Verzenden
 • Boven de € 50,- gratis verzonden.
 • Imray uitgaven worden altijd gratis verzonden.
 • Voor 16:00 op werkdagen besteld de volgende dag in huis.
Retouren
 • Binnen 14 dagen altijd mogelijk.

reddingsvest kind

Filteren
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

8 producten

Tonen als Foto-tabel Lijst
 1. 48837.JPG
  € 29,50 € 39,00 - 51,50
 2. 48846.JPG
  € 43,95 € 51,90 - 53,90
 3. 61593.JPG
  € 109,50 € 120,95
 4. 68445.JPG
  € 49,95 € 65,90
 5. 41315.JPG
  € 37,95 € 46,90 - 49,90
 6. 68450.JPG
  € 36,95 € 41,90 - 44,90
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

8 producten

Tonen als Foto-tabel Lijst
reddingsvest kind bij Vrolijk Watersport. Dé watersportwinkel van Scheveningen, met meer dan 7.000 artikelen en 145 jaar aan kennis.


Als ouder is de veiligheid van uw kind een van uw grootste zorgen. Of u nu bij het zwembad, op het strand of op een boot bent, u wilt er zeker van zijn dat uw kind goed beschermd is. Daarom is het zo belangrijk om een reddingsvest voor kinderen aan boord te hebben. Een kinderreddingsvest kan een onschatbare bescherming bieden bij een ongeluk. Het kan uw kind helpen drijven en voorkomen dat het verdrinkt. En als u het juiste vest kiest, kan het ook comfortabel en stijlvol zijn

Reddingsvest kind

Een kinderreddingsvest is een kledingstuk of apparaat dat is ontworpen om drijfvermogen in het water te bieden en verdrinking te voorkomen. Reddingsvesten zijn meestal gemaakt van felgekleurde materialen zodat ze in het water gemakkelijk te zien zijn, en ze hebben meestal riemen of andere sluitingen waarmee ze rond het lichaam worden vastgemaakt. Sommige vesten hebben ook ingebouwde opblaasmechanismen die kunnen worden gebruikt om het drijfvermogen verder te vergroten. Het vest kan ook voorzien worden van persoonlijke verlichting om extra goed zichtbaar te zijn. Daarnaast kan er ook een fluitje aan gemonteerd worden om uw kind extra goed herkenbaar te maken.

Reddingsvesten zijn een essentieel stuk veiligheidsuitrusting voor iedereen die tijd doorbrengt op of in de buurt van het water, en ze moeten altijd worden gedragen bij activiteiten zoals zwemmen, varen of vissen. Kinderen moeten altijd een goed passend kinderreddingsvest dragen als ze in de buurt van water zijn, zelfs als ze kunnen zwemmen. Bij Vrolijk Watersport hebben we ook reddingsvesten voor uw hond.

reddingsvest kind

Waarom hebben kinderen reddingsvesten aan boord nodig?

Kinderen zijn van nature nieuwsgierig en gaan graag op onderzoek uit, wat hen soms in gevaar kan brengen. Reddingsvesten bieden een bescherming laag in geval van nood en kunnen helpen om kinderen aan boord te beschermen.

De meeste ongevallen aan boord gebeuren in de buurt van het water, dus is het belangrijk dat alle kinderen een vest dragen als ze in de buurt van de rand van de boot zijn. Als een kind overboord valt, helpt een reddingsvest hen drijven totdat ze gered kunnen worden.

Behalve dat het in sommige gebieden wettelijk verplicht is, is het dragen van een reddingsvest gewoon gezond verstand als u met kinderen aan het varen bent. Met de juiste pasvorm en verzorging kunnen ze zowel ouders als kinderen gemoedsrust bieden terwijl ze genieten van hun tijd op het water.

Wat zijn de verschillende soorten reddingsvesten?

Er zijn drie hoofdtypen reddingsvesten voor kinderen:

 1. Automatische reddingsvesten: Deze vesten hebben een ingebouwd opblaasmechanisme dat het vest automatisch opblaast wanneer het in contact komt met water. Ze bieden meer drijfvermogen dan schuimvesten en zijn comfortabeler om te dragen, maar ze kunnen duurder zijn. De Spinlock Cento is een voorbeeld van dit type.
 2. Vaste reddingsvesten: Vaste vesten zijn gemaakt van schuim. Deze vesten zijn het meest betaalbare type reddingsvest en ze bieden een goed drijfvermogen. Ze kunnen echter omvangrijk en oncomfortabel zijn om te dragen. Een voorbeeld hiervan is het Talamex reddingsvest.
 3. Hybride: Hybride reddingsvesten combineren de eigenschappen van zowel opblaasbare als schuimvesten. Ze zijn comfortabeler om te dragen dan schuimvesten en bieden meer drijfvermogen dan opblaasbare vesten, maar ze kunnen duurder zijn.

Hoe kiest u het juiste reddingsvest voor uw kind?

Bij het kiezen van een zwemvest voor uw kind moet u met een aantal zaken rekening houden. Het eerste is het gewicht van uw kind. De meeste reddingsvesten hebben een gewichtslimiet, dus u moet ervoor zorgen dat u er een kiest die geschikt is voor uw kind.

Het tweede punt is de grootte van het reddingsvest. Nogmaals, de meeste reddingsvesten hebben een maximumgrootte, dus u moet ervoor zorgen dat u er een kiest die groot genoeg is voor uw kind. Ga bij twijfel altijd een maat groter.

Het derde punt van overweging is het type reddingsvest. Er zijn drie hoofdtypen: opblaasbaar, schuimrubber en hybride. Opblaasbare reddingsvesten zijn het duurst, maar ze bieden de beste bescherming omdat ze automatisch worden opgeblazen als ze in het water liggen. Daarnaast moet er na gebruik een reddingsvest herlaadset worden aangeschaft. Schuime versies zijn goedkoper, maar ze kunnen omvangrijker zijn en minder comfortabel voor uw kind om te dragen. Hybride vesten zijn een combinatie van schuim en opblaasbaar en bieden een goed compromis tussen prijs en prestaties.

Als u al deze factoren hebt overwogen, zou u uw keuze moeten kunnen beperken tot het type reddingsvest.

Tips voor het gebruik van zwemvesten

De meeste kinderen zijn geen sterke zwemmers, dus is het belangrijk om voor hen een zwemvest aan boord te hebben. Hier volgen enkele tips voor het gebruik van zwemvesten:

 • Zorg ervoor dat het reddingsvest goed past. Het mag niet te strak zitten en moet tot aan de kin reiken.
 • Maak het reddingsvest altijd goed vast met alle banden.
 • Laat het kind, indien mogelijk, oefenen met het dragen van het reddingsvest in rustig water voordat het naar open water gaat.
 • Zorg ervoor dat het kind weet hoe het reddingsvest correct moet aantrekken en leg uit dat het dit alleen in noodgevallen mag doen.
 • In een noodsituatie het kind zo snel mogelijk in het kinderredingsvest krijgen.

Reddingsvest kind kopen bij Vrolijk Watersport

Als ouder is het uw verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat uw kind veilig is aan boord van een schip. Een kinderreddingsvest is een essentieel stuk veiligheidsuitrusting voor elk kind en moet te allen tijde worden gedragen wanneer het zich op of in de buurt van het water bevindt. Weet u niet welk reddingsvest geschikt is voor uw kind? De specialisten van Vrolijk Watersport voorzien u graag van het beste advies.

reddingsvest kind