Verzenden
  • Boven de € 50,- gratis verzonden.
  • Imray uitgaven worden altijd gratis verzonden.
  • Voor 16:00 op werkdagen besteld de volgende dag in huis.
Retouren
  • Binnen 14 dagen altijd mogelijk.

Inbouw stuurautomaten

Filteren
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

7 producten

Toon als Foto-tabel Lijst
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

7 producten

Toon als Foto-tabel Lijst
Inbouw stuurautomaten bij Vrolijk Watersport. Dé watersportwinkel van Scheveningen, met meer dan 7.000 artikelen en 145 jaar aan kennis.


Ontspannen kunnen varen en zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over het sturen? Met een ingebouwde stuurautomaat is dit mogelijk. Deze technologie is perfect voor wie op het water handsfree wilt varen. Of u nu vist, cruist of gewoon op verkenning bent, u kunt ontspannen en genieten van de bezienswaardigheden en geluiden van de natuur zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over het besturen van de boot.

Hoe werkt het? De ingebouwde stuurautomaat gebruikt GPS om uw positie te bepalen en de boot op koers te houden. U kunt hem zelfs programmeren om een specifieke route of bestemming te volgen. En als u ooit de controle wilt overnemen is dit natuurlijk ook mogelijk. De bedieningsunit voor dit type stuurautomaat zijn druktoetsen. Hiermee kunt u ook handmatig richting aangeven.

Wat is een stuurautomaat voor botenboten?

Een stuurautomaat is een systeem dat de besturing van een vaartuig regelt zonder menselijke tussenkomst. Stuurautomaten worden overal gebruikt, van kleine pleziervaartuigen tot grote commerciële schepen en militaire schepen. De meeste stuurautomaten gebruiken sensoren om de koers van het schip te bepalen en vergelijken die met een vaste koers. De stuurautomaat stuurt dan het schip zodat die op koers blijft. Sommige stuurautomaten kunnen ook worden geprogrammeerd om complexere manoeuvres uit te voeren, zoals aanleggen of de haven in- en uitvaren.

Stuurautomaten zijn een essentieel onderdeel van de veiligheidsuitrusting van elke schipper. Ze kunnen ongelukken helpen voorkomen door het schip op koers te houden, zelfs als de bestuurder wordt afgeleid of gedesoriënteerd raakt. Stuurautomaten kunnen ook worden gebruikt om een schip in zwaar weer of op ruwe zee stabiel te houden, wat de omstandigheden voor zowel de bemanning als de passagiers veiliger maakt.

Hoe werkt een stuurautomaat voor boten?

Stuurautomaten voor boten werken op dezelfde manier als stuurautomaten voor vliegtuigen. Ze gebruiken sensoren en een computer om het roer en de gashendel te regelen zodat de boot op koers kan blijven. De meeste stuurautomaten hebben ook een GPS-systeem zodat ze hun positie kunnen volgen en ervoor kunnen zorgen dat ze op koers blijven.

De voordelen van een stuurautomaat voor boten

Stuurautomaten voor boten bestaan al vele jaren, maar ze waren traditioneel groot, duur en onbetrouwbaar. Moderne stuurautomaten voor boten zijn kleiner, betaalbaarder en veel betrouwbaarder dan hun voorgangers. De installatie van een stuurautomaat kan veel voordelen opleveren voor de eigenaar van een vaartuig, zoals meer veiligheid, minder vermoeidheid en een betere brandstofefficiëntie. Daarnaast hou je ook meer ruimte over op de boord. Zo hoef je bijvoorbeeld geen stuurwiel aan boord te hebben.

Bij correct gebruik kan een stuurautomaat helpen ongelukken te voorkomen door het schip op koers te houden, zelfs bij ruw weer. Dit kan vooral nuttig zijn bij het binnenkomen of verlaten van een haven, of bij het varen in drukke wateren. Naast meer veiligheid kan een stuurautomaat voor boten ook de vermoeidheid van de bemanning verminderen door de besturingstaken over te nemen tijdens lange reizen. Dit kan een groot voordeel zijn op lange reizen of bij charters waarbij er weinig tijd is om te rusten.

Ten slotte kan een stuurautomaat voor boten het brandstofverbruik helpen verbeteren, omdat het schip een constante koers kan aanhouden. Dit komt doordat de motor niet zo hard hoeft te werken om de boot op koers te houden, wat het brandstofverbruik en de uitstoot vermindert.

Hoe kiest u de juiste stuurautomaat voor uw boot?

Er zijn een paar dingen waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van de juiste stuurautomaat voor uw boot. De grootte en het type van uw boot en uw budget zijn belangrijke factoren.

Als u een kleine boot hebt, hebt u misschien geen groot en duur stuurautomaatsysteem nodig. Een helmstok stuurautomaat zou wellicht een goede optie zijn hiervoor. Als u daarentegen een groter schip hebt, zult u iets robuuster en misschien zelfs maatwerk nodig hebben. Uw budget is natuurlijk ook een belangrijke overweging. Er zijn zeer hoogwaardige stuurautomaten op de markt die duizenden euro’s kunnen kosten.  

Welke boten zijn het meest geschikt voor een inbouw stuurautomaat?

Om te bepalen welke boten het meest geschikt zijn voor een stuurautomaat zijn er verschillende factoren waarmee rekening moet worden gehouden. De grootte en het type boot, evenals het beoogde gebruik, spelen allemaal een rol bij de beslissing of een stuurautomaat voor u geschikt is.

Schepen langer dan 26 ft zijn uitstekend geschikt voor een ingebouwde stuurautomaat. De ingebouwde stuurautomaten zijn vaak wat duurder in en ingewikkelder te instaleren vergeleken met een stuurwiel of helmstok stuurautomaat. Daarentegen bieden ze wel meer precisie en betrouwbaarheid. Ingebouwde stuurautomaten worden ook minder snel beschadigd of gestolen, waardoor ze een goede keuze zijn voor boten die lange tijd onbeheerd worden achter gelaten.

Inbouw stuurautomaat bij Vrolijk Watersport

Als u op zoek bent naar een manier om uw vaarervaring naar een hoger niveau te tillen, overweeg dan te investeren in een ingebouwde stuurautomaat. Stuurautomaten kunnen het leven op het water veel gemakkelijker en aangenamer maken, zodat u meer tijd hebt om te ontspannen en te genieten.

Vindt u het nou moeilijk om een keuze te maken? De specialisten van Vrolijk Watersport staan klaar om u voorzien van het beste advies. Bel ons op of kom langs in de watersportwinkel. Wij helpen u graag met de zoektocht naar de stuurautomaat dat perfect bij u aan boord past.

Stuurautomaat