Verzenden
 • Boven de € 50,- gratis verzonden.
 • Imray uitgaven worden altijd gratis verzonden.
 • Voor 16:00 op werkdagen besteld de volgende dag in huis.
Retouren
 • Binnen 14 dagen altijd mogelijk.

Roestbescherming

Filteren
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

5 producten

Tonen als Foto-tabel Lijst
 1. 15028.JPG
  € 16,95 - 28,55 € 18,35 - 32,60
 2. 57776.PNG
  € 11,95 - 30,40 € 13,95 - 36,95
 3. 48365.JPG
  € 27,95 - 51,40 € 31,50 - 61,50
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

5 producten

Tonen als Foto-tabel Lijst
Roestbescherming bij Vrolijk Watersport. Dé watersportwinkel van Scheveningen, met meer dan 7.000 artikelen en 145 jaar aan kennis.

Anti roest middelen

Bent u bezorgd over roest op uw boot? Zo ja, dan bent u niet de enige. Roest is een serieus probleem voor booteigenaren, en het kan veel schade veroorzaken als er niet goed voor wordt gezorgd. Gelukkig zijn er een paar dingen die u kunt doen om te voorkomen dat roest uw boot overneemt. Een van de beste dingen die u kunt doen is een antiroest middel gebruiken. Deze middelen helpen voorkomen dat er roest ontstaat, en het kan ook helpen om bestaande roest te verwijderen. Bij Vrolijk Watersport hebben we verschillende soorten producten om roest tegen te gaan.

Wat is roest?

Roest is een vorm van corrosie die optreedt wanneer ijzer of staal wordt blootgesteld aan zuurstof en water. Het rode oxide dat dan ontstaat, ook bekend als ijzeroxide, is extreem hard en broos. Roest kan grote schade veroorzaken aan metalen oppervlakken, waardoor deze vatbaarder worden voor breuken en defecten. Roest komt het meest voor in buitenomgevingen waar metaal wordt blootgesteld aan vocht, zoals op boten. Stalen schepen zijn bijzonder gevoelig voor roest omdat ze vaak in water liggen, wat het corrosieproces versnelt. Roest kan ook optreden op boten die in een vochtig klimaat worden opgeslagen, als ze niet goed worden beschermd met een roestwerende coating. Hoewel roest een klein probleem lijkt, kan het ernstige schade aan uw boot veroorzaken. Roest verzwakt metalen oppervlakken, waardoor ze vatbaarder worden voor breuken en defecten. Als u niets doet, kan roest zich snel verspreiden en grote schade veroorzaken aan de romp en andere structurele onderdelen van uw boot. Als u roest op uw boot opmerkt, is het belangrijk om onmiddellijk actie te ondernemen. Begin met het schoonmaken van het getroffen gebied met een staalborstel of schuurpapier. Dit verwijdert losse roestdeeltjes en helpt de verspreiding van corrosie te voorkomen. Zodra het gebied schoon is, brengt u een roestwerend middel aan volgens de instructies van de fabrikant. Dit zal het roestproces stoppen en verdere schade helpen voorkomen.

Wat veroorzaakt roest op boten?

Voor booteigenaren is een van de belangrijkste dingen om in gedachten te houden het voorkomen van roestvorming op hun geliefde investering. Maar zelfs met de beste bedoelingen kan het moeilijk zijn dit doel te bereiken. Wat veroorzaakt roest op boten? Een van de belangrijkste oorzaken van roestvorming op boten is de blootstelling aan water. Wanneer water in contact komt met metaal, ontstaat een elektrochemische reactie die het metaal doet corroderen. Deze corrosie kan snel optreden en grote schade aan boten veroorzaken als ze niet goed worden behandeld. Een andere veel voorkomende oorzaak van roest op boten is vocht. Vocht kan afkomstig zijn van regen, dauw of zelfs vochtige lucht. Wanneer dit vocht in de romp van een boot of in opslagruimten terechtkomt, kan het een ideale omgeving voor roestvorming creëren. Een andere factor die bijdraagt tot roestvorming op boten is blootstelling aan UV-stralen. Deze stralen kunnen na verloop van tijd de verf en afwerking van boten afbreken, waardoor het metaal eronder kwetsbaar wordt voor corrosie.

Hoe roest op boten te voorkomen

Zoals de meeste booteigenaren weten, kan roest een groot probleem zijn om uw boot in goede staat te houden. Het is niet alleen lelijk, maar het kan ook leiden tot ernstige schade als er niets aan gedaan wordt. Gelukkig zijn er een paar dingen die u kunt doen om te voorkomen dat roest uw boot overneemt. Eén van de beste manieren om roest te voorkomen is uw boot regelmatig schoon te maken en in de was te zetten. Dit vormt een barrière tegen de elementen die roest kunnen veroorzaken, zoals zout water en regen. Daarnaast moet u uw boot regelmatig inspecteren op tekenen van roest en de plekken die slijtage beginnen te vertonen aanpakken. Een andere manier om roest te voorkomen is om uw boot op een droge plaats op te slaan als hij niet in gebruik is. Als u in een gebied met een hoge luchtvochtigheid woont, kunt u overwegen een ontvochtiger in uw opslagruimte te gebruiken om de lucht droog te houden en roestvorming te voorkomen. Ten slotte is één van de beste manieren om roest te bestrijden het gebruik van een roestwerende spray of coating op uw boot. Deze producten vormen een beschermende barrière tegen corrosie en kunnen de levensduur van uw boot aanzienlijk verlengen.

Hoe roest van boten verwijderen

Als u roest van uw boot wilt verwijderen, moet u beginnen met het schuren van het aangetaste gebied met schuurpapier of een elektrische schuurmachine. Vervolgens moet u een antiroest spray of andere antiroest oplossing op het gebied aanbrengen en het schrobben met een borstel. Zodra de roest is verwijderd, moet u een primer en verf op het gebied om toekomstige roest te voorkomen.

De verschillende soorten roestwerende producten

Een antiroestmiddel is een product dat wordt gebruikt om het roesten van metalen oppervlakken te voorkomen of te vertragen. Er zijn veel verschillende soorten antiroestsmiddelen op de markt, elk met zijn eigen voor- en nadelen. Het meest gebruikte type antiroestmiddel is Rust-Oleum. Dit product is een formule op waterbasis die zinkoxide bevat, dat roestvorming helpt voorkomen door een barrière te vormen op het metalen oppervlak. Rust-Oleum bevat ook een inhibitor die toekomstige roestvorming helpt voorkomen. Een ander type roestwerend middel is POR-15. Dit product is een formule op basis van petroleum die zinkoxide en andere ingrediënten bevat die roestvorming helpen voorkomen. POR-15 heeft ook een inhibitor die toekomstige roestvorming helpt voorkomen. Er zijn ook verschillende andere soorten roestwerende middelen op de markt. Sommige van deze producten zijn ontworpen voor specifieke soorten metaal, terwijl andere kunnen worden gebruikt op alle soorten metaal. Wij hebben één van de meest populaire antiroest middelen in de watersport wereld, de Owatrol Rustol Antiroest.

Antiroest middelen kopen bij Vrolijk Watersport

Als u uw boot wilt beschermen tegen roest, dan is een antiroestmiddel een goede optie. Dit voorkomt roestvorming op uw boot, en maakt het ook gemakkelijker schoon te maken. Bij Vrolijk Watersport hebben we verschillende soorten antiroest producten in het assortiment. Als u vragen heeft kunt u altijd bij één van onze experts terecht. Dit kunt u doen door langs te komen in de winkel of door te bellen.