Verzenden
 • Boven de € 50,- gratis verzonden.
 • Imray uitgaven worden altijd gratis verzonden.
 • Voor 16:00 op werkdagen besteld de volgende dag in huis.
Retouren
 • Binnen 14 dagen altijd mogelijk.

Kachels

Filteren
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

9 producten

Toon als Foto-tabel Lijst
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

9 producten

Toon als Foto-tabel Lijst
Kachels bij Vrolijk Watersport. Dé watersportwinkel van Scheveningen, met meer dan 7.000 artikelen en 145 jaar aan kennis.

Kachel 

Er zijn weinig dingen die belangrijker zijn voor een geslaagde reis dan een goede kachel aan boord. Deze houdt u niet alleen warm bij koud weer, maar kan ook worden gebruikt om maaltijden te bereiden en water op te warmen voor koffie of thee. Of u nu op zoek bent naar een elektrische of een diesel kachel bij ons bent u aan het juiste adres.  

Hoe kiest u de beste boot kachel? 

Als u een kachel zoekt om uw boot warm te houden, moet u met een paar dingen rekening houden. Ten eerste moet u beslissen welk type brandstof u wilt gebruiken. Er zijn drie gangbare soorten scheepskachels: alcohol, diesel en propaan. Elk heeft zijn eigen voor- en nadelen. Wij bij Vrolijk Watersport verkopen diesel kachels. Dit is een perfecte manier voor bootverwarming.  

Diesel kachels zijn krachtiger dan alcohol kachels, dus beter geschikt voor grotere boten of koudere klimaten. Diesel is ook minder duur dan propaan, waardoor het een goede keuze is voor prijsbewuste schippers. Het nadeel enige nadeel is dat diesel vies kan zijn om bij te tanken. Een diesel kachel voor uw boot is de beste manier voor bootverwarming. 

De voordelen van een kachel op uw boot 

Als u zich afvraagt of een kachel de investering voor uw boot waard is, overweeg dan de voordelen voordat u een definitieve beslissing neemt. Naast het voor de hand liggende voordeel van extra warmte op kille dagen of avonden, kan een kachel ook worden gebruikt om maaltijden te bereiden. Dit kan van levensbelang zijn als u zonder stroom zit of te weinig proviand heeft. Een back-up warmtebron is ook belangrijk, vooral in koudere klimaten. Als uw primaire verwarmingssysteem uitvalt, kan een kachel u en uw bemanning warm houden tot hulp arriveert. 

Hoewel er een aantal duidelijke voordelen zijn aan een kachel op uw boot, is het belangrijk om de kosten af te wegen en te beslissen of het voor u de juiste keuze is. Kachels kunnen duur zijn en vereisen regelmatig onderhoud. Maar voor veel schippers is de gemoedsrust van een betrouwbare back-up warmtebron de investering waard. 

De verschillende soorten kachels 

Er zijn veel verschillende soorten kachels te koop, elk met hun eigen voor- en nadelen. Welk type kachel voor u geschikt is, hangt af van uw specifieke behoeften en voorkeuren. Hier is een kort overzicht van enkele van de meest populaire soorten kachels op de markt: 

 • Houtkachels: Houtkachels zijn een populaire keuze voor degenen die een traditionele optie willen die nog steeds zeer effectief is. Deze kachels vereisen regelmatig onderhoud en verzorging, maar ze kunnen veel warmte leveren voor uw huis. Maar voor boten is dit een slechte optie.
 • Gaskachels: Gas kachels zijn een goede keuze voor degenen die willen een eenvoudig te gebruiken optie die is ook zeer efficiënt. Deze kachels gebruiken meestal minder energie dan andere soorten kachels, waardoor ze een milieuvriendelijkere optie zijn. Bij Vrolijk Watersport hebben we een breed aanbod aan diesel kachels.
 • Elektrische kachels: Elektrische kachels zijn perfect voor degenen die een optie willen die gemakkelijk te gebruiken en te onderhouden is. Deze kachels zijn ook zeer efficiënt, maar ze kunnen duurder in gebruik zijn dan andere soorten kachels. De Wallas 2000T Paraffine bootverwarming is hier een perfect voorbeeld van. 

Hoe installeert u een kachel op uw boot? 

Als u overweegt een kachel op uw boot te installeren, moet u met een paar dingen rekening houden. Bepaal eerst welk type brandstof u gaat gebruiken. Vervolgens moet u rekening houden met de grootte en het gewicht van de kachel. U moet ervoor zorgen dat het goed vastzit aan boord. Beslis tenslotte waar u de kachel op uw boot gaat plaatsen. Het is belangrijk dat het op een goed geventileerde plaats wordt geplaatst. 

Om de kachel te installeren, zet u hem eerst vast met schroeven of bouten. Zorg ervoor dat hij waterpas en stevig staat voordat u verder gaat. Sluit vervolgens de brandstofleiding aan op de kachel. Als u propaan gebruikt, moet u ook de regelaar aansluiten. Steek tenslotte de kachel aan en test of hij goed werkt. 

 

Een kachel veilig gebruiken 

Als u een kachel gebruikt voor extra warmte aan boord, volg dan deze veiligheidstips: 

 • Gebruik de kachel alleen in goed geventileerde ruimtes.
 • Houd het brandstofniveau in de gaten en vul indien nodig bij.
 • Laat de kachel niet onbeheerd achter als deze in gebruik is. 
 • Zorg ervoor dat het gebied rond de kachel vrij is van brandbare materialen.
 • Doof de kachel volledig voordat u deze onbeheerd achterlaat. 

Een boot kachel kopen bij Vrolijk Watersport 

Als u op zoek bent naar een boot kachel om u warm te houden tijdens de kille avonden op het water, dan bent u bij Vrolijk Watersport aan het juiste adres. Wij hebben een ruime keuze aan bootkachels, dus u vindt zeker de perfecte kachel voor jouw behoeften. En omdat we zelf schippers zijn, weten we precies wat u nodig hebt in een bootkachel en kunnen we u deskundig advies geven om u te helpen de beste keuze te maken. De beste bootverwarming vindt u dus bij Vrolijk Watersport! 

Dus of u nu op zoek bent naar een compacte en lichte kachel voor incidenteel gebruik of een zwaar apparaat dat uw primaire warmtebron zal zijn, kom langs bij Vrolijk Watersport en laat ons u helpen de perfecte bootkachel voor uw behoeften te vinden.