Verzenden
  • Boven de € 50,- gratis verzonden.
  • Imray uitgaven worden altijd gratis verzonden.
  • Voor 16:00 op werkdagen besteld de volgende dag in huis.
Retouren
  • Binnen 14 dagen altijd mogelijk.

Offshore kleding


Als je aan zeilen denkt, zie je misschien witte zeilen wapperen in de wind tegen een stralend blauwe lucht. Dat is zeker een romantisch beeld. Maar het is belangrijk om te onthouden dat zeilen ook een gevaarlijke sport is. Als u niet goed gekleed bent voor de omstandigheden, kunt u gemakkelijk in de problemen komen. Daarom is het zo belangrijk om de juiste offshore zeilkleding te kiezen. We bespreken de verschillende soorten kleding die u moet overwegen om veilig en comfortabel te kunnen zeilen.

Wat is offshore zeilen?

Offshore zeilen is zeilen in diep water, weg van de kustlijn. Het is een veeleisende en uitdagende vorm van zeilen die zowel vaardigheid als ervaring vereist. De juiste offshore kleding is essentieel om zeilers veilig en comfortabel te laten zeilen op open zee.

Er zijn een paar belangrijke dingen waar u op moet letten bij het kiezen van offshore zeilkleding. Ten eerste moet het gemaakt zijn van duurzaam en weerbestendig materiaal dat de ontberingen van de open zee kan weerstaan. Ten tweede moet het ontworpen zijn om zeilers te beschermen tegen zon, wind en golven. Ten derde moet het comfortabel zijn om lange tijd te dragen.

Ga bij het kiezen van offshore zeilkleding altijd uit van voorzichtigheid. Het is beter om te goed voorbereid te zijn dan te weinig als u aan een offshore zeilavontuur begint. Met de juiste uitrusting kunt u veilig genieten van alles wat de open oceaan te bieden heeft.

Offshore kleding

Offshore zeilen verwijst in het algemeen naar elke vorm van zeilen die buiten het zicht van land plaatsvindt. Dit omvat kustzeilen, cruisen in blauw water en zelfs oceaanwedstrijden. Vanwege de vaak onvoorspelbare aard van de open zee is het belangrijk voor zeilers om goed voorbereid te zijn met de juiste kleding en uitrusting.

Er zijn een paar belangrijke items die elke offshore zeiler in zijn garderobe moet hebben. Ten eerste is een goede kwaliteit uitrusting voor slecht weer essentieel. Hiermee blijft u droog en comfortabel in alle weersomstandigheden. Ten tweede heb je een aantal warme lagen nodig voor de koudere dagen op zee. Een thermische basislaag, een fleece tussenlaag en een waterdichte buitenlaag in de vorm van een zeiljas en zeilbroek zijn allemaal handig. Ten derde, vergeet niet om voldoende bescherming tegen de zon in te pakken! Een zonnebril, zonnebrandcrème en een hoed zijn onmisbaar als u op het dek bent. Ook zijn echte zeilhandschoenen niet onbelangrijk om te dragen tijdens uw vaartocht.

Met deze drie essentiële zaken bent u goed op weg om veilig en comfortabel te zeilen.

Wat is goede offshore kleding?

Wanneer u offshore zeilt, moet u voorbereid zijn op allerlei weersomstandigheden. Dat betekent dat u de juiste kleding en uitrusting aan boord moet hebben. Eerst en vooral heb je een goede kwaliteit slechtweeruitrusting nodig. Dit omvat een jas en een broek die waterdicht en ademend zijn. Zorg dat ze goed passen zodat ze uw bewegingen aan boord niet belemmeren. Bij Vrolijk Watersport verkopen we zeiljassen van hooggewaardeerde merken in de watersport wereld zoals Gill, Helly Hansen en Musto. U wilt er ook een warme laag onder, zoals een fleece of wollen trui. En vergeet een muts en handschoenen niet om je hoofd en handen warm te houden bij koud weer!

Hoe u de juiste offshore kleding kiest

Er zijn een paar dingen waar u rekening mee moet houden bij het kiezen van de juiste offshore kleding. Het belangrijkste is dat u zich comfortabel voelt in wat u draagt. U moet er ook voor zorgen dat de kleding die u kiest geschikt is voor de weersomstandigheden waarin u gaat zeilen.

Enkele andere zaken waar u rekening mee moet houden bij het kiezen van offshore kleding zijn:

-Het type boot waarop u gaat zeilen.

-De grootte van de boot

-het aantal mensen aan boord

-De duur van het zeilen

-Uw budget

Offshore kleding kopen bij Vrolijk Watersport

Offshore zeilen kan een gevaarlijke sport zijn, dus het is belangrijk dat u de juiste kleding draagt voordat u het water op gaat. Een goede vuistregel is om u te kleden op de watertemperatuur, niet op de luchttemperatuur. Dat betekent dat je een wetsuit of drysuit moet dragen als je in contact komt met het water, en dat je je moet kleden met synthetische materialen die je warm houden, zelfs als je nat bent. Met de juiste uitrusting blijft u veilig en comfortabel terwijl u geniet van uw tijd op het water.

 

Offshore kleding bij Vrolijk Watersport. Dé watersportwinkel van Scheveningen, met meer dan 7.000 artikelen en 145 jaar aan kennis.