Verzenden
 • Boven de € 50,- gratis verzonden.
 • Imray uitgaven worden altijd gratis verzonden.
 • Voor 16:00 op werkdagen besteld de volgende dag in huis.
Retouren
 • Binnen 14 dagen altijd mogelijk.

Fishfinders


Een fishfinder is een elektronisch apparaat dat door vissers wordt gebruikt om vis onder water op te sporen. Het apparaat gebruikt geluidsgolven om vis op te sporen. Vervolgens stuurt het de informatie naar een display, meestal in de vorm van een grafiek of een LED-aflezing. De meeste moderne fishfinders hebben ook een GPS. Hiermee kan de visser niet alleen vis lokaliseren, maar ook de locatie van belangrijke visplekken vastleggen.

Wat is een fishfinder?

Een fishfinder is een elektronisch apparaat dat sonartechnologie gebruikt om vis in het water op te sporen. Ze kunnen zowel in zoet als in zout water worden gebruikt, en ze zijn er in verschillende vormen en maten. Sommige visvinders zijn draagbaar, terwijl andere permanent op de boot zijn gemonteerd.

Hoe werkt een fishfinder?

Een fishfinder werkt door geluidsgolven (of sonarsignalen) het water in te sturen. Deze geluidsgolven weerkaatsen op objecten in het water, waaronder vissen. De terugkerende geluidsgolven worden vervolgens omgezet in elektrische signalen die als echo's op het scherm van de fishfinder worden weergegeven. De sterkte van deze echo's hangt af van de grootte en de dichtheid van het object, waarbij grotere objecten sterkere echo's produceren.

Vissen verschijnen als vlekken of bogen op het scherm, afhankelijk van hun grootte en oriëntatie ten opzichte van de transducer (het deel van het apparaat dat de geluidsgolven uitzendt). Door deze vlekken en bogen te interpreteren, kunt u bepalen waar de vis zich bevindt en welk type bodemstructuur aanwezig is. Deze informatie kan

Een fishfinder gebruiken

Als u voor het eerst een visvinder gebruikt, kan het proces een beetje ontmoedigend lijken. Maar als u eenmaal de basisbeginselen begrijpt en wat hij voor u kan doen, dan bent u goed op weg om een deskundige visser te worden. Het enige wat u hoeft te doen is een fishfinder kopen.

Tips voor het gebruik van een fishfinder

Als u voor het eerst een fishfinder gebruikt, of zelfs als u een ervaren visser bent, zijn er altijd manieren om uw techniek te verbeteren. Hier zijn een paar tips om u te helpen het meeste uit uw visvinder te halen:

 1. Gebruik de juiste transducer. Afhankelijk van het soort vissen dat u doet, hebt u een andere transducer nodig. Als u bijvoorbeeld gaat slepen, hebt u een transducer nodig die achter op de boot kan worden gemonteerd. Vist u in ondiep water, dan volstaat een handbediende transducer.
 2. Pas uw instellingen aan. Neem de tijd om te experimenteren met de verschillende instellingen van uw fishfinder tot u vindt wat voor u het beste werkt. U kunt bijvoorbeeld de gevoeligheid, het dieptebereik en andere factoren aanpassen om het apparaat aan uw behoeften aan te passen.
 3. Weet waar u op moet letten. Wanneer u de wateren afspeurt met uw apparaat, is het belangrijk om te weten naar wat voor soort structuur of herkenningspunten u moet zoeken waar mogelijk vis zit. Riffen en drop-offs zijn bijvoorbeeld goede plekken om te beginnen met zoeken.
 4. Wees niet bang om je te verplaatsen. Als je geen aanbeten krijgt waar je nu vist, probeer dan naar een andere stek te gaan. Je weet nooit waar die grote vissen zich schuilhouden!

Waarom een fishfinder kopen?

Als je voor het eerst vist, vraag je je misschien af: “Waarom zou ik een fishfinder kopen?”. Het is een essentieel instrument voor elke visser, omdat u hiermee kunt zien wat zich onder het wateroppervlak bevindt. Dit is natuurlijk belangrijk om vis te vinden, maar het stelt je ook in staat om obstakels zoals rotsen en riffen te vermijden.  

Fishfinders gebruiken sonartechnologie om geluidsgolven uit te zenden en ontvangen dan de echo's die terugkaatsen van objecten in het water. De visvinder gebruikt deze echo's vervolgens om een kaart van de onderwateromgeving te maken op zijn scherm. Deze kaart laat u niet alleen zien waar zich vissen bevinden, maar ook de contouren van de bodem, zodat u potentiële gevaren kunt zien en uw route dienovereenkomstig kunt plannen.

Dus, waarom een fishfinder kopen? Omdat het de beste manier is om vis te vinden en veilig door onbekende wateren te navigeren!

Verschillende soorten fishfinders

Er zijn veel verschillende soorten visvinder op de markt, elk met hun eigen unieke kenmerken. Hier volgt een overzicht van de populairste types:

Traditionele fishfinder

Een traditionele fishfinder gebruikt sonar om vis in de waterkolom op te sporen. Hij toont u een 2D beeld van de bodem en de vis die zich in de buurt bevindt.

CHIRP Fishfinder

Een CHIRP fishfinder gebruikt een technologie die "Compressed High-Intensity Radiated Pulse" heet. Dit zendt een breder frequentiebereik uit dan een traditionele versie, waardoor het effectiever is in het detecteren van vis.

Side Imaging Fishfinder

Een side imaging fishfinder gebruikt sonar om een 3D beeld van de onderwateromgeving te maken, inclusief de bodem en nabijgelegen structuren of objecten. Dit kan handig zijn om vis te vinden die zich in onkruid of andere dekking verschuilt.

Down Imaging Fishfinder

Een down imaging fishfinder maakt ook een 3D-beeld van de onderwateromgeving, maar richt zich op het gebied direct onder de boot. Dit kan handig zijn om scholen aasvis te zien of om de locatie van een specifieke vis te bepalen.

Hoe leest u een fishfinder?

Sonartechnologie heeft het vissen veel gemakkelijker gemaakt, waardoor vissers vissen kunnen vinden die ze anders misschien niet hadden gezien. Fishfinders gebruiken sonar om vis in het water op te sporen en geven die informatie weer op een scherm, zodat u kunt zien waar de vis zich bevindt en gemakkelijker kunt richten.

Als u voor het eerst een fishfinder gebruikt, of als u overweegt er een aan te schaffen, is het belangrijk dat u weet hoe u het apparaat goed moet lezen, zodat u er optimaal gebruik van kunt maken. Hier volgt een korte handleiding:

Het eerste wat je op het display ziet is meestal de diepte van het water. Het volgende is meestal een weergave van de bodem (in zwart-wit). Daarna zul je bliepjes zien die vis voorstellen. Hoe dichter de vis bij uw boot is, hoe groter de blip zal zijn.

Sommige fishfinders hebben ook GPS-mogelijkheden, wat handig kan zijn als u de weg terug wilt vinden naar een bepaalde plek of als u wilt markeren waar u eerder vis heeft gevangen. Visvinders met GPS hebben meestal een kleurenscherm waarop zowel kaartinformatie als gegevens over diepte en locatie worden weergegeven. Er zijn ook een aantal kaartplotters die al voorzien zijn van een fishfinder.

Als u weet hoe u een visvinder moet lezen, kunt u dit nuttige instrument optimaal benutten en uw kansen op het vangen van vis vergroten.

Voordelen van het gebruik van een fishfinder

Als u van vissen houdt, dan weet u hoe belangrijk het is om een goede visvinder aan boord te hebben. Het kan u helpen vis in het water te lokaliseren, zodat u een succesvolle dag op het water kunt hebben. Hier zijn enkele voordelen van het gebruik van een fishfinder:

 1. U kunt sneller en nauwkeuriger vis lokaliseren.
 2. U kunt zien welk type bodem zich onder uw boot bevindt, zodat u weet waar u uw anker of lijnen moet uitwerpen.
 3. Je kunt scholen vis vinden en je richten op specifieke gebieden waar veel vis zit.
 4. U kunt voorkomen dat u tijd en brandstof verspilt doordat u niet hoeft te zoeken naar gebieden met hoge concentraties vis.
 5. Sommige modellen zijn voorzien van GPS, zodat u uw locatie kunt bijhouden en productieve visplekken kunt markeren voor toekomstige trips.

Kortom, een visvinder is een waardevol instrument voor elke visser die een succesvolle dag op het water wil beleven en veel vis wil vangen. Als u een echte liefhebber bent zal een fishfinder kopen zeker iets zijn waar u geen spijt van krijgt.

Fishfinder kopen bij Vrolijk Watersport

Als u graag op het water vertoeft, dan moet u leren hoe u een fishfinder moet gebruiken. Het is een essentieel instrument voor elke visser, en het kan u helpen de beste visstekken te vinden en meer vis te vangen. Met een beetje oefening gebruikt u uw visvinder in een mum van tijd als een pro. Dus waar wacht je nog op? Ga erop uit en begin met vissen!

Bij Vrolijk Watersport hebben we verschillende fishfinders. De Raymarine AXIOM Plus is één van de meest geavanceerde op de markt. As u een wat goedkopere visvinder zoekt is die van Humminbrid uitstekend geschikt. Deze voldoet aan alle functionaliteiten die u kan verwachten. Wilt u een fishfinder kopen maar weet niet welke is geschikt? Geen probleem! De specialisten van Vrolijk Watersport voorzien u graag van advies.

Fishfinder

Filteren
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

2 producten

Toon als Foto-tabel Lijst
 1. 57459.PNG
  €100 Cashback
  € 1.430,00 € 1.627,45
 2. 31370.JPG
  Demo
  € 299,00 € 499,00
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

2 producten

Toon als Foto-tabel Lijst