Verzenden
  • Boven de € 50,- gratis verzonden.
  • Imray uitgaven worden altijd gratis verzonden.
  • Voor 16:00 op werkdagen besteld de volgende dag in huis.
Retouren
  • Binnen 14 dagen altijd mogelijk.

Huiddoorvoeren


Als booteigenaar weet u dat er veel dingen zijn die moeten worden geregeld om uw boot goed te laten lopen. Een van die dingen zijn een huiddoorvoer. Rompverbindingen zijn de onderdelen van het loodgieterssysteem van uw boot die de externe waterbronnen verbinden met de interne delen van uw boot. Van watertank tot bilgepomp, rompverbindingen kunnen een succesvolle reis letterlijk maken of breken.

Wat is een huiddoorvoer?

Een huiddoorvoer is een type bootverbinding die door de romp van het vaartuig loopt. Dit type verbinding wordt meestal gebruikt voor pijpleidingen, kabels of andere soorten leidingen. De term "thru hull" wordt ook gebruikt voor fittingen, kleppen en andere soorten hardware die zijn ontworpen om door de romp van een schip te worden geïnstalleerd.

huiddoorvoer

Waarom heeft u een huiddoorvoer nodig?

Een rompverbinding is een noodzakelijk onderdeel van elke boot, omdat het de verbinding vormt tussen de binnen- en buitenkant van het vaartuig. Zonder een rompverbinding zou uw boot niet goed kunnen functioneren.

Huiddoorvoeren worden gemaakt van verschillende materialen, waaronder brons, kunststof en roestvrij staal. Het materiaal dat u kiest moet gebaseerd zijn op het beoogde gebruik van de verbinding en de omstandigheden waarin deze zal worden gebruikt. Bronzen zeekranen worden bijvoorbeeld meestal gebruikt op zoutwaterboten omdat ze bestand zijn tegen corrosie.

Het is belangrijk dat de installatie van een huiddoorvoer volgens de juiste manier gedaan wordt. Onjuiste installatie kan leiden tot ernstige problemen, zoals lekken of breken.

De verschillende soorten huiddoorvoeren

Er zijn veel verschillende soorten huiddoorvoeren, elk met hun eigen voor- en nadelen. Het meest voorkomende type is de vlakke rompverbinding, die ontworpen is om vlak met de romp van de boot te worden geïnstalleerd. Dit type verbinding is zeer sterk en duurzaam, maar kan moeilijk te installeren zijn. Een andere populaire optie is de verzonken doorvoer, die ontworpen is om onder de dek lijn te worden geïnstalleerd. Dit type verbinding is gemakkelijker te installeren dan een verzonken verbinding, maar is minder sterk. Tenslotte zijn er de opbouwrompen, die ontworpen zijn voor montage boven de dek lijn. Deze zijn het gemakkelijkst te installeren, maar ook het zwakste type verbinding.

Hoe installeert u een huiddoorvoer boot?

Er zijn veel verschillende manieren om een huiddoorvoer te installeren, maar de meest gebruikelijke methode is om een gat te boren in de romp van uw boot. Zodra u het gat heeft geboord, moet u de huiddoorvoer in het gat plaatsen. De connector moet goed in het gat passen, en misschien moet u een sleutel gebruiken om hem vast te draaien. Als de connector eenmaal vastzit, kunt u de slang of buis die u aan de buitenkant van uw boot wilt aansluiten erop schroeven.

huiddoorvoer boot

Huiddoorvoer kopen bij Vrolijk Watersport

Een huiddoorvoer verbindingen zijn een essentieel onderdeel om uw boot goed draaiend te houden en de veiligheid te garanderen. Met de juiste kennis kunt u er gemakkelijk voor zorgen dat ze correct worden geïnstalleerd en jarenlang veilig zijn. Bij Vrolijk Watersport bent u aan het juiste adres om een huiddoorvoer te kopen! Weet u niet welke soort u moet gebruiken? De specialisten van Vrolijk Watersport voorzien u graag van advies!

Filteren
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

19 producten

Tonen als Foto-tabel Lijst
  1. 66341.JPG
    € 19,10 - 67,00
  2. 66353.JPG
    € 34,55 - 65,75
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

19 producten

Tonen als Foto-tabel Lijst
Huiddoorvoeren bij Vrolijk Watersport. Dé watersportwinkel van Scheveningen, met meer dan 7.000 artikelen en 145 jaar aan kennis.