Verzenden
 • Boven de € 50,- gratis verzonden.
 • Imray uitgaven worden altijd gratis verzonden.
 • Voor 16:00 op werkdagen besteld de volgende dag in huis.
Retouren
 • Binnen 14 dagen altijd mogelijk.

Poets- & polijstmachines


Op zoek naar de beste polijstmachine om uw boot schoon te maken? Dan bent u bij Vrolijk Watersport aan het juiste adres! Wij verkopen verschillende soorten polijstmachines.

Wat is een polijstmachine?

Een polijstmachine is een machine die schurende pads gebruikt om oppervlakken schoon en glad te maken. Polijstmachines kunnen worden gebruikt om krassen, vlekken en andere oneffenheden van bootrompen, dekken en andere oppervlakken te verwijderen. Ze kunnen ook worden gebruikt om was of polijstmiddel uit te poetsen. Polijstmachines hebben meestal een roterende kop met één of meer pads. De pads zijn gemaakt van verschillende materialen, zoals schuurpapier, staalwol of nylon. Polijstmachines hebben ook een handvat dat de gebruiker vasthoudt terwijl hij de machine bedient.

Hoe werkt een polijstmachine?

Wanneer u klaar bent om uw boot schoon te maken, verwijdert de poetsmachine al het vuil en de verontreiniging die zich op de romp en het dek van uw boot heeft opgehoopt. Een polijstmachine is een machine die met behulp van hogedruk waterstralen en borstels uw boot snel en gemakkelijk schoonmaakt.

Wat zijn de voordelen van een polijstmachine?

Er zijn verschillende voordelen van het gebruik van een polijstmachine om uw boot te reinigen. Ten eerste verwijdert het vuil of zout dat zich op het oppervlak van uw boot heeft opgehoopt. Ten tweede geeft het de lak van uw boot weer glans. Ten derde helpt het de lak van uw boot te beschermen tegen verdere schade. Ten slotte zorgt het ervoor dat uw boot er op zijn best uitziet en verhoogt het de doorverkoopwaarde.

Wat zijn de verschillende soorten polijstmachines?

Er zijn twee hoofdtypen polijstmachines: excentrisch en roterend. Excentrische polijstmachines zijn apparaten die een cirkelvormige pad hebben. De excentrische polijstmachine maakt roterende en zijwaartse bewegingen. De Riwax Deal Action is een excentrische poetsmachine.

Polijstmachine

Een ander type poetsmachine is de roterende. Roterende polijstmachines maken draaiende beweging om het bootoppervlakken schoon te maken. Deze manier van polijsten is echter wel alleen geschikt voor mensen die ervaring hebben met het polijsten. Wel kunt u een stuk ‘dieper’ poetsen. De Riwax Polijstmachine 1300W is één van de roterende poetsmachines die wij verkopen.

Polijstmachine

Hoe gebruikt u een polijstmachine

Ervan uitgaande dat u een polijstmachine en de juiste benodigdheden heeft, volg dan deze stappen om uw boot schoon te maken:

 1. Vul een emmer met water en voeg een beetje een schoonmaakmiddel toe. Pak een spons.
 2. Maak de hele boot nat met de spons en maak cirkelvormige bewegingen. Werk vanaf de bovenkant van de boot naar beneden om strepen te voorkomen.
 3. Spoel de boot af met een slang of hogedrukreiniger.
 4. Droog de boot met een zeemleren of microvezeldoek.
 5. Breng polijstmiddel aan op de droge boot, met een schone doek of polijstpad die aan uw polijstmachine is bevestigd. Werk in kleine secties, met cirkelvormige bewegingen en overlap van elke sectie totdat de hele boot is gepolijst.
 6. Verwijder overtollig polijstmiddel met een schone doek voordat het de kans krijgt om op te drogen op het oppervlak van de boot.

Tips voor het gebruik van een polijstmachine

 1. Lees altijd de instructies van de fabrikant voordat u een polijstmachine gebruikt.
 2. Kies de juiste polijstpad voor de romp van uw boot.
 3. Breng het polijstmiddel in een cirkelvormige beweging en met lichte druk aan om beschadiging van de romp te voorkomen.
 4. Spoel de romp na het polijsten grondig af om eventuele resten te verwijderen.

Poets- & polijstachines kopen bij Vrolijk Watersport

Welk type polijstmachine heeft u nodig voor uw boot? Dat hangt af van de grootte en het type boot dat u heeft, en van uw persoonlijke voorkeuren. Bij Vrolijk Watersport verkopen wij poetsmachines van merken als Marinetech en Riwax. Weet u niet welke machine geschikt is voor uw boot? Geen probleem, onze specialisten helpen u graag! Bel ons op of kom langs in de watersport winkel.

Filteren
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

5 producten

Toon als Foto-tabel Lijst
 1. 32577.JPG
  Aanbieding!
  € 99,00 € 129,00
 2. 32795.JPG
  € 252,50
 3. 44918.JPG
  € 89,95
 4. 35781.JPG
  € 421,95
 5. 46052.JPG
  € 242,50
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

5 producten

Toon als Foto-tabel Lijst