Verzenden
  • Boven de € 50,- gratis verzonden.
  • Imray uitgaven worden altijd gratis verzonden.
  • Voor 16:00 op werkdagen besteld de volgende dag in huis.
Retouren
  • Binnen 14 dagen altijd mogelijk.

MOB1

Filteren
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

1 product

Tonen als Foto-tabel Lijst
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

1 product

Tonen als Foto-tabel Lijst
MOB1 bij Vrolijk Watersport. Dé watersportwinkel van Scheveningen, met meer dan 7.000 artikelen en 145 jaar aan kennis.


De MOB1 is 's werelds kleinste persoonlijke opsporingen AIS Man OverBoard apparaat met geïntegreerde DSC. Met slechts 4,5 cm x 3,0 cm x 1,6 cm en een gewicht van slechts 31 gram kan de ocean signal MOB1 gemakkelijk in een zak worden meegenomen of aan een reddingsvest worden bevestigd, dit geldt voor zowel vaste- als automatische reddingsvesten. De MOB1 is ontworpen om u veilig te houden op het water door een automatisch noodsignaal uit te zenden als u overboord valt. Het apparaat stuurt ook uw locatie naar AIS-schepen in de buurt, zodat u snel gevonden en gered kunt worden. Als u op zoek bent naar een klein, licht en gemakkelijk te gebruiken persoonlijk opsporingsbaken, dan is de ocean signal MOB1 de perfecte keuze.

MOB1

Wat is de MOB1?

De ocean signal MOB1 is 's werelds kleinste persoonlijke opsporingen AIS Man OverBoard apparaat met geïntegreerde DSC. Het is een draagbaar apparaat dat gebruik maakt van het Automatic Identification System (AIS) om een noodsignaal uit te zenden wanneer u zich in het water bevindt. De ocean signal MOB1 heeft ook een Digital Selective Calling (DSC) functie waarmee u een mayday oproep rechtstreeks naar een schip of kuststation kunt sturen.

De verschillende functies van de MOB1

Het is ongeveer zo groot als een sleutelhanger en kan gemakkelijk worden bevestigd aan een reddingsvest of riem. Wanneer het wordt geactiveerd, zendt het een noodsignaal uit dat uw GPS-positie bevat en kan worden ontvangen door elk nabijgelegen schip dat is uitgerust met AIS.

Hoe werkt de MOB1?

De  ocean signal MOB-1 is een klein, persoonlijk AIS-apparaat dat kan worden gebruikt om een noodsignaal uit te zenden als u zich in het water bevindt. Het apparaat heeft een geïntegreerde DSC-radio (Digital Selective Calling), wat betekent dat het een noodoproep rechtstreeks naar andere schepen met AIS-ontvangers of de kustwacht kan sturen.

De MOB-1 is ontworpen om aan uw reddingsvest te dragen en wordt automatisch geactiveerd en begint uw positie uit te zenden als u in het water belandt. Het apparaat blijft tot 48 uur lang uw positie uitzenden, zelfs als u bewusteloos bent, waardoor het een essentiële veiligheidsuitrusting is voor iedereen die tijd op het water doorbrengt.

Als u ooit in de problemen zit en de MOB-1 moet gebruiken, haal hem gewoon uit uw reddingsvest en activeer het noodsignaal. Het apparaat is klein en licht, dus het zal niet in de weg zitten of u vertragen terwijl u geniet van uw tijd op het water.

Hoe de MOB1 te gebruiken

Ervan uitgaande dat u een ocean signal MOB1 hebt en bekend bent met de algemene functies van een AIS-apparaat, volgen hier enkele specifieke instructies voor het gebruik van de MOB1:

  • Om het apparaat in te schakelen houdt u de aan/uit-knop 3 seconden ingedrukt. De groene LED zal 3 keer knipperen om aan te geven dat het apparaat is ingeschakeld.
  • De MOB1 begint automatisch uw positie te zenden zodra hij is ingeschakeld. U kunt de transmissie op elk moment stoppen door de aan/uit-knop 3 seconden ingedrukt te houden. De rode LED zal 3 keer knipperen om aan te geven dat de transmissie is gestopt.
  • In het geval dat u overboord valt, zal de MOB1 automatisch een noodsignaal uitzenden na 10 seconden van inactiviteit. Dit noodsignaal bevat uw positie, naam van het vaartuig en roepnaam (indien ingevoerd).
  • Zodra redding is gemeld, kunt u het noodsignaal te allen tijde annuleren door de aan/uit-knop 3 seconden ingedrukt te houden. De groene en rode LED's zullen beide 3 keer knipperen om aan te geven dat het noodsignaal is geannuleerd.

Waarom de MOB1 het beste Man OverBoard-apparaat is

Er zijn vele redenen waarom de MOB1 het beste Man OverBoard-apparaat op de markt is. Ten eerste is het het kleinste persoonlijke lokaliserende AIS-apparaat met geïntegreerde DSC dat verkrijgbaar is. Dit betekent dat u het gemakkelijk bij u kunt dragen en niet veel ruimte inneemt in uw reddingsvest of broekzak. Ten tweede heeft de MOB1 een ingebouwde GPS-ontvanger, zodat hij uw exacte locatie kan bepalen, zelfs als u in het water bent. Ten derde geeft de MOB1 uw locatie door aan AIS-schepen in de buurt, zodat ze u gemakkelijk kunnen vinden en redden. Tot slot wordt de MOB1 geleverd met een gratis eenjarig abonnement op het Global Maritime Distress and Safety System (GMDSS), zodat u erop kunt vertrouwen dat u hulp kunt krijgen, waar ter wereld u zich ook bevindt.

ocean signal MOB1

Ocean Signal MOB 1 kopen bij Vrolijk Watersport

De MOB1 is 's werelds kleinste persoonlijke lokaliserende AIS Man OverBoard apparaat met geïntegreerde DSC, waardoor het een onschatbaar hulpmiddel is voor zowel schippers als vissers. Dankzij het kleine formaat kunt u het apparaat gemakkelijk bij u dragen en dankzij het duurzame ontwerp is het zelfs bestand tegen de zwaarste omstandigheden. Als u op zoek bent naar een betrouwbare manier om veilig op het water te blijven, is de MOB1 zeker het overwegen waard.