Verzenden
 • Boven de € 50,- gratis verzonden.
 • Imray uitgaven worden altijd gratis verzonden.
 • Voor 16:00 op werkdagen besteld de volgende dag in huis.
Retouren
 • Binnen 14 dagen altijd mogelijk.

Afbijtmiddelen

Filteren
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

3 producten

Tonen als Foto-tabel Lijst
 1. 22119.JPG
  € 48,50 - 93,10 € 57,20 - 132,90
 2. 75058.JPG
  € 39,95 - 69,95 € 44,95 - 84,95
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

3 producten

Tonen als Foto-tabel Lijst
Afbijtmiddelen bij Vrolijk Watersport. Dé watersportwinkel van Scheveningen, met meer dan 7.000 artikelen en 145 jaar aan kennis.


Of u nu klaar bent om uw boot te verkopen of hem gewoon wilt opfrissen voor het seizoen, een van de beste manieren om dat te doen is door verf verwijderaar te gebruiken. Verfverwijderaar of verf afbijtmiddelen kunnen jarenlange slijtage van de romp van uw boot verwijderen, waardoor deze er weer als nieuw uitziet. Er zijn een paar dingen waar u rekening mee moet houden als u verf verwijderaar op uw boot gebruikt. Hieronder bespreken we wat u moet weten om de beste resultaten te krijgen.

Wat is een verf verwijderaar?

Verf afbijtmiddelen zijn chemische verbindingen die worden gebruikt om verf, vernis en andere afwerkingen van oppervlakken te verwijderen. Verf afbijtmiddelen zijn er zowel in vloeibare als in gelvorm en werken door het afbreken van de verbindingen tussen de verf en het oppervlak waarop deze is aangebracht. Verf afbijtmiddelen worden meestal gebruikt op hout, metaal of betonnen oppervlakken.

Er zijn verschillende verfverwijderaars op de markt, elk met zijn eigen kenmerken. Sommige afbijtmiddelen bevatten agressieve chemicaliën die gevaarlijk kunnen zijn om te gebruiken, dus het is belangrijk om het etiket zorgvuldig te lezen alvorens een product te kopen. Draag bij het gebruik van een afbijtmiddel altijd beschermende kleding, waaronder handschoenen en een ademhalingsapparaat, om contact met de huid of het inademen van dampen te voorkomen.

Verf afbijtmiddelen kunnen een effectieve manier zijn om verf van de romp van een boot te verwijderen. De romp van een boot wordt voortdurend blootgesteld aan zonlicht, zout water en andere elementen die de verf na verloop van tijd kunnen aantasten. Met een afbijtmiddel kunt u de levensduur van uw bootromp verlengen door de oude verf te verwijderen en nieuwe verf of afwerkingen aan te brengen.

Hoe werkt een verf verwijderaar?

Verf afbijtmiddelen bestaan meestal uit sterke chemicaliën die de verf afbreken zodat deze van het oppervlak kan worden verwijderd. Het meest voorkomende type afbijtmiddel is bijtend, waarbij een chemische stof genaamd loog wordt gebruikt om de verf weg te vreten. Er zijn ook minder bijtende verf afbijtmiddelen verkrijgbaar die andere chemicaliën zoals citrus of soja gebruiken om de verf af te breken.

Om een verfverwijderaar te gebruiken, moet u eerst de plekken die u niet van verf wilt ontdoen beschermen met tape of een droogdoek. Zodra deze gebieden zijn beschermd, kunt u het verf afbijtmiddel aanbrengen met een kwast of roller. Het is belangrijk om de aanwijzingen op de fles verf verwijderaar te volgen, want soms moet u het afbijtmiddel een bepaalde tijd laten inwerken voordat u de verf eraf schraapt. Gebruik na afloop van de aangegeven tijd een plamuurmes of schraper om de zacht geworden verf van het oppervlak te verwijderen. Zodra alle verf is verwijderd, spoelt u de restanten af en laat u het oppervlak volledig drogen voordat u het schildert.

Voordelen voor het gebruik van een afbijtmiddel

Afbijtmiddelen zijn krachtige chemicaliën die verf en andere afwerkingen van oppervlakken kunnen verwijderen. Ze worden vaak gebruikt om oude verf van boten te verwijderen zodat nieuwe verf kan worden aangebracht. Afbijtmiddelen hebben een aantal voordelen ten opzichte van andere methoden om verf te verwijderen, zoals schuren of slijpen. Strippers zijn meestal sneller en effectiever, en ze vereisen geen speciale vaardigheden of apparatuur. Strippers hebben ook het voordeel dat ze relatief gemakkelijk te gebruiken zijn.

De verschillende soorten verf verwijderaar

Er zijn veel verschillende soorten verf verwijderaar die kunnen worden gebruikt om verf van een boot te verwijderen. Welk type verf verwijderaar u gebruikt, hangt af van het type verf dat u probeert te verwijderen. Probeert u verf op oliebasis te verwijderen, dan moet u een verf verwijderaar op oliebasis gebruiken. Probeert u latexverf te verwijderen, dan moet u een latexverfverwijderaar gebruiken. Er zijn ook verschillende soorten afbijtmiddelen die kunnen worden gebruikt om verf van een boot te verwijderen. Welk type afbijtmiddel u gebruikt hangt af van het type verf dat u probeert te verwijderen. Probeert u verf op oliebasis te verwijderen, dan moet u een afbijtmiddel op oliebasis gebruiken. Probeert u latexverf te verwijderen, dan moet u een latexstripper gebruiken.

Bij Vrolijk Watersport verkopen we ook verf verwijderaar die er speciaal is voor de antifouling. Eén hiervan is de International Interstrip. Interstrip is een verfafbijt die de gelcoat niet beschadigt, speciaal samengesteld voor de verwijdering van antifouling. Ook hebben we de Star Brite Antifouling Remover. Dit is een afbijtmiddel bevat geen zuren, loggen of andere gevaarlijke stoffen.

verf verwijderaarverf verwijderaar

Wat doet u met de verwijderde verf?

Verf afbijtmiddelen zijn er in veel verschillende vormen, dus het is belangrijk de juiste te kiezen voor uw project. Er zijn twee categorieën verf verwijderaars: bijtende en niet bijtende middelen. Bijtende afbijtmiddelen bevatten sterke chemicaliën die schadelijk kunnen zijn voor uw huid en ogen, dus het is belangrijk om handschoenen en een veiligheidsbril te dragen als u ze gebruikt. Niet-bijtende afbijtmiddelen zijn minder schadelijk voor uw huid, maar zijn mogelijk minder effectief in het verwijderen van verf.

Zodra u de verf van uw boot heeft verwijderd, moet u beslissen wat u ermee gaat doen. U kunt het naar een inzamelpunt voor gevaarlijk afval brengen of proberen het te recyclen. Het recyclen van verf is een goede manier om afval te verminderen en het milieu te helpen.

Veilig gebruik van verf verwijderaar

Verf afbijtmiddelen zijn een geweldige manier om oude verf te verwijderen en uw boot voor te bereiden op het opnieuw schilderen. Het is echter belangrijk om ze veilig te gebruiken om schade aan de boot of aan uzelf te voorkomen. Hier volgen enkele tips voor veilig gebruik van verf afbijtmiddelen:

 • Lees de instructies op het etiket zorgvuldig voordat u het afbijtmiddel gebruikt.
 • Draag beschermende kleding, waaronder handschoenen, een veiligheidsbril en een ademhalingsapparaat, wanneer u het afbijtmiddel gebruikt.
 • Breng het afbijtmiddel aan in een goed geventileerde ruimte.
 • Houd kinderen en huisdieren uit de buurt terwijl u werkt.
 • Volg alle veiligheidsmaatregelen op het etiket om letsel of brand te voorkomen.

Tips voor het gebruik van verf verwijderaar op uw boot

Als u verf van uw boot wilt verwijderen, kunnen verf afbijtmiddelen een nuttig hulpmiddel zijn. Hier volgen enkele tips voor het gebruik ervan:

 • Begin met het testen van het afbijtmiddel op een klein, onopvallend deel van de boot om er zeker van te zijn dat het oppervlak niet beschadigt.
 • Breng het afbijtmiddel aan volgens de instructies van de fabrikant.
 • Als de verf is verwijderd, spoel het gebied dan goed af met water en laat het volledig drogen voordat u het opnieuw schildert.

Verf verwijderaard kopen bij Vrolijk Watersport

Er zijn een paar dingen die u in gedachten moet houden bij het gebruik van afbijtmiddelen op uw boot. Ten eerste: lees het etiket en volg de instructies van de fabrikant. Ten tweede, test het afbijtmiddel altijd eerst op een klein oppervlak om er zeker van te zijn dat het werkt zoals bedoeld en de lak van uw boot niet beschadigt. Ten slotte moet u handschoenen en een veiligheidsbril dragen als u een afbijtmiddel gebruikt. Met deze tips in gedachten kunt u de verf van uw boot met vertrouwen strippen, wetende dat u de best mogelijke zorg voor uw schip draagt. Heeft u nog vragen dan kunt u natuurlijk altijd bij de specialisten van Vrolijk Watersport terecht om deze te stellen. Dit kan door langs te komen in onze watersport winkel of door ons te bellen.