Verzenden
 • Boven de € 50,- gratis verzonden.
 • Imray uitgaven worden altijd gratis verzonden.
 • Voor 16:00 op werkdagen besteld de volgende dag in huis.
Retouren
 • Binnen 14 dagen altijd mogelijk.

Luchthoorns

Filteren
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

12 producten

Tonen als Foto-tabel Lijst
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

12 producten

Tonen als Foto-tabel Lijst
Luchthoorns bij Vrolijk Watersport. Dé watersportwinkel van Scheveningen, met meer dan 7.000 artikelen en 145 jaar aan kennis.


We weten allemaal dat een van de belangrijkste dingen om noodsignalen te geven aan omliggende schepen. Maar wat voor luchthoorn moet u aanschaffen? En wat zijn de voordelen van een scheepshoorn ten opzichte van andere soorten hoorns en dan in het bijzonder een scheepshoorn. U moet zich natuurlijk wel hoorbaar maken voor de andere schepen in uw omgeving.

Wat is een luchthoorn?

Een luchthoorn is een apparaat dat een luid, scherp geluid maakt als waarschuwingssignaal. Een scheepshoorn wordt vaak aan boord van boten gebruikt om andere vaartuigen te waarschuwen voor uw aanwezigheid, of om in geval van nood om hulp te vragen. Een scheepshoorn is dan ook bijna altijd een luchthoorn.

Waarom een luchthoorn nodig is op uw boot

Als u een boot heeft, heeft u een luchthoorn nodig. Zo eenvoudig is het. Een scheepshoorn is een essentieel onderdeel van de veiligheidsuitrusting waarmee u ongelukken kunt voorkomen en uw passagiers kunt beschermen.

Hier zijn vier redenen waarom u een luchthoorn op uw boot nodig heeft:

 1. Luchthoorns zijn luid. Echt luid. Dat is belangrijk wanneer u de aandacht van een ander vaartuig probeert te trekken, of iemand op de wal op uw aanwezigheid attent maakt.
 2. Ze zijn weerbestendig. Of het nu zonnig of stormachtig is, uw luchthoorn werkt nog steeds.
 3. Luchthoorns zijn gemakkelijk te gebruiken. Gewoon de trekker overhalen en ingedrukt houden tot u de knal hoort. Geen gedoe met knoppen of schakelaars in een noodsituatie.
 4. Een scheepshoorn is een eenvoudig maar essentieel veiligheidsartikel voor elke booteigenaar. Zorg dat u er een aan boord hebt voordat u het water opgaat.

Welke soorten luchthoorns zijn er voor boten?

Er zijn verschillende soorten luchthoorns beschikbaar voor boten, elk met hun eigen unieke voordelen. Het meest voorkomende type luchthoorn is de handbediende luchthoorn, die klein en gemakkelijk mee te nemen is. Hier zijn vele verschillende soorten varianten van. Zo verkopen wij de Marco Luchthoorn, deze is handmatig te bedienen. Een andere soort scheepshoorn is de elektrische luchthoorn, die krachtiger is en lange tijd kan worden gebruikt. De Vetus Electronische Compacte Schelp Hoorn is hier een voorbeeld van. Daarnaast verkopen we bij Vrolijk Watersport ook een Misthoorn Kunststof waarop u kunt blazen.

Een scheepshoorn correct gebruiken

Op het water kan een scheepshoorn levensreddend zijn. Het is belangrijk om te weten hoe u hem goed gebruikt, zodat u in geval van nood de aandacht van andere boten en mensen kunt trekken.

Hier volgen enkele tips voor het juiste gebruik van een scheepshoorn:

 • Zorg ervoor dat u in een noodsituatie minstens zes seconden op de luchthoorn blaast. Dit zorgt ervoor dat mensen in de buurt worden gewaarschuwd en indien nodig actie kunnen ondernemen.

 • Als u een andere boot moet waarschuwen, moet u drie keer kort na elkaar op de scheeshoorn blazen. Dit is het internationale signaal voor nood en laat andere boten weten dat u hulp nodig heeft.
 • Wanneer u de luchthoorn in de buurt van mensen gebruikt, moet u er rekening mee houden dat het geluid zeer luid kan zijn en hen kan doen schrikken. Wees voorzichtig wanneer u de hoorn in de buurt van anderen gebruikt, en waarschuw hen altijd van tevoren.

 • Houd uw luchthoorn altijd binnen handbereik, zodat u hem in geval van nood snel kunt pakken. Bewaar hem op een veilige plaats waar hij niet beschadigd raakt of overboord raakt.
 • Door deze tips op te volgen, kunt u ervoor zorgen dat u weet hoe u een scheepshoorn in elke situatie goed en veilig kunt gebruiken.

Wat zijn de voordelen van een luchthoorn op uw boot?

Bij het besturen van een boot is het altijd belangrijk dat u zich bewust bent van uw omgeving en voorzorgsmaatregelen neemt om de veiligheid van uzelf en anderen te garanderen. Een manier om dit te doen is een scheepshoorn aan boord te hebben.

Een scheepshoorn kan in veel situaties een nuttig instrument zijn. Als u bijvoorbeeld om hulp moet vragen, kan een luchthoorn veel verder worden gehoord dan een gewone fluit. Bovendien, als er een ander schip in de buurt is dat niet de juiste vaaretiquette volgt of een gevaar vormt voor degenen aan boord van uw schip, kan het laten klinken van een luchthoorn een effectieve manier zijn om hun aandacht te trekken en een aanvaring te voorkomen.

Kortom, een luchthoorn op uw boot kan zorgen voor gemoedsrust en kan zelfs helpen levens te redden in een noodsituatie.

Hoe kiest u de juiste luchthoorn voor uw boot?

Bij het kiezen van de juiste scheepshoorn voor uw boot moet u met een paar dingen rekening houden. De eerste is de grootte van uw boot. Heeft u een kleine boot, dan heeft u een kleinere scheepshoorn nodig. Het tweede is het type luchthoorn. Er zijn twee soorten luchthoorns: handbediende en elektrische. Handbediende luchthoorns zijn goedkoper, maar u moet ze handmatig oppompen om ze te laten werken. Elektrische luchthoorns zijn duurder, maar ze zijn gemakkelijker te gebruiken omdat u niet hoeft te pompen. De derde is het geluid van de scheepshoorn. U moet ervoor zorgen dat de scheepshoorn die u kiest luid genoeg is om boven het geluid van de golven en de motor uit te komen.

 • Tips voor het onderhoud van uw luchthoorn
 • Houd uw scheepshoorn schoon en vrij van vuil.
 • Controleer uw luchthoorn regelmatig op scheuren of schade.
 • Vul uw scheepshoorn indien nodig bij met perslucht.
 • Bewaar uw scheepshoorn op een koele, droge plaats wanneer u hem niet gebruikt.

Scheepshoorn kopen Vrolijk Watersport

Luchthoorns zijn een geweldige manier om de veiligheid van uw boot en zijn passagiers te garanderen. Ze vormen een essentieel onderdeel van de uitrusting van elk vaartuig en kunnen u helpen ongevallen en verwondingen te voorkomen. Als u niet zeker weet welke scheepshoorn geschikt is voor uw boot, helpen de specialisten van Vrolijk Watersport u graag!