Verzenden
 • Boven de € 50,- gratis verzonden.
 • Imray uitgaven worden altijd gratis verzonden.
 • Voor 16:00 op werkdagen besteld de volgende dag in huis.
Retouren
 • Binnen 14 dagen altijd mogelijk.

Bilgepompen

Filteren
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

34 producten

Tonen als Foto-tabel Lijst
 1. 09462117315035.jpg
  € 19,95 - 26,50 € 24,90 - 39,90
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

34 producten

Tonen als Foto-tabel Lijst
Bilgepompen bij Vrolijk Watersport. Dé watersportwinkel van Scheveningen, met meer dan 7.000 artikelen en 145 jaar aan kennis.


Als booteigenaar is de juiste bilgepomp essentieel om uw vaartuig veilig en soepel te laten functioneren. Maar wat is nu precies een bilgepomp en waarom heeft u die nodig? Hier bespreken alles over de pomp, van de verschillende soorten pompen tot de verschillende installatiemethoden, maak u klaar om een expert te worden op het gebied van bilgepompen!

Wat is een bilgepomp?

Een bilgepomp is een apparaat dat wordt gebruikt om water te verwijderen uit de bilge, oftewel het laagste gedeelte van een schip. De bilge is waar al het water uit de verschillende delen van het schip zich verzamelt. Een bilgepomp is essentieel om een schip drijvende te houden en te voorkomen dat het zinkt. Er zijn veel verschillende soorten en maten pompen, en ze kunnen worden aangedreven door elektriciteit of handwerk.

bilgepomp

Hoe werkt een bilgepomp?

Zoals de naam al aangeeft, is een bilgepomp een apparaat dat wordt gebruikt om water te verwijderen uit de bilge, of het laagste gedeelte van de romp van een schip. De bilge is de plaats waar het water zich verzamelt en ophoopt, en als het niet wordt gecontroleerd, kan het schip te veel water opnemen en uiteindelijk zinken.

Elke pomp heeft een vlotterschakelaar die in werking treedt wanneer het waterniveau in de bilge tot een bepaald punt stijgt. Wanneer dit gebeurt, wordt de pomp automatisch ingeschakeld en begint hij het water uit het onderruim te pompen naar een aangesloten slang of afvoerleiding.

Zodra het waterpeil tot een veilig niveau is gedaald, schakelt de vlotterschakelaar de pomp uit en wordt hij uitgeschakeld. Een bilgepomp wordt meestal door elektriciteit aangedreven, maar er zijn ook handmatige versies die met een hendel moeten worden bediend.

Wat zijn de voordelen van een bilgepomp?

Er zijn veel voordelen verbonden aan het gebruik van een bilgepomp om water uit uw boot te pompen. Enkele van deze voordelen zijn:

 • Het kan helpen om uw boot schoon en vrij van vuil te houden.
 • Het kan overstromingen in uw boot helpen voorkomen.
 • Het kan helpen om het gewicht van uw boot te verminderen, waardoor deze gemakkelijker te slepen of te verplaatsen is.
 • Het kan de levensduur van uw boot verlengen door slijtage door overmatig vocht te voorkomen.

Onderhoud van de pomp

Uw bilgepomp is één van de belangrijkste onderdelen van uw boot, dus het is belangrijk om hem goed te onderhouden. Hier volgen enkele tips voor het onderhoud van de pomp:

 • Controleer de pomp regelmatig op vuil of andere verstoppingen.
 • Houd de bilgepomp schoon en vrij van vuil om verstopping te voorkomen.
 • Controleer de slangen en aansluitingen op lekkage of beschadiging.
 • Vervang de waaier van de lenspomp om de paar jaar of indien nodig.
 • Door deze eenvoudige tips te volgen, kunt u ervoor zorgen dat uw lenspomp er is wanneer u hem nodig hebt.

Bilgepomp kopen bij Vrolijk Watersport

Een bilgepomp is een geweldig hulpmiddel om bij de hand te hebben als u op zoek bent naar een eenvoudige, efficiënte manier om water uit uw boot te verwijderen. Hij is eenvoudig te installeren en te bedienen, waardoor hij perfect is voor allerlei soorten vaaravonturen. Of u nu een rustige dagtocht maakt of een wereldreis maakt, met een bilgepomp aan boord houdt u uw boot drijvend en zorgeloos.

Bij Vrolijk Watersport hebben we enorm assortiment aan bilgepompen, zo is er voor ieder zijn behoefte wel een exemplaar. Zo verkopen we bijvoorbeeld de populaire Heavy Duty handlenspomp en de Jabsco Handlenspomp.  Als u opzoek bent naar een wat goedkopere pomp zijn de bilgepompen van Rule ook ideaal. Weet u nou niet welke bilgepomp het best geschikt is voor uw boot? De specialisten van Vrolijk Watersport voorzien u graag van advies!

bilgepomp