de markt, dus het is belangrijk om er een te kiezen die geschikt is voor uw specifieke boot.

De verschillende soorten ankerlieren

Er zijn drie soorten ankerlieren: handmatige, elektrische en hydraulische.

Handmatige ankerlieren zijn het meest voorkomende en goedkoopste type. Ze worden aangedreven door een hendel die wordt gedraaid om het touw op of af te winden. Elektrische ankerlieren worden aangedreven door een batterij en hebben een schakelaar die de richting van het touw regelt. Hydraulische ankerlieren zijn het duurste type en worden aangedreven door een pomp die wordt bediend door een schakelaar of hendel.

Hoe kiest u de beste ankerlier voor uw boot?

Als u op zoek bent naar een ankerlier voor uw boot, zijn er een paar dingen waar u rekening mee moet houden om de beste te kiezen voor uw behoeften. Hier volgen enkele tips voor het kiezen van de beste ankerlier voor uw boot:

 • Het eerste waar u rekening mee moet houden is de grootte van uw boot. U moet ervoor zorgen dat de ankerlier die u koopt geschikt is voor uw boot.
 • Een andere belangrijke factor is het type water waarin u voor anker gaat. Als u voor anker gaat in zout water, moet u ervoor zorgen dat de ankerlier die u aanschaft corrosiebestendig is.
 • U moet ook beslissen hoeveel gewichtscapaciteit u nodig heeft. Dit hangt af van de grootte van uw ankers en de hoeveelheid ketting die u wil gebruiken.
 • Ten slotte moet u beslissen welke functies voor u belangrijk zijn. Sommige ankerlieren worden geleverd met functies zoals afstandsbedieningen en automatische uitbetaling, terwijl andere meer basic zijn. Beslis welke functies voor u het belangrijkst zijn en zoek dan een ankerlier die daarover beschikt.

Hoe gebruikt u een ankerlier?

Een ankerlier is een handig hulpmiddel waarmee u gemakkelijk uw anker en lijn kunt ophalen. Het is een must-have voor iedereen die zijn boot regelmatig voor anker legt. Hier leest u hoe u er een gebruikt:

 1. Bevestig de ankerlier aan de boot. De meeste modellen zullen bouten of beugels hebben waarmee u dit kunt doen.
 2. Bevestig het touw of de ketting van het anker aan de lier. Zorg ervoor dat het strak en veilig zit.
 3. Draai aan de hendel of druk op de knop (afhankelijk van het model) om het touw of de ketting op te winden. Houd uw hand dicht bij de ankerlijn voor het geval deze van de lier afglijdt.
 4. Zodra het anker is opgetrokken, zet u het ergens op de boot vast zodat het niet in het water sleept.
 5. Maak het touw of de ketting los van de lier en berg alles op tot u het weer nodig heeft.

Ankerlier kopen bij Vrolijk Watersport

Het kiezen van de beste ankerlier voor uw boot kan een ontmoedigende taak zijn, maar met de juiste informatie en begeleiding kunt u ervoor zorgen dat u er een kiest die perfect geschikt is voor uw specifieke behoeften. Als u het moeilijk vindt om te bepalen welke ankerlier het best bij uw boot past is dat geen probleem. De specialisten van Vrolijk Watersport helpen u graag met het vinden van de juiste ankerlier.