Verzenden
 • Boven de € 50,- gratis verzonden.
 • Imray uitgaven worden altijd gratis verzonden.
 • Voor 16:00 op werkdagen besteld de volgende dag in huis.
Retouren
 • Binnen 14 dagen altijd mogelijk.

Landvasten

Filteren
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

9 producten

Tonen als Foto-tabel Lijst
 1. 82647.JPG
  € 13,95 - 68,95
 2. 52074.JPG
  € 25,50 - 68,95
 3. 52084.JPG
  € 25,50 - 68,95
 4. 82652.JPG
  € 10,90 - 51,50
 5. 82653.JPG
  € 10,90 - 51,50
 6. 73113.JPG
  € 5,95 - 36,45
 7. 50317.JPG
  € 5,95 - 36,45
 8. 73109.JPG
  € 5,95 - 34,60
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

9 producten

Tonen als Foto-tabel Lijst
Landvasten bij Vrolijk Watersport. Dé watersportwinkel van Scheveningen, met meer dan 7.000 artikelen en 145 jaar aan kennis.

 

Wanneer u gaat zeilen, is een van de belangrijkste dingen om rekening mee te houden het veilig en zeker aanmeren van uw boot. Landvasten zijn een essentieel onderdeel van dit proces en kunnen het verschil betekenen tussen een veilige reis en een mislukte missie.  

Welke landvast is geschikt voor uw schip? 

Landvasten zijn een belangrijk onderdeel van de beveiliging van uw schip. Er zijn veel verschillende soorten touwen, elk met hun eigen voor- en nadelen. Om de juiste tros voor uw schip te kiezen, moet u eerst nagaan welk type schip u heeft, wat voor soort afmeersysteem u gaat gebruiken en in welke omstandigheden uw schip wordt afgemeerd. 

De verschillende soorten touwen omvatten: 

 • Nylon: Nylon is een synthetische vezel die sterk en elastisch is. Het is bestand tegen slijtage en UV-licht, en heeft een hoog smeltpunt. Nylon touwen kunnen echter uitrekken onder belasting en zijn niet zo duurzaam als andere soorten touw.
 • Polypropyleen: Polypropyleen is een synthetische vezel die licht is en blijft drijven op water. Het is bestand tegen schuren en chemicaliën, maar kan uitrekken onder belasting en is niet zo sterk als nylon. Bij Vrolijk Watersport verkopen we meerdere landvasten gemaakt van polypropyleen.
 • Polyester: Polyester is een synthetische vezel die sterk en duurzaam is en niet uitrekt onder belasting. Het is echter niet zo bestand tegen schuren of UV-licht als nylon. We verkopen verschillende polyester landvasten van Talamex bij Vrolijk Watersport.
 • Hennep: Hennep is een natuurlijke vezel die sterk en duurzaam is. Het is bestand tegen schuren en chemicaliën, maar kan gaan rotten als het nat wordt.
 • Manilla: Manilla is een natuurlijke vezel die sterk en flexibel is. Het is bestand tegen uitrekken onder belasting, maar kan rotten als het nat wordt. 

Bij Vrolijk Watersport raden we u voornamelijk aan om een landvast aan te schaffen gemaakt van de materialen polypropyleen en polyester. Dit type scoort op het gebied van duurzaamheid en bestendigheid het hoogste. 

Hoe een landvast te knopen 

Het knopen van een landvast is een eenvoudig proces, maar moet correct gebeuren om de veiligheid van uw schip te garanderen. Er zijn twee soorten touwen: met en zonder oogsplits. De volgende instructies gelden voor het knopen van een tros met oogsplits. 

 1. Begin met het oprollen van het touw op het dek en zorg ervoor dat het uiteinde vrij is.
 2. Neem het uiteinde van het touw en haal het door het midden van de spoel, rond de achterkant en dan weer omhoog door het midden.
 3. Trek aan beide uiteinden van het touw om de spoel strakker te maken, leg vervolgens een basisknoop (zoals een vierkante knoop) in het midden om het vast te zetten.
 4. Maak vervolgens een lus aan een uiteinde van het touw, rond het touw waaraan je het vastmaakt (bijvoorbeeld een klamp of meerpaal).
 5. Haal het uiteinde van het touw door de lus en trek aan beide uiteinden om het vast te maken. Ook hier kunt u desgewenst een basisknoop leggen in het uiteinde van het touw. 

Verzorging en onderhoud van landvasten 

Landvasten zijn een essentieel onderdeel van elk schip, en het is belangrijk om ze goed te onderhouden, zodat ze lang meegaan. Hier volgen enkele tips voor het onderhoud van uw landvasten: 

 • Controleer uw landvasten regelmatig op slijtage. Als u schade ziet, vervang het touw dan onmiddellijk.
 • Gebruik altijd de juiste knooptechniek bij het knopen van uw touwen. Zo voorkomt u dat het touw uitrafelt of breekt.
 • Bewaar uw touwen op een droge, koele plaats wanneer u ze niet gebruikt. Dit verlengt de levensduur.
 • Door deze eenvoudige tips te volgen, kunt u ervoor zorgen dat uw landvasten jarenlang meegaan. 

Landvasten kopen bij Vrolijk Watersport 

Kortom, touwen kunnen een effectieve en veilige manier zijn om uw boot aan te meren. Of u nu de voorkeur geeft aan een traditioneel touw of een synthetische versie, het is belangrijk dat het touw van hoge kwaliteit is en regelmatig wordt gecontroleerd op slijtage. Bovendien zorgt het leren knopen en goed vastmaken van de touwen voor extra veiligheid aan boord. Met deze tips in gedachten zou het geen probleem moeten zijn om het juiste meertouw voor uw behoeften te vinden bij Vrolijk Watersport.