Verzenden
 • Boven de € 50,- gratis verzonden.
 • Imray uitgaven worden altijd gratis verzonden.
 • Voor 16:00 op werkdagen besteld de volgende dag in huis.
Retouren
 • Binnen 14 dagen altijd mogelijk.

Vaste reddingsvesten

Filteren
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

4 producten

Tonen als Foto-tabel Lijst
 1. 48837.JPG
  € 29,50 € 39,00 - 51,50
 2. 68450.JPG
  € 36,95 € 41,90 - 44,90
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

4 producten

Tonen als Foto-tabel Lijst
Vaste reddingsvesten bij Vrolijk Watersport. Dé watersportwinkel van Scheveningen, met meer dan 7.000 artikelen en 145 jaar aan kennis.


U weet nooit wanneer u een reddingsvest nodig hebt. Zelfs als u een sterke zwemmer bent, is het altijd beter om het zekere voor het onzekere te nemen. Ze zijn essentieel voor iedereen die tijd op het water doorbrengt, of u nu zeilt, vist of gewoon rondvaart. Maar met zoveel verschillende soorten en stijlen, hoe kan u het juiste reddingsvest kopen voor u aan boord?

Wat is een reddingsvest?

Een reddingsvest is een apparaat dat wordt gedragen door iemand die zich in of bij water bevindt, om te voorkomen dat hij verdrinkt. Ze zijn meestal gemaakt van schuimrubber en kunnen opblaasbaar of niet-opblaasbaar zijn. Opblaasbare reddingsvesten hebben meestal een CO2-patroon dat het vest automatisch opblaast wanneer het in contact komt met water. Bij niet-opblaasbare systemen moet de gebruiker het vest handmatig opblazen.

reddingsvest

Hoe werkt een reddingsvest?

De meeste reddingsvesten zijn ontworpen om uw hoofd boven water te houden terwijl u op redding wacht. Ze doen dit op twee manieren:

Eén type reddingsvest heeft een schuim- of kapokvulling die het helpt drijven. Het is zo gevormd dat wanneer u in het water ligt, uw hoofd en kin boven op het vest rusten en uw lichaam eronder wordt ondersteund.

Het andere veel voorkomende type is een opblaasbaar reddingsvest. Het heeft een kleine gasfles, meestal CO2, die het vest opblaast als u aan een koord of hendel trekt. Dit type vest is comfortabeler om te dragen omdat het geen volumineuze schuimvulling heeft. En als u in het water belandt, houdt het uw hoofd en bovenlichaam boven water totdat er hulp komt. Wel moet er na gebruik weer een nieuwe reddingsvest herlaadset aangeschaft worden.

Waarom heeft u een reddingsvest nodig?

Er zijn veel verschillende soorten reddingsvesten op de markt, en het is belangrijk om het juiste type voor uw behoeften te kiezen. Als u tijd op het water doorbrengt, is het essentieel om er één aan boord te hebben. Hier zijn enkele redenen waarom u een reddingsvest nodig hebt:

 1. Om te blijven drijven - Als u zonder reddingsvest in het water valt, bestaat het risico dat u zinkt en verdrinkt. Een vest zorgt voor drijfvermogen en houdt u drijvende tot hulp arriveert.
 2. Om warm te blijven - Zelfs bij warm weer kan het water erg koud zijn. Als u ondergedompeld bent in koud water, zal uw lichaam snel warmte beginnen te verliezen. Het dragen van een reddingsvest helpt uw lichaam te isoleren en onderkoeling te voorkomen.
 3. Om hulp te signaleren - Als u een felgekleurd reddingsvest draagt, zullen reddingswerkers u gemakkelijker herkennen in het water. Ze hebben vaak ingebouwde fluitjes of andere signaalgevers waarmee reddingswerkers u gemakkelijker kunnen lokaliseren. Er kan ook persoonlijke verlichting aan worden bevestigd om uzelf nog beter zichtbaar te maken. Daarnaast zijn er nog allemaal andere toebehoren om uw reddingsvest mee uit te breiden.
 4. Om uw hoofd te beschermen - Bij een ongeluk bestaat het risico dat u uw hoofd stoot aan de boot of aan voorwerpen onder water. Een zwemvest helpt om uw hoofd en nek te beschermen tegen de impact.
 5. Om te voorkomen dat u door de stroming onder water wordt getrokken - Als u in een sterke stroming of andere sterke waterstroom terechtkomt, helpt een reddingsvest u drijven en voorkomt het dat u onder water wordt getrokken.
 6. Om u te helpen zwemmen - Als u geen sterke zwemmer bent, kan een reddingsvest u steun en stabiliteit in het water bieden. Dit kan vooral nuttig zijn als u zich in ruw water bevindt.
 7. Om uw kinderen te beschermen - Kinderen zijn bijzonder kwetsbaar in het water en lopen een groter risico om te verdrinken dan volwassenen. Het is essentieel om ervoor te zorgen dat uw kinderen altijd een zwemvest dragen als ze op of in het water zijn. Voor kinderen zijn er ook speciale kinder reddingsvesten. Deze hebben we ook voor honden.

Het juiste reddingsvest kopen

Er zijn veel verschillende soorten op de markt, dus het is belangrijk om de juiste te kiezen voor u en uw gezin. Wilt u het juiste reddingsvest kopen? Hier zijn een aantal dingen die u daarbij moet overwegen:

 • Het soort activiteit dat u gaat doen: Als u aan watersport gaat doen, zorg dan voor een reddingsvest dat speciaal daarvoor is ontworpen. Er zijn verschillende soorten voor verschillende activiteiten, dus het is belangrijk om de juiste te kopen.
 • Uw maat en gewicht: Zorg voor een reddingsvest dat de juiste maat voor u heeft. U wilt er geen te grote of te kleine - het moet goed passen maar niet oncomfortabel zijn.
 • Het klimaat: Als u in een warm klimaat komt, zorg dan voor een reddingsvest dat gemaakt is voor warm weer. Er zijn speciale tropische soorten verkrijgbaar die u koel en comfortabel houden in de hitte.
 • Uw budget: Reddingsvesten variëren in prijs van ongeveer 20 euro tot meer dan 200 euro. Het is belangrijk om er een te vinden die binnen uw budget past, maar ook alle functies heeft die u nodig hebt.

Tips voor het gebruik van uw reddingsvest

Hier volgen enkele tips voor het gebruik van uw reddingsvest:

 • Draag altijd uw reddingsvest tijdens het varen.
 • Zorg ervoor dat uw vest goed past. Het moet goed zitten maar niet te strak, en het mag uw bewegingen niet belemmeren.
 • Opblaasbare soorten moeten voor elk gebruik goed onderhouden en gecontroleerd worden.
 • Draag tijdens het zwemmen altijd een vest of een persoonlijk drijfmiddel (PFD).
 • Als u iemand in het water in moeilijkheden ziet, probeer hem dan niet zelf te redden, tenzij u zeker weet dat u dat veilig kunt doen. Gooi hem een reddingslijn of een ander drijvend voorwerp zoals een reddingsboei toe en roep om hulp.

Reddingsvest kopen bij Vrolijk Watersport

Een reddingsvest kopen voor echte schippers essentieel. Het draagt bij aan de veiligheid van iedereen die tijd doorbrengt op of in de buurt van het water. Of u nu een beginner bent of een ervaren zwemmer, een reddingsvest kopen en dragen kan u helpen om veilig te blijven bij een ongeluk. Als u van plan bent tijd in de buurt van water door te brengen, investeer dan in een vest van goede kwaliteit dat voldoende bescherming biedt. Wij bij Vrolijk Watersport bieden reddingsvesten van Talamex en Besto. De reddingsvesten van Besto zijn ook beschikbaar in een reddingsvestpakket van 4 & van een reddingsvestpakket van 6.

reddingsvesten