Verzenden
 • Boven de € 50,- gratis verzonden.
 • Imray uitgaven worden altijd gratis verzonden.
 • Voor 16:00 op werkdagen besteld de volgende dag in huis.
Retouren
 • Binnen 14 dagen altijd mogelijk.

EHBO

Filteren
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

5 producten

Tonen als Foto-tabel Lijst
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

5 producten

Tonen als Foto-tabel Lijst
EHBO bij Vrolijk Watersport. Dé watersportwinkel van Scheveningen, met meer dan 7.000 artikelen en 145 jaar aan kennis.


Niemand wil zich ooit in een noodsituatie bevinden, maar het is altijd beter om voorbereid te zijn. Een van de beste manieren om voorbereid te zijn is om een isolatiedeken aan boord te hebben. Een isolatiedeken kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt, van het warm houden bij onderkoeling tot het opvangen van een val. In een noodsituatie helpt elk beetje, en een isolatiedeken kan uiteindelijk het verschil betekenen tussen leven en dood.

Wat is een isolatiedeken?

Een isolatiedeken is een soort veiligheidsmiddel die kan worden gebruikt om u warm te houden bij een onverwachte temperatuurdaling. Het is gemaakt van verschillende materialen, waaronder folie, en is ontworpen om lichaamswarmte terug te kaatsen en zo een normale lichaamstemperatuur te behouden. Isolatiedekens zijn meestal klein en licht, waardoor ze gemakkelijk op te bergen zijn aan boord van een boot, en kunnen een essentieel overlevingsmiddel zijn voor schippers die zich in koud weer bevinden.

Hoe werkt een isolatiedeken?

De motor van uw boot is ontworpen om warmte te produceren. Om te voorkomen dat die warmte de motor beschadigt, circuleert er een systeem van koelvloeistof en antivries door de motor en wordt de warmte afgevoerd naar de lucht. Maar wat gebeurt er als het water in het koelsysteem bevriest?

Het antwoord is een isolatiedeken. Isolatiedekens zijn tijdelijke oplossing om te voorkomen dat uw motor bevriest bij koud weer. Hij bedekt de motor en houdt de warmte binnen.

Bij Vrolijk Watersport verkopen we het Plastimo Thermische Bescherm Deken. Dit deken kan gebuikt worden voor twee doeleinden. Het deken heeft ook twee zijdes, een zilveren kant en een gouden kant. U gebruikt de zilveren zijde naar het lichaam wanneer u lichaamswarmte wilt vasthouden om onderkoeling te voorkomen. Tegen verhitting kunt u de gouden zijde tegen het lichaam gebruiken. Door de zilveren zijden aan de buitenkant wordt het zonlicht weerkaatst en wordt verhitting voorkomen.

Isolatiedeken

Wat zijn de voordelen van een isolatiedeken op uw boot?

Een isolatiedeken is een belangrijk stuk noodmateriaal om aan boord te hebben. Als u het schip moet verlaten, kunnen isolatiedekens u helpen warm en droog te blijven in het water. Het kan ook worden gebruikt om u warm te houden als u gedwongen bent een nacht op het dek of in het reddingsvlot door te brengen.

Hoe gebruikt u een isolatiedeken in een noodsituatie?

Als u zich aan boord van uw boot in een noodsituatie bevindt, is een van de beste dingen die u kunt doen het gebruik van een isolatiedeken. Deze houdt u warm en droog, en biedt ook enige bescherming tegen de elementen. Hier volgen enkele tips voor het gebruik van isolatiedekens in een noodsituatie:

 1. Zorg ervoor dat u de juiste maat deken heeft voor uw behoeften. Een isolatiedeken moet groot genoeg zijn om uw hele lichaam te bedekken, inclusief uw hoofd en voeten.
 2. Doe, indien mogelijk, de isolatiedeken op voordat u nat wordt. Zo blijft uw lichaamstemperatuur gereguleerd en krijgt u het niet te koud.
 3. Als u de deken eenmaal op hebt, probeer dan zo droog mogelijk te blijven. Als u begint te zweten, wordt de isolatie minder effectief.
 4. Gebruik zo nodig een kledingstuk of een ander materiaal om de deken om uzelf heen te binden, zodat deze op zijn plaats blijft.
 5. Probeer rustig en warm te blijven tot er hulp komt of tot de noodsituatie voorbij is.

5 tips voor het gebruik van isolatiedekens

 1. Houd in geval van nood altijd een isolatiedeken aan boord van uw boot.
 2. Als u de deken moet gebruiken, zorg er dan voor dat u uzelf volledig bedekt, inclusief uw hoofd en nek.
 3. Gebruik de deken om uzelf warm en droog te houden als u wordt blootgesteld aan de elementen.
 4. Probeer indien mogelijk uit de wind te blijven en bescherm uzelf ook tegen de zon.
 5. Drink veel vocht en eet energierijk voedsel om uw lichaamstemperatuur op peil te houden.

Isolatiedeken kopen bij Vrolijk Watersport

Een isolatiedeken voor boten is een must-have voor elke schipper. Niet alleen biedt het de broodnodige warmte in een noodsituatie, maar het helpt ook de motor en accu van uw boot goed draaiende te houden. Als u geen isolatiedekens aan boord heeft, koop er dan een voordat u het water op gaat. Bij Vrolijk Watersport vindt u de juiste isolatiedekens voor op uw boot!