Verzenden
 • Boven de € 50,- gratis verzonden.
 • Imray uitgaven worden altijd gratis verzonden.
 • Voor 16:00 op werkdagen besteld de volgende dag in huis.
Retouren
 • Binnen 14 dagen altijd mogelijk.

Poets- & polijstmachines

Filteren
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

5 producten

Tonen als Foto-tabel Lijst
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

5 producten

Tonen als Foto-tabel Lijst
Poets- & polijstmachines bij Vrolijk Watersport. Dé watersportwinkel van Scheveningen, met meer dan 7.000 artikelen en 145 jaar aan kennis.

Op zoek naar de beste polijstmachine om uw schip weer mooi te krijgen? Dan bent u bij Vrolijk Watersport aan het juiste adres! Wij verkopen verschillende soorten polijstmachines.

Wat is een polijstmachine?

Een polijstmachine is een machine die pads gebruikt om oppervlakken glad te maken. Polijstmachines kunnen worden gebruikt om krassen, vlekken en andere oneffenheden van bootrompen, dekken en andere oppervlakken te verwijderen. Ze kunnen ook worden gebruikt om polijstmiddel uit te poetsen. Polijstmachines hebben meestal een roterende kop met één of meer pads. Polijstmachines hebben ook een handvat dat de gebruiker vasthoudt terwijl hij de machine bedient.

Wat zijn de voordelen van een polijstmachine?

Met behulp van een polijstmachine krijgt u de lak en gelcoat van uw boot weer glans. Ook helpt het de lak van uw boot te beschermen tegen verdere schade. Ten slotte zorgt het ervoor dat uw boot er op zijn best uitziet en verhoogt het de doorverkoopwaarde.

Wat zijn de verschillende soorten polijstmachines?

Er zijn twee polijstmachines: excentrisch en roterend. Excentrische polijstmachines zijn apparaten die een cirkelvormige pad hebben. De excentrische polijstmachine maakt roterende en zijwaartse bewegingen. De Riwax Deal Action is een excentrische poetsmachine. Deze wordt gebruikt om de was op de romp aan te brengen. Een ander type poetsmachine is de roterende. Roterende polijstmachines maken draaiende beweging om het bootoppervlakken te polijsten. Deze manier van polijsten is echter wel alleen geschikt voor mensen die ervaring hebben met het polijsten. Wel kunt u een stuk ‘dieper’ poetsen. De Riwax Polijstmachine 1300W is één van de roterende poetsmachines die wij verkopen.

Hoe gebruikt u een polijstmachine?

Ervan uitgaande dat u een polijstmachine en de juiste benodigdheden heeft, volg dan deze stappen om uw boot schoon te maken:

 1. Vul een emmer met water en voeg een beetje een schoonmaakmiddel toe. Pak een spons.
 2. Maak de hele boot nat met de spons en maak cirkelvormige bewegingen. Werk vanaf de bovenkant van de boot naar beneden om strepen te voorkomen.
 3. Spoel de boot af met een slang of hogedrukreiniger.
 4. Droog de boot met een zeemleren of microvezeldoek.
 5. Breng polijstmiddel aan op de droge boot, met een schone doek of polijstpad die aan uw polijstmachine is bevestigd. Werk in kleine secties, met cirkelvormige bewegingen en overlap van elke sectie totdat de hele boot is gepolijst.
 6. Verwijder overtollig polijstmiddel met een schone doek voordat het de kans krijgt om op te drogen op het oppervlak van de boot.

Tips voor het gebruik van een polijstmachine

 • Lees altijd de instructies van de fabrikant voordat u een polijstmachine gebruikt.
 • Kies de juiste polijstpad voor de romp van uw boot.
 • Breng het polijstmiddel in een cirkelvormige beweging en met lichte druk aan om beschadiging van de romp te voorkomen.
 • Spoel de romp na het polijsten grondig af om eventuele resten te verwijderen.

Poets- & polijstmachines kopen bij Vrolijk Watersport

Welk type polijstmachine heeft u nodig voor uw boot? Dat hangt af van de grootte en het type boot dat u heeft, en van uw persoonlijke voorkeuren. Bij Vrolijk Watersport verkopen wij poetsmachines van merken als Marinetech en Riwax. Weet u niet welke machine geschikt is voor uw boot? Geen probleem, onze specialisten helpen u graag! Bel ons op of kom langs in de watersport winkel.