Verzenden
 • Boven de € 50,- gratis verzonden.
 • Imray uitgaven worden altijd gratis verzonden.
 • Voor 16:00 op werkdagen besteld de volgende dag in huis.
Retouren
 • Binnen 14 dagen altijd mogelijk.

Drinkwaterpompen

Filteren
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

29 producten

Tonen als Foto-tabel Lijst
 1. 68326.JPG
  € 249,50 € 303,65
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

29 producten

Tonen als Foto-tabel Lijst
Drinkwaterpompen bij Vrolijk Watersport. Dé watersportwinkel van Scheveningen, met meer dan 7.000 artikelen en 145 jaar aan kennis.

Drinkwaterpomp om water aan boord te tappen 

Water is de basis van het leven en een kostbare hulpbron die we nooit als vanzelfsprekend mogen beschouwen. Aan boord van een schip kan de toegang tot schoon water moeilijk zijn. Daarom is het belangrijk om uw schip uit te rusten met de juiste hulpmiddelen zodat u altijd schoon drinkwater aan boord heeft. Een van die hulpmiddelen is een drinkwaterpomp, die kraanwater van de wal haalt en het filtert, zodat het veilig kan worden geconsumeerd op zee.

Hoe de drinkwaterpomp werkt

Een drinkwaterpomp is een apparaat dat water uit een kraan in een vat pompt. Het apparaat wordt vaak gebruikt om water uit een gootsteen of een andere bron van vers water aan boord van een schip of boot te pompen. 
 
De drinkwaterpomp bestaat gewoonlijk uit twee delen: een basiseenheid die op het dek of het schot wordt gemonteerd, en een draagbare handpomp die van de basiseenheid kan worden verwijderd om hem te kunnen dragen. De basiseenheid bevat de motor en het reservoir voor het drinkwater, terwijl de handpomp de hendel en het pompmechanisme bevat.

De voordelen van de drinkwaterpomp

De voordelen van de drinkwaterpomp zijn dat het een zeer gemakkelijke manier is om vers, schoon water aan boord van uw boot te krijgen. Het is ook een zeer compacte en lichte optie, waardoor het ideaal is voor gebruik in kleine ruimtes.  

Waarom een drinkwaterpomp gebruiken?

Een drinkwaterpomp is een geweldige manier om vers, schoon water aan boord van uw schip te krijgen. Ze zijn eenvoudig te installeren en kunnen worden gebruikt voor zowel zoet als zout water. Drinkwaterpompen kunnen ook worden gebruikt om een veilige drinkwatervoorziening te creëren voor uw gezin of gasten terwijl u niet op de kade bent.

Waarom u een drinkwaterpomp zou moeten kopen

Er zijn vele redenen om een drinkwaterpomp te kopen. Ze zijn een gemakkelijke manier om leidingwater aan boord te krijgen, ze zijn relatief goedkoop, en ze kunnen op verschillende manieren worden gebruikt. Daarnaast hoeft u niet met kruiken of flessen water rond te slepen, en u kunt uw drinkwatertank gemakkelijk vullen met vers, schoon water.

De drinkwaterpomp gebruiken 

Als u op zoek bent naar een manier om vers water aan boord te krijgen zonder dat u met zware kruiken hoeft te slepen, kunt u overwegen een drinkwaterpomp te gebruiken. Drinkwaterpompen zijn ontworpen om vers water af te tappen, zoals een slang of kraan, en het water in een vuilwatertank op uw schip te pompen. Zo gebruikt u er een:

 1. Zoek een zoetwaterbron. Er moet een slang of kraan in de buurt zijn waarop u de drinkwaterpomp kunt aansluiten.
 2. Sluit de inlaat van de pomp aan op de slang of kraan met behulp van de meegeleverde adapters.
 3. Zet de pomp aan en laat hem draaien tot de tank vol is.
 4. Schakel de pomp uit en koppel hem los van de waterbron.
 5. Geniet van uw verse drinkwater aan boord!  

Hoe kiest u de juiste drinkwaterpomp voor uw behoeften?

Bij het kiezen van de juiste drinkwaterpomp voor uw behoeften moet u met een aantal zaken rekening houden. De eerste is de capaciteit van de pomp. Als u van plan bent de pomp te gebruiken om een grote groep mensen van water te voorzien, dan hebt u een pomp met een grotere capaciteit nodig. Het volgende waar u rekening mee moet houden is het debiet. Dit is de hoeveelheid water die de pomp per minuut kan leveren. Als u van plan bent de pomp te gebruiken om snel een container te vullen, dan heeft u een hoger debiet nodig. Tot slot moet u beslissen of u een handpomp of een automatische pomp wilt. Automatische pompen zijn duurder, maar ook veel gebruiksvriendelijker.

Drinkwaterpomp kopen bij Vrolijk Watersport

Een drinkwaterpomp kan een geweldige aanvulling zijn op elke boot, zodat u kunt genieten van het gemak van koud en verfrissend kraanwater. Niet alleen is dit een uitstekende manier om iedereen aan boord gehydrateerd te houden, maar het biedt ook extra gemoedsrust op het gebied van veiligheid en hygiëne. Met voortdurend onderhoud kunnen deze pompen jarenlang meegaan en u voorzien van voldoende schoon drinkwater wanneer dat nodig is. Vindt u het moeilijk om te bepalen welke pomp het best is geschikt voor op uw boot? De specialisten van Vrolijk Watersport voorzien u graag van advies!