Verzenden
 • Boven de € 50,- gratis verzonden.
 • Imray uitgaven worden altijd gratis verzonden.
 • Voor 16:00 op werkdagen besteld de volgende dag in huis.
Retouren
 • Binnen 14 dagen altijd mogelijk.

Hondenzwemvest

Filteren
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

6 producten

Tonen als Foto-tabel Lijst
 1. 17235620429400.jpg
  € 23,95 € 28,00 - 33,50
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

6 producten

Tonen als Foto-tabel Lijst
Hondenzwemvest bij Vrolijk Watersport. Dé watersportwinkel van Scheveningen, met meer dan 7.000 artikelen en 145 jaar aan kennis.

Honden zijn een belangrijk onderdeel van het gezin, en we willen er zeker van zijn dat ze veilig zijn als we op het water zijn. Een hondenzwemvest (reddingsvest) is een must-have voor elke pup die van het buitenleven houdt, en het kan zelfs levensreddend zijn in een noodsituatie. Er zijn veel verschillende hondenzwemvesten op de markt, dus hoe weet u welke geschikt is voor uw hond?

Kennismaking met het hondenzwemvest

Als hondenbezitter wilt u er alles aan doen om uw harige vriend veilig te houden. Daarom moet u overwegen te investeren in een zwemvest voor honden. Voor honden kan dit een extra veilige laag bieden wanneer u met het water op gaat.

Er zijn verschillende soorten zwemvesten voor honden op de markt. U zult er een willen kiezen die uw hond goed past en de juiste mate van drijfvermogen biedt. Sommige zwemvesten voor honden zijn ook voorzien van reflecterende panelen en handgrepen, die nuttig kunnen zijn in een noodsituatie. Het zwemvest is te vergelijken met het reddingsvest voor personen. Bij Vrolijk Watersport hebben we geen reddingsvesten voor honden.

Als u eenmaal het perfecte zwemvest voor uw hond hebt gekozen, neem dan de tijd om hem eraan te laten wennen. Doe uw hond het hondenzwemvest aan en laat hem het enkele minuten per keer in huis dragen. Zo kunnen ze wennen aan het gevoel van het vest en voorkomen dat ze ongemakkelijk of bang worden als ze het dragen.

Met een hondenzwemvest kunt u erop vertrouwen dat uw trouwe viervoeter veilig is, terwijl hij met u het water op kan!

Hoe werkt het hondenzwemvest?

Bij Vrolijk Watersport verkopen we het Besto Hondenzwemvest. Het hondenzwemvest is een speciaal ontworpen vest dat uw hond veilig houdt in het water. Het is gemaakt van duurzame, ademende stof en heeft een comfortabele pasvorm. Het reddingsvest heeft twee verstelbare banden die om de borst en buik van de hond gaan voor een goede pasvorm. Er is ook een D-ring aan de achterkant van het jack, waarmee een riem kan worden bevestigd. De jas is verkrijgbaar in verschillende maten voor alle hondenrassen.

De voordelen van zwemvesten voor honden

Het gebruik van een hondenzwemvest heeft vele voordelen wanneer u met uw harige vriend het water op gaat. Het meest voor de hand liggende voordeel is misschien wel dat het kan helpen om uw hond veilig te houden in het geval van een ongeluk. Als uw hond in het water zou vallen, zorgt een hondenzwemvest voor drijfvermogen en houdt het hem drijvend tot u hem kunt bereiken.

Een zwemvest houdt uw hond niet alleen veilig, maar beschermt hem ook tegen de elementen. Als u uw hond meeneemt op een boot, kan hij worden blootgesteld aan sterke zon of wind. Een zwemvest voor honden beschermt hem tegen deze omstandigheden en houdt hem comfortabel tijdens uw verblijf op het water.

Ten slotte kan het dragen van een hondenzwemvest ook een goede manier zijn om ervoor te zorgen dat uw hond te allen tijde zichtbaar is. Als u bang bent dat u uw hond op het water uit het oog verliest, is hij met een felgekleurd zwemvest veel gemakkelijker te zien. Dit kan vooral nuttig zijn als u vaart in een gebied met veel andere boten of activiteiten. Daarnaast kunt u ook verlichting bevestigen op het zwemvest.

hondenzwemvest

Hoe meet u uw hondenzwemvest aan?

Als u van plan bent uw harige vriend mee het water op te nemen, is het belangrijk dat hij goed is uitgerust met een hondenzwemvest. Hier is een snelle gids over hoe u uw hond opmeet voor een reddingsvest:

 1. Neem eerst een meetlint en meet rond de borst van uw hond, net achter zijn voorpoten. Dit geeft u een idee van de maat hondenzwemvest die u moet zoeken.
 2. Zodra u de borstomvang hebt gemeten, wilt u ook de afstand tussen de nek van uw hond en zijn staart meten. Deze meting zal helpen bij het bepalen van de lengte van het hondenzwemvest.
 3. Met deze twee metingen in de hand kunt u nu gaan winkelen voor het perfecte reddingsvest voor uw pup! Zorg er wel voor dat u het past voordat u de boot of het strand op gaat om er zeker van te zijn dat het goed past en niet gemakkelijk loslaat.

Een zwemvest voor honden aantrekken

Als uw hond tijd doorbrengt op een boot, is het belangrijk dat hij veilig en comfortabel is. Een manier om dit te doen is te investeren in een hondenzwemvest. Hier leest u hoe u uw pup er een omdoet:

 1. Plaats het zwemvest op de rug van uw hond en zorg ervoor dat de buikband strak zit, maar niet te strak.
 2. Maak de klittenbanden rond de borst en buik van uw hond vast.
 3. Stel de riemen zo nodig bij zodat het hondenzwemvest goed past, maar niet te strak.
 4. Test de pasvorm van het zwemvest door uw hond te laten zwemmen of in het water te laten springen. Als hij ongemakkelijk lijkt of het vest wegglijdt, pas het dan aan.

Wat doet u met uw hond terwijl hij een reddingsvest draagt?

Als u van plan bent uw hond mee te nemen op een boot, is het belangrijk ervoor te zorgen dat hij veilig en comfortabel is. Een manier om dit te doen is hem een hondenzwemvest aan te doen.

Er zijn een paar dingen waar u rekening mee moet houden. Ten eerste, zorg ervoor dat het zwemvest voor honden goed past. Het moet goed zitten, maar niet te strak, en uw hond moet zich vrij kunnen bewegen.

Ten tweede mag u niet vergeten uw hond aan te lijnen terwijl hij het hondenzwemvest draagt. Zo houdt u hem onder controle als hij in het water springt.

Zorg er tenslotte voor dat u wat speelgoed of lekkers bij u hebt om uw hond op de boot bezig te houden. Zo voorkomt u dat ze zich gaan vervelen of onrustig worden.

Hondenzwemvest kopen bij Vrolijk Watersport

Een zwemvest voor honden is een essentieel onderdeel van de veiligheid als u van plan bent om met uw harige vriend het water op te gaan. Niet alleen helpt het hem te beschermen, maar het geeft u ook gemoedsrust in de wetenschap dat hij beschermd is in geval van nood. U kunt kiezen uit verschillende stijlen en maten, dus doe goed onderzoek om het perfecte zwemvest voor honden te vinden. En onthoud altijd: veiligheid eerst!