Verzenden
  • Boven de € 50,- gratis verzonden.
  • Imray uitgaven worden altijd gratis verzonden.
  • Voor 16:00 op werkdagen besteld de volgende dag in huis.
Retouren
  • Binnen 14 dagen altijd mogelijk.

Kaartplotters

Filteren
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

14 producten

Tonen als Foto-tabel Lijst
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

14 producten

Tonen als Foto-tabel Lijst
Kaartplotters bij Vrolijk Watersport. Dé watersportwinkel van Scheveningen, met meer dan 7.000 artikelen en 145 jaar aan kennis.

Kaartplotters

Dankzij een kaartplotter of MFD (Muli Functional Display) aan boord weet je altijd en overal exact waar je bent. Het is een ideaal hulpmiddel bij het navigeren van uw boot. Daarnaast kan een kaartplotter ook voorzien zijn van allerlei handige functies. Zo zijn er ook veel verschillende opties. Bij Vrolijk Watersport verkopen we hoog gewaardeerde kaartplotters en MFD’s van de merken B&G, Garmin, Raymarine en Simrad.

Kaartplotter voor op uw boot

Met een kaartplotter aan boord van je boot kan je altijd de exacte locatie van je schip aflezen van een elektronische waterkaart. Dit komt door het ingebouwde GPS systeem, die door de ontvangen satellieten uitrekent waar jij je bevindt op het water. Dit zorgt ervoor dat je kan zien waar je bent en hoe je beweegt, ontzettend handig voor bootnavigatie.

Functies van een kaartplotter

Een kaartplotter is er niet alleen om je exacte locatie te weergeven, ook zijn ze voorzien van veel meer andere functies. Sommige kaartplotters leggen de afgelegde afstand vast doormiddel van een lijntje op de waterkaart, hierdoor kan je zien hoe je gevaren bent. Daarnaast geeft het apparaat ook super veel informatie over het water waarin je vaart. Zo kan je dieptes en vaargeulen aflezen. Bij bepaalde plotters kan je ook informatie vinden over de havens waar je in de buurt van bent. Zo kan zien of er een mogelijkheid is om je boot te tanken, welk telefoon nummer de haven heeft en welke faciliteiten er zijn. De hoogtes van bruggen waar je langs vaart kan je ook aflezen op de kaartplotter. Net als de breedtes van sluizen en de openingstijden. Een kaartplotter kan je ook goed gebruiken als routeplanner voor op het water. Je kan er een begin- en eindpunt inzetten, je kan ook tussenpunten toevoegen. De kaartplotter berekend vervolgens een route van A naar B langs de eventuele tussenpunten. Hij houdt dan ook rekening met de diepte van je boot en de diepte van het water.

Kaartplotter of MFD

Een MFD is eigenlijk een iets uitgebreidere versie van een kaartplotter. Alhoewel een kaartplotter allang niet meer alleen wat verteld over de huidige positie. Een MFD kan je integreren met andere apparatuur aan boord. Zo kan een MFD ook worden uitgebreid met een AIS transponder of fishfinder. Dankzij een fishfinder krijg je een compleet beeld te zien van de bodem. Dankzij al deze mogelijkheden wordt een MDF kaartplotter het centrale data display aan boord waarvan je alles af kunt lezen. Wanneer je opzoek bent naar een kaartplotter met iets meer mogelijkheden zou ik dus zeker kijken naar MDF.

Welke kaartplotter kopen?

Welke kaartplotter of MFD je nodigt hebt is een lastige vraag. De grote hoeveelheid mogelijkheden maakt het niet gemakkelijk. Het is belangrijk om te weten wat uw wensen zijn. Als u alleen wilt navigeren zonder al die extra functies is een Garmin GPSMAP een goede optie. Wanneer je een wat geavanceerdere kaartplotter/MFD zoekt is de Rayarine AXIOM plus 9 of de Simrad NSX een juiste mogelijkheid.

Komt u er niet helemaal uit welke kaartplotter u nodig heeft? Neem dan gerust contact op met onze winkel om advies te vragen. U bent natuurlijk ook altijd welkom in onze winkel. De werknemers van Vrolijk Watersport helpen u graag bij het vinden van de juiste kaartplotter voor op uw boot.