Verzenden
 • Boven de € 50,- gratis verzonden.
 • Imray uitgaven worden altijd gratis verzonden.
 • Voor 16:00 op werkdagen besteld de volgende dag in huis.
Retouren
 • Binnen 14 dagen altijd mogelijk.

Epoxy & polyester

Filteren
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

29 producten

Toon als Foto-tabel Lijst
 1. 37711.JPG
  € 13,95 - 14,10
 2. 47325.JPG
  € 23,95 € 27,40
 3. 100540Watertite 1LT HR_EU.jpg
  € 30,95 - 69,65 € 36,50 - 95,35
 4. 63679.JPG
  € 46,45 € 52,75
 5. 47576.JPG
  € 39,25 - 172,15 € 44,60 - 201,65
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

29 producten

Toon als Foto-tabel Lijst
Epoxy & polyester bij Vrolijk Watersport. Dé watersportwinkel van Scheveningen, met meer dan 7.000 artikelen en 145 jaar aan kennis.


Bootreparaties kunnen kostbaar zijn, maar als u handig bent met gereedschap, kunt u wat geld besparen door uw boot te repareren met epoxy. Het is een sterk, duurzaam materiaal waarmee u gaten en scheuren in uw boot kunt repareren. Als u niet zeker weet hoe u het moet gebruiken of waar u moet beginnen, dan geven we u wat tips en trucs voor het repareren van uw boot met epoxy. We behandelen alles van voorbereidend werk tot afwerking, zodat u uw boot in een mum van tijd weer in topvorm hebt.

Wat is epoxy?

Epoxy is een soort lijm die meestal wordt gebruikt om metaal, glas en plastic te lijmen. Het wordt ook vaak gebruikt bij de bouw en reparatie van boten. Het bestaat uit twee delen: de hars en de harder. Wanneer deze twee delen met elkaar worden gemengd, ontstaat een sterke verbinding die moeilijk te verbreken is. Epoxy is een ideale keuze voor bootreparaties omdat het tegen een stootje kan. Bovendien kan epoxy worden gebruikt om gaten of scheuren in boten te repareren.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van epoxy?

Er zijn veel voordelen aan het gebruik van epoxy voor het repareren van boten. Dit materiaal is extreem sterk en duurzaam, waardoor het ideaal is voor het repareren van rompen, dekken en andere structurele onderdelen. Het is ook bestand tegen UV-licht en zout water, zodat het na verloop van tijd niet zal degraderen zoals andere materialen. Bovendien is het gemakkelijk om mee te werken en kan het in elke gewenste vorm worden gegoten, waardoor het perfect is voor complexe reparaties.

Hoe epoxy te gebruiken?

Het gebruik van epoxy kan lastig zijn en daarom is het belangrijk om te weten hoe u het correct gebruikt om de beste resultaten te krijgen. Zo kunt u epoxy kunt gebruiken om uw boot te repareren zodat hij weer zo goed als nieuw is:

Eerst moet u het gebied rond de schade schoonmaken met water en schoonmaakmiddelen. Hierdoor hecht de epoxy beter aan het oppervlak. Meng het vervolgens volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng vervolgens met een plamuurmes of een ander soortgelijk gereedschap de gemengde epoxy aan op de schade. Strijk het glad zodat het gelijk ligt met de omgeving. Laat het drogen gedurende de tijd die op de verpakking van de epoxy staat. Zodra het droog is, kunt u de ruwe randen wegschuren en het overschilderen, zodat het opgaat in de rest van uw boot.

Dat is alles! Het gebruik van epoxy is een snelle en eenvoudige manier om schade aan uw boot te repareren, zodat u zo snel mogelijk weer het water op kunt.

Tips voor het repareren van uw boot met epoxy

Epoxy is een sterk en duurzaam materiaal dat tegen een stootje kan, waardoor het ideaal is voor het repareren van boten. Hier zijn enkele tips voor het gebruik van epoxy om uw boot te repareren:

 1. Kies het juiste type. Er zijn twee hoofdtypen epoxy - hars en verharder. U moet het juiste type kiezen op basis van de ernst van de schade en de grootte van het gebied dat u probeert te repareren.
 2. Voordat u begint met epoxy, is het belangrijk om het gebied voor te bereiden door het te schuren en schoon te maken. Dit zal ervoor zorgen dat het goed hecht en geen verdere schade veroorzaakt.
 3. Volg de instructies zorgvuldig op. Wanneer u epoxy gebruikt, is het belangrijk om de instructies zorgvuldig te volgen. Anders zou i uiteindelijk meer schade kunnen veroorzaken dan u probeert te repareren.
 4. Wees geduldig. Epoxy heeft tijd nodig om uit te harden, dus het is belangrijk om geduldig te zijn als u het gebruikt om uw boot te repareren. Probeer niet te haasten - laat het goed uitharden zodat uw reparatie langdurig en duurzaam is.

Verschillende soorten epoxy

Epoxy is een veelzijdig materiaal dat gebruikt kan worden voor allerlei reparaties. Er zijn verschillende soorten epoxy, elk met zijn eigen voor- en nadelen. Het meest voorkomende type is tweedelige. Dit type epoxy wordt met elkaar gemengd en vervolgens op het reparatiegebied aangebracht. Tweedelige heeft een relatief lange uithardingstijd, maar is zeer sterk en duurzaam.

Een ander type is quick-set epoxy. Quick-set heeft een kortere uithardingstijd dan tweedelige, maar is niet zo sterk of duurzaam. Quick-set kan het best worden gebruikt voor kleine reparaties of voor situaties waarin een snelle uithardingstijd noodzakelijk is. Er zijn ook speciale epoxy's verkrijgbaar die zijn ontworpen voor specifieke taken. Zo zijn er UV-uithardende epoxy die kunnen worden gebruikt voor reparaties op plaatsen die aan zonlicht worden blootgesteld. Er zijn ook metalen die speciaal zijn ontworpen voor het verlijmen van metalen oppervlakken.

Epoxy kopen bij Vrolijk Watersport

Als u een snelle en gemakkelijke reparatie voor uw boot nodig heeft, overweeg dan het gebruik van epoxy. Het is sterk en duurzaam, waardoor het een ideale keuze is voor het repareren van gaten of scheuren in uw boot. Bovendien is het waterbestendig, dus u hoeft zich geen zorgen te maken dat de reparaties weer loskomen als u de volgende keer met uw boot het water op gaat. Met slechts een klein beetje epoxy ziet uw boot er in een mum van tijd weer als nieuw uit. Weet u nou niet welke epoxy u nodig heeft? De specialisten van Vrolijk Watersport adviseren u graag!