Verzenden
  • Boven de € 50,- gratis verzonden.
  • Imray uitgaven worden altijd gratis verzonden.
  • Voor 16:00 op werkdagen besteld de volgende dag in huis.
Retouren
  • Binnen 14 dagen altijd mogelijk.

Kogelkranen


Voor veel booteigenaren is de eerste vraag die bij hen opkomt als het om onderhoud gaat: "Moet ik een kogelkraan voor mijn boot gebruiken?". Het antwoord is ja - kogelkranen zijn een essentieel onderdeel van elke boot en worden gebruikt in een groot aantal toepassingen, van het regelen van de vloeistofoverdracht tot het bieden van toegangspunten voor onderhoud en reparaties.

Waarom heeft u een kogelkraan voor uw boot nodig?

Als u een boot bezit, weet u dat er veel verschillende soorten kleppen zijn die worden gebruikt om de verschillende systemen aan boord te bedienen. Een type afsluiter dat essentieel is voor elke booteigenaar is een kogelkraan. Een kogelkraan is een soort kwartslagklep die wordt gebruikt om een leidingstelsel af te sluiten of te regelen. Hij bestaat uit een kogel met een gat in het midden die verbonden is met een hendel. Wanneer het handvat wordt gedraaid, draait de kogel om het gat uit te lijnen met de inlaat- of uitlaatpoort, waardoor de stroom kan starten of stoppen.

Kogelkleppen zijn een van de meest veelzijdige soorten kleppen en kunnen worden gebruikt voor diverse toepassingen op boten. Ze worden vaak gebruikt als zeekraan om de waterstroom in en uit de boot te regelen. Zeekranen zijn in veel rechtsgebieden wettelijk verplicht en vormen een belangrijke veiligheidsvoorziening op boten. Kogelkranen kunnen ook worden gebruikt om de brandstofstroom, de afvoer van afvalwater en de bilgepomp te regelen. Bovendien worden ze vaak gebruikt als afsluiter om waterleidingen af te sluiten in geval van lekkage of andere noodsituaties.

Bij het kiezen van een kogelkraan voor uw boot is het belangrijk om er een te kiezen die gemaakt is van maritieme materialen die bestand zijn tegen zoutwatercorrosie. U zult ook een kraan willen kiezen met een comfortabele handgreep die gemakkelijk te bedienen is, zelfs met handschoenen aan. Controleer de specificaties van de fabrikant om er zeker van te zijn dat de klep die u kiest geschikt is voor het type systeem en de druk waarvoor u hem wilt gebruiken.

kogelkraan

Wat zijn de voordelen van een kogelkraan voor uw boot?

Er zijn veel voordelen van een kogelkraan voor uw boot. Kogelkranen zijn volledig afdicht tegen water en andere vloeistoffen, waardoor ze ideaal zijn voor gebruik in boten. Ze zijn ook zeer duurzaam en betrouwbaar, wat betekent dat ze de ontberingen van het bootleven kunnen doorstaan.

Hoe installeert u een kogelkraan op uw boot?

Een kogelkraan is een eenvoudige en doeltreffende manier om de waterstroom op uw boot te regelen. Bij een goede installatie kan een kogelkraan jarenlang betrouwbaar functioneren met weinig onderhoud. Het installeren van een kogelkraan is een relatief eenvoudig proces, maar er zijn een paar dingen waar u rekening mee moet houden om een goede installatie te garanderen.

Ten eerste is het belangrijk om de juiste maat kogelkraan voor uw toepassing te kiezen. Zorg ervoor dat u de binnendiameter meet van de slang of leiding die op de klep wordt aangesloten. Zodra u de juiste maat klep heeft, snijdt u gewoon de slang of leiding op lengte en bevestigt u deze op de klep met klemmen of andere geschikte fittingen.

Installeer vervolgens de kogelkraan op de gewenste plaats. Het is belangrijk dat de klep op een toegankelijke plaats wordt geïnstalleerd, zodat hij in geval van nood gemakkelijk kan worden bediend. Zodra de kogelkraan op zijn plaats zit, opent u hem volledig om de goede werking te controleren. Sluit ten slotte de kogelkraan en test op lekken door een andere kraan of kranen stroomafwaarts van de gesloten kogelkraan te openen. Als er geen lekken zijn, is de installatie voltooid!

kogelkranen

Kogelkraan kopen bij Vrolijk Watersport

Kogelkranen zijn een essentieel onderdeel van elke boot, en ze kunnen essentieel zijn voor de veiligheid en betrouwbaarheid van uw vaartuig. We hebben besproken wat een kogelkraan is, het belang ervan voor het behoud van de integriteit van het loodgieterssysteem van uw boot en hoe u er een kunt kiezen die voor u het beste werkt. Het is belangrijk dat u weet welke maat kogelkraan u nodig heeft. Bij Vrolijk Watersport verkopen we verschillende soorten kogelkranen. Weet u nou niet welke kogelkraan geschikt is voor uw boot? De specialisten van Vrolijk Watersport helpen u graag!

Filteren
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

8 producten

Tonen als Foto-tabel Lijst
  1. 66370.PNG
    € 21,05 - 126,65
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

8 producten

Tonen als Foto-tabel Lijst
Kogelkranen bij Vrolijk Watersport. Dé watersportwinkel van Scheveningen, met meer dan 7.000 artikelen en 145 jaar aan kennis.