Verzenden
 • Boven de € 50,- gratis verzonden.
 • Imray uitgaven worden altijd gratis verzonden.
 • Voor 16:00 op werkdagen besteld de volgende dag in huis.
Retouren
 • Binnen 14 dagen altijd mogelijk.

Ruitenwissers

Filteren
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

6 producten

Tonen als Foto-tabel Lijst
 1. 08103783504356.jpg
  € 14,95 - 16,55
 2. 66320.JPG
  € 35,60 - 42,95
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

6 producten

Tonen als Foto-tabel Lijst
Ruitenwissers bij Vrolijk Watersport. Dé watersportwinkel van Scheveningen, met meer dan 7.000 artikelen en 145 jaar aan kennis.


Varen is een geweldige manier om van de zomer te genieten, maar het is belangrijk dat u de nodige maatregelen neemt om uw boot en zijn passagiers veilig te houden. Een vaak over het hoofd gezien item op een boot zijn ruitenwissers. Hoewel het misschien een overbodig onderdeel lijkt, kunnen ruitenwissers het verschil maken wanneer u op het water bent.

Wat is een boot ruitenwissers?

De ruitenwissers voor uw boot zijn een belangrijk onderdeel van de veiligheidsuitrusting. Ze helpen u te zien bij slecht weer en houden uw voorruit schoon.  Ruitenwissers voor boten zijn ontworpen om uw voorruit in alle weersomstandigheden schoon te houden. Ze zijn gemaakt van duurzame materialen die bestand zijn tegen de elementen, en ze zijn er in verschillende maten voor elke boot.

De meeste ruitenwissers voor boten hebben twee of drie snelheden, zodat u ze kunt aanpassen aan de omstandigheden. In het algemeen geldt: hoe hoger de snelheid, hoe krachtiger de wisser.

U moet er ook voor zorgen dat de ruitenwissers van uw boot goed worden onderhouden. Controleer ze regelmatig op slijtage en vervang ze indien nodig. Zo bent u er zeker van dat ze goed werken wanneer u ze het meest nodig hebt.

ruitenwisser boot

Hoe werkt een ruitenwisser arm?

Zoals u wellicht weet, zijn ruitenwissers een essentieel onderdeel van elke boot. Ze helpen uw zicht vrij te houden bij slecht weer en voorkomen dat voorwerpen uw voorruit raken. Maar hoe werken ze?

De meeste boten hebben twee ruitenwissers, één aan elke kant van de voorruit. De ruitenwissers zijn verbonden met een motor die op de accu van de boot werkt. De motor draait de ruitenwissers heen en weer en verwijdert water, regen, sneeuw of vuil dat uw zicht zou kunnen belemmeren.

Ruitenwissers zijn een essentiële veiligheidsvoorziening op elke boot, dus het is belangrijk dat ze goed werken voordat u het water opgaat. Als u merkt dat uw ruitenwissers niet meer zo goed werken als vroeger, of als ze helemaal niet meer werken, is het tijd om ze te vervangen. Met nieuwe ruitenwissers ziet u weer helder en kunt u met een gerust hart het water op.

Wat zijn de voordelen van een ruitenwisser arm?

Het gebruik van ruitenwissers op uw boot heeft verschillende voordelen. Ten eerste houden ze uw voorruit vrij van water, vuil en insecten. Hierdoor kunt u beter zien tijdens het varen en kunt u potentiële gevaren vermijden. Daarnaast helpen ruitenwissers de schittering door de zon en andere felle lichten te verminderen. Dit kan uw zicht verbeteren en het gemakkelijker maken om op koers te blijven. Tot slot kan het gebruik van ruitenwissers de levensduur van de voorruit van uw boot verlengen door deze te beschermen tegen de elementen.

Hoe kiest u de juiste ruitenwissers voor uw boot?

Als het om ruitenwissers voor uw boot gaat, moet u ervoor zorgen dat u de juiste kiest. Er zijn een paar dingen waar u rekening mee moet houden als u een beslissing neemt. Hier zijn een paar tips voor het kiezen van de juiste ruitenwissers voor uw boot.

 1. De grootte van uw voorruit: U moet ervoor zorgen dat u ruitenwissers kiest die de juiste maat hebben voor uw voorruit. Als ze te klein zijn, kunnen ze het glas niet goed wissen, en als ze te groot zijn, kunnen ze uw voorruit beschadigen.
 2. Het type boot: Het type boot dat u heeft speelt ook een rol bij het kiezen van de juiste ruitenwissers. U moet ervoor zorgen dat de ruitenwissers die u kiest bestand zijn tegen de elementen waaraan uw boot zal worden blootgesteld.
 3. Uw budget: Ruitenwissers kunnen sterk in prijs verschillen, dus u moet ervoor zorgen dat u ruitenwissers kiest die binnen uw budget passen. Het heeft geen zin om aan zoiets meer geld uit te geven dan nodig is.
 4. De functies: Als het gaat om ruitenwissers, zijn er verschillende functies beschikbaar. U moet beslissen welke functies voor u belangrijk zijn en op zoek gaan naar modellen die deze functies bieden.

Hoe installeert u ruitenwissers op uw boot?

Aangenomen dat u een boot heeft met een voorruit, is het installeren van ruitenwissers eigenlijk heel eenvoudig. Zodra u uw nieuwe ruitenwissers heeft, is de volgende stap het verwijderen van de oude (indien van toepassing). Draai hiervoor gewoon de moer of schroeven los die ze op hun plaats houden en schuif ze eraf. Als uw boot niet is uitgerust met ruitenwissers, dan moet u enkele gaten boren om de nieuwe te monteren.

Nu is het tijd om de nieuwe ruitenwissers te installeren. Begin met het uitlijnen van de gaten op de ruitenwisser met die op het voorruitframe van de boot. Daarna schroeft of schroeft u ze gewoon vast. Zorg ervoor dat u ze niet te vast aandraait, want dat kan de voorruit beschadigen. Als ze eenmaal vastzitten, test ze dan even door wat water over het glas te laten lopen en de ruitenwissers aan te zetten. U zou nu duidelijk zicht moeten hebben op de voorruit van uw boot!

ruitenwisser arm

Boot ruitenwissers kopen bij Vrolijk Watersport

Ruitenwissers zijn van onschatbare waarde om de voorruit van uw boot op het water schoon en helder te houden. Er zijn verschillende maten, stijlen en functies beschikbaar, dus u kunt de perfecte ruitenwisser voor uw boot vinden. Of u nu op zoek bent naar iets eenvoudigs of naar een compleet systeem met motoren en bedieningspanelen, er is zeker een set die aan uw behoeften voldoet.

Bij Vrolijk Watersport bent u aan het juiste adres als het gaat om ruitenwissers voor uw boot. We hebben verschillende soorten Talamex modellen. Zo hebben we bijvoorbeeld de ruitenwisser set 12 volt, de verstelbare windarm of de Talamex wisser arm. Ook verkopen we de populaire Vetus ORW12 ruitenwisser set. Vindt u het nou moeilijk om te bepalen welke ruitenwisser arm het best geschikt is voor uw boot? De specialisten van Vrolijk Watersport voorzien u graag van advies.