Verzenden
  • Boven de € 50,- gratis verzonden.
  • Imray uitgaven worden altijd gratis verzonden.
  • Voor 16:00 op werkdagen besteld de volgende dag in huis.
Retouren
  • Binnen 14 dagen altijd mogelijk.

Dinghy sailing


Er zijn een paar dingen waar u rekening mee moet houden als u beslist welke kleding u draagt tijdens het dinghy zeilen. De eerste is het weer. Als het warm is, wilt u zich licht kleden zodat u niet oververhit raakt. Als het koud is, wilt u zich in lagen kleden zodat u warm blijft. Het tweede waar je rekening mee moet houden is het type boot waarmee je vaart. Als je in een raceboot vaart, wil je je kleden op snelheid en comfort. Als u in een cruiseboot vaart, wilt u zich meer kleden voor stijl en comfort. En tot slot moet u rekening houden met uw persoonlijke voorkeuren. Wilt u zich vrij kunnen bewegen? Of geeft u de voorkeur aan nauwsluitende kleding die niet in de weg zit? Wat uw voorkeur ook is, er zijn een paar belangrijke kledingstukken die essentieel zijn voor elke dinghy zeiler.

Wat is dinghy zeilen?

Als je het hebt over de sport Dinghy zeilen, dan is dat simpelweg het varen met een kleine boot, een dinghy genaamd. Er zijn vele soorten en klassen van dinghy's die meestal minder dan 12 meter lang zijn.

Dinghy zeilen is een uitdagende en spannende sport waarvan mensen van alle leeftijden en niveaus kunnen genieten. Of u nu gaat racen of cruisen, dinghy zeilen biedt de mogelijkheid om het water op te gaan en te genieten van de wind en de golven.

Er is geen definitief antwoord op de vraag welke kleding u moet dragen tijdens het dinghy zeilen, omdat dit afhangt van de weersomstandigheden en uw persoonlijke voorkeur. Het is echter belangrijk dat u zich voor de gelegenheid kleedt en geen loszittende kleding of sieraden draagt die aan boord ergens aan kunnen blijven haken.

In het algemeen wordt aanbevolen om u in lagen te kleden, zodat u zich gemakkelijk kunt aanpassen aan temperatuurschommelingen. Draag synthetische stoffen of wol naast uw huid, want die voeren zweet af en houden u warm, zelfs als u nat bent. Voeg daarbovenop een waterdichte jas en broek en eventueel thermisch ondergoed toe. Vergeet niet extra kleding in te pakken voor het geval u nat wordt!

Vergeet ten slotte niet uw ogen en huid tegen de zon te beschermen met een zonnebril en zonnebrandcrème. Een hoed of vizier kan ook nuttig zijn om de zon uit uw ogen te houden.

De verschillende soorten Dinghy zeilkleding

Er zijn veel verschillende soorten zeilkleding op de markt. Of u nu net begint met de sport of een ervaren zeiler bent, het is belangrijk om de juiste uitrusting te hebben om veilig en comfortabel te blijven op het water.

Enkele van de meest essentiële onderdelen van dinghy zeilkleding zijn een zwemvest, kleding voor nat weer en bescherming tegen de zon. Reddingsvesten zijn in sommige landen wettelijk verplicht, dus controleer de regelgeving in uw regio voordat u eropuit trekt. Kleding voor nat weer is essentieel om u warm en droog te houden als de omstandigheden niet ideaal zijn. Een wetsuit of drysuit kan ook erg comfortabel zijn tijdens het zeilen.

Een ander prettig item voor tijdens het dinghy zeilen kan een zwemshirt zijn. Dit is comfortabel te dragen onder uw zeiljas. Daarnaast biedt dit shirt ook bescherming tegen UV-stalen. Maak uw outfit compleet met een paar kniebeschermers. Niet alleen is dit veiliger voor uw knieën maar het is ook een stuk comfortabeler.

Andere optionele kledingstukken voor bijbootzeilen zijn handschoenen, hoeden of mutsen. Handschoenen houden uw handen warm bij koud weer of beschermen ze tegen blaren bij het hanteren van lijnen. Hoeden kunnen schaduw bieden tegen de zon of uw hoofd warm houden bij koelere temperaturen. Laarzen & schoenen houden uw voeten droog en comfortabel bij nat weer.

Bij het kiezen van dinghy zeilkleding is het belangrijk rekening te houden met het soort zeilen dat u gaat doen en het klimaat waarin u gaat zeilen. Zorg ervoor dat u kleding kiest die gemaakt is van ademende stoffen die vocht afvoeren zodat u onder alle omstandigheden comfortabel blijft.

 

 

Dinghy sailing bij Vrolijk Watersport. Dé watersportwinkel van Scheveningen, met meer dan 7.000 artikelen en 145 jaar aan kennis.