Verzenden
 • Boven de € 50,- gratis verzonden.
 • Imray uitgaven worden altijd gratis verzonden.
 • Voor 16:00 op werkdagen besteld de volgende dag in huis.
Retouren
 • Binnen 14 dagen altijd mogelijk.

Kwasten


Er zijn veel dingen waar je aan moet denken als je je boot gaat schilderen. Maar een van de belangrijkste dingen is het kiezen van de juiste kwasten. Een goede verfkwast maakt het werk gemakkelijker en helpt u een beter resultaat te krijgen. Maar met zoveel verschillende soorten kwasten op de markt, hoe weet u welke het beste bij uw behoeften past?

Borstels

Haren zijn een van de belangrijkste onderdelen van een verfkwast, omdat ze verantwoordelijk zijn voor het overbrengen van verf op het te schilderen oppervlak. Er zijn verschillende soorten varkenshaar beschikbaar, elk met zijn eigen voor- en nadelen.

Natuurhaar is gemaakt van dierlijk haar en is het traditionele materiaal voor kwasten. Ze zijn absorberend en houden een grote hoeveelheid verf vast, waardoor ze ideaal zijn voor gebruik met verf op oliebasis. Natuurlijk haar kan echter moeilijker onder controle te houden zijn dan synthetisch haar, en kan penseelafdrukken achterlaten op het te schilderen oppervlak. Een voorbeeld van dit type kwast is de Copenhagen prof Kwast.

Synthetische haren zijn gemaakt van kunstmatige materialen zoals nylon of polyester. Zij zijn gewoonlijk minder absorberend dan natuurlijke haren, maar kunnen gemakkelijker onder controle worden gehouden tijdens het schilderen. Synthetische haren zijn het meest geschikt voor verf op waterbasis. Een voorbeeld deze kwasten is de Bokkenpoot Kwast.

Greep

Er zijn een aantal verschillende manieren om verf op een boot aan te brengen, maar de meest gebruikelijke methode is het gebruik van een verfkwast. Of u nu kwasten met natuurlijk of synthetisch haar gebruikt, er zijn een paar dingen die u in gedachten moet houden om het beste resultaat te krijgen.

Ten eerste, zorg er altijd voor dat je penseel schoon is voordat je begint te schilderen. Eventueel vuil op de verfkwast wordt overgedragen op het oppervlak van de boot, waardoor een ongelijkmatige afwerking kan ontstaan. Ten tweede, gebruik gelijkmatige bewegingen bij het aanbrengen van de verf om strepen of kwaststrepen te voorkomen. En vergeet tenslotte niet uw kwasten na gebruik goed uit te spoelen, zodat de verf zich niet ophoopt en de haren niet uitvallen.

Verf

Verf is een van de belangrijkste dingen om rekening mee te houden als je je boot gaat schilderen. Er zijn een paar verschillende soorten verf waaruit u kunt kiezen en elk heeft zijn eigen voor- en nadelen. Het type verf dat u kiest hangt af van het type boot dat u heeft, de omgeving waarin u gaat schilderen en uw persoonlijke voorkeuren. Naast het verven van de boot met lak kan je de boot ook verven met bijvoorbeeld antifouling of een primer. Hier heb je ook een kwast voor nodig.

Boot

Boten zijn een geweldige manier om van het buitenleven te genieten en er even tussenuit te gaan. Maar voordat u kunt genieten van uw tijd op het water, moet u ervoor zorgen dat uw boot in goede conditie is. Dat betekent dat u de romp moet onderhouden en ervoor moet zorgen dat de verf in goede staat is.

Een van de beste manieren om uw boot in topconditie te houden is de romp regelmatig schoon te maken en in de was te zetten. Dit beschermt de verf tegen UV-schade en voorkomt dat deze afschilfert of verbleekt. U moet de romp ook regelmatig controleren op scheuren of andere schade. Als u schade aantreft, moet u deze herstellen voordat u de boot verder kunt gebruiken.

Als u de romp eenmaal onder handen heeft genomen, kunt u zich richten op het schilderwerk. Als de verf van uw boot er dof begint uit te zien, is het misschien tijd voor een nieuwe laag. U kunt dit zelf doen of een professional inhuren. Zorg er in ieder geval voor dat u een hoogwaardige verf gebruikt die bestand is tegen blootstelling aan zon, zout water en andere elementen.

Nadat u de nieuwe verflaag hebt aangebracht, moet u deze beschermen door een laagje was aan te brengen. Dit houdt de kleur fris en voorkomt voortijdige verbleking. Met de juiste zorg blijft uw boot er jarenlang prachtig uitzien!

Kwasten

Uw boot verven

Voordat u uw boot gaat schilderen, is het belangrijk om de juiste benodigdheden te verzamelen. U hebt een verfkwast, emmer, zeep, water, schuurpapier, grondverf en verf nodig. Zodra u alle benodigdheden hebt, kunt u beginnen met het voorbereiden van uw boot op het schilderen.

Begin met het schoonmaken van uw boot met water en zeep. Gebruik vervolgens schuurpapier om het oppervlak van de boot op te ruwen. Dit zorgt ervoor dat de primer en verf beter hechten. Breng vervolgens een laag grondverf op de boot aan. Dit kan het best doormiddel van een verfkwast. Zodra de primer droog is, kunt u beginnen met het schilderen van uw boot met de kleur van uw keuze. Zorg ervoor dat u in gelijkmatige streken schildert en laat de verf tussen de lagen volledig drogen.

Hoe de juiste verfkwast kiezen?

Er zijn een paar factoren waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van de juiste kwasten om uw boot te schilderen. De grootte van de kwast is belangrijk, evenals het soort haren. U moet ook rekening houden met het handvat en hoe comfortabel het is om vast te houden.

De belangrijkste factor bij het kiezen van een verfkwast is de grootte. U wilt een penseel kiezen dat groot genoeg is om het te schilderen gebied te bestrijken, maar niet zo groot dat het moeilijk te controleren is. Het type penseel is ook belangrijk. Natuurlijke haren zijn het beste voor verf op oliebasis, terwijl synthetische haren beter zijn voor latexverf.

Het handvat is ook een belangrijke overweging. U zult kwasten willen kiezen met een comfortabele grip die niet uit uw hand glijdt als hij nat is. Tot slot moet u rekening houden met de prijs.

Hoe maak je je kwasten schoon?

Aangenomen dat u een verfkwast gebruikt om uw boot te schilderen, en geen echte kwast (om bijvoorbeeld uw haar te borstelen), moet u uw kwasten na elk gebruik schoonmaken. Afhankelijk van het type verf dat u gebruikt, kunt u uw kwast misschien gewoon met water uitspoelen. Als u echter verf op oliebasis gebruikt, moet u een oplosmiddel zoals minerale spiritus of terpentijn gebruiken om de verf van uw penseel te verwijderen.

Om uw penseel schoon te maken na gebruik van verf op waterbasis, spoelt u het uit met water tot het water helder is. Om uw penseel schoon te maken na gebruik van verf op oliebasis, dompelt u de haren in een oplosmiddel zoals spiritus of terpentijn. Draai de haren rond totdat alle verf is verwijderd. Spoel het penseel vervolgens uit met water en laat het aan de lucht drogen voordat u het opbergt.

Uw kwasten opbergen

Er zijn een paar dingen waar u op moet letten bij het opbergen van uw verfkwast. Ten eerste, probeer de kwasten niet te lang in water te laten liggen, want dat kan de haren beschadigen. Ten tweede, als u de borstel voor langere tijd opbergt, is het een goed idee om de borstelharen in papier of plastic te wikkelen om ze te beschermen. Zorg er tenslotte voor dat de verfkwast op een koele, droge plaats wordt bewaard, uitde buurt van direct zonlicht.

Verfkwast

Filteren
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

7 producten

Tonen als Foto-tabel Lijst
 1. 59830.JPG
  € 1,30 - 1,45
 2. 30603.JPG
  € 7,50 - 17,95
 3. 30647.JPG
  € 2,00 - 2,70
 4. 30608.JPG
  € 8,50 - 17,50
 5. 65430.PNG
  € 2,40 - 2,95
 6. 65428.JPG
  € 14,70 - 22,95
 7. 65432.JPG
  € 3,95 - 4,25
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

7 producten

Tonen als Foto-tabel Lijst
Kwasten bij Vrolijk Watersport. Dé watersportwinkel van Scheveningen, met meer dan 7.000 artikelen en 145 jaar aan kennis.