Verzenden
  • Boven de € 50,- gratis verzonden.
  • Imray uitgaven worden altijd gratis verzonden.
  • Voor 16:00 op werkdagen besteld de volgende dag in huis.
Retouren
  • Binnen 14 dagen altijd mogelijk.

Hand-marifoons

Filteren
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

8 producten

Toon als Foto-tabel Lijst
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

8 producten

Toon als Foto-tabel Lijst
Hand-marifoons bij Vrolijk Watersport. Dé watersportwinkel van Scheveningen, met meer dan 7.000 artikelen en 145 jaar aan kennis.

Handheld marifoon

Voor pleziervaarders watersporters die een marifoon willen zonder dat het schip hoeft te worden aangepast, is een handheld marifoon uitstekend geschikt. Dit model marifoon beschikt over een accu en antenne waardoor hij meteen gebruikt kan worden. Het mooie aan een handheld marifoon is dat deze voldoet aan dezelfde eisen als een vaste marifoon. Hij mag dan ook als enige marifoon aan boord aanwezig zijn.

Verschillen tussen een vaste- en handheld marifoon

Wanneer u een hand marifoon aanschaft hoeft er voor de installatie helemaal niets verbouwd of ingebouwd worden aan boord. Het is als het ware gewoon een los apparaat om de communicatie met andere schepen te waarborgen. Dit draagt bij aan extra veiligheid tijdens het varen. Een ander voordeel is dat die kleiner en compacter is dan een vaste marifoon. Ook kan aan bijvoorbeeld een riemclip overal mee naartoe genomen worden. Deze wordt standaard meegeleverd bij een aankoop.

Bij een handheld marifoon is de marifoon antenne wel een stuk kleiner vergeleken met die van een vaste marifoon. Dit zorgt voor een kleiner bereik tot ongeveer 5 mijl. Het vermogen waarmee die uitzendt is hierdoor ook wat minder. Daarnaast moet de accu regelmatig worden opgeladen, je u wilt natuurlijk niet dat deze uitvalt. Voor beide marifoons heeft u wel het basiscertificaat marifonie nodig.

Welke marifoon kopen?

Bij Vrolijk Watersport hebben we verschillende handheld marifoons van Standard Horizon. In de waterport staat Standard Horizon bekend om hun kwaliteit, continuïteit en innovatie. Daarnaast bieden ze een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Wij hebben de volgende marifoons van Standard Horizon in ons assortiment:

  • Standard Horizon HX890E: Deze handheld marifoon van Standard Horizon is de meeste geavanceerde binnen ons assortiment. De HX890E is voorzien van een ingebouwde GPS-ontvanger, DSC klasse D functie en MOB-functie. Ook is die waterdicht, blijft die drijven en te lokaliseren. Wanneer de hand marifoon overboord valt hoeft er dus geen paniek te zijn.
  • Standard Horizon HX-210: Voor degene die een marifoon zoekt zonder allerlei extra functies is de HX210 een juiste mogelijkheid. Deze is het scherpste geprijsd maar voorziet u toch van alles wat u in een handheld marifoon zoekt. De marifoon heeft een compacte behuizing met een grote capaciteit van 1850 mHa. Daarnaast heeft die een groot matrixscherm wat hem eenvoudig te bedienen maakt. Ook heeft de HX210 een ingebouwde FM-radio ontvanger.
  • Standard Horizon HX-300: Als u een compacte handheld marifoon zoekt is de HX-300 uitstekend geschikt. Daarnaast is deze makkelijk op te laden doormiddel van een USB-poort, de eerste handmarifoon die zo opgeladen kan worden. Daarnaast is HX-300 waterdicht en blijft die drijven op het water. Ook heeft die een verplichte display met daarop verschillende handige indicators.

Een handheld marifoon is in de pleziervaart zeker interessant om aan te schaffen. Deze marifoons zorgen voor meer veiligheid op het water. Ook zijn ze wat scherper geprijsd dan de vaste marifoons. Bent u opzoek naar een hand marifoon maar weet u niet welke? Wij bij Vrolijk Watersport staan altijd kaar om u van advies te voorzien. Bel ons gerust op of kom langs in de winkel. Wij helpen u graag met de zoektocht naar de handheld marifoon die perfect past aan boord van uw boot.