Verzenden
  • Boven de € 50,- gratis verzonden.
  • Imray uitgaven worden altijd gratis verzonden.
  • Voor 16:00 op werkdagen besteld de volgende dag in huis.
Retouren
  • Binnen 14 dagen altijd mogelijk.

Zeilkleding

Zeilkleding bij Vrolijk Watersport. Dé watersportwinkel van Scheveningen, met meer dan 7.000 artikelen en 145 jaar aan kennis.


Zeilen is een geliefd tijdverdrijf voor veel mensen over de hele wereld, maar het is niet altijd de meest comfortabele hobby. Tussen de zon, het zoute water en de wind moeten zeilers er zeker van zijn dat ze goed beschermd zijn tegen de elementen. Daarom is het van belang om de beste zeilkleding voor comfort en bescherming aan boord te hebben. Van caps tot shirts tot broeken en meer, we dekken u van top tot teen. Dus of u nu een doorgewinterde zeiler bent of net aan uw eerste reis begint, zorg ervoor dat u onze lijst bekijkt voordat u vertrekt.

Verschillende soorten kleding voor zeilen

Er zijn een paar verschillende soorten kleding die u nodig kunt hebben bij het zeilen. Het belangrijkste is dat u zich in lagen kleedt, zodat u zich kunt aanpassen aan de veranderende temperatuur en weersomstandigheden.

Een basislaag helpt vocht af te voeren en houdt u warm. Dit kan doormiddel van de juiste onderkleding. Een tussenlaag zorgt voor extra isolatie, dit kunnen shoftshells of fleece jassen zijn. Tot slot draagt u in het drie lagen systeem een waterdichte buitenlaag die u beschermt tegen de elementen. Dit zou een zeiljas kunnen zijn. U kunt ook andere kleding meenemen voor het geval u nat of koud wordt.

zeilkleding

Schoeisel is ook belangrijk bij het zeilen. U wilt schoenen met een goede grip en die comfortabel lopen. Afhankelijk van de omstandigheden heeft u misschien ook laarzen of bootschoenen nodig.

Zorg ervoor dat u kleding inpakt die geschikt is voor de voorspelde weersomstandigheden en die u comfortabel houdt tijdens het zeilen.

Het belang van laagjes

Er zijn veel voordelen verbonden aan het dragen van lagen tijdens het zeilen. Met laagjes kunt u uw warmteniveau aanpassen als de omstandigheden veranderen. Het helpt u ook beschermen tegen de zon en de wind, die beide hard kunnen zijn tijdens het zeilen.

Bovendien helpt laagjes u droog te blijven als u toch nat wordt. Door een waterdichte buitenlaag te dragen, voorkomt u dat uw binnenlagen doorweekt raken. Dit is vooral belangrijk bij koud weer, omdat natte kleding kan leiden tot onderkoeling.

Laagjes dragen is ook een goede manier om in verschillende omstandigheden comfortabel te blijven. Als het warm is, kunt u lagen verwijderen om koel te blijven. Als het koud wordt, kunt u lagen toevoegen om warm te blijven. Door u in lagen te kleden, bent u voorbereid op alles wat het weer u te bieden heeft.

Wat moet u dragen tijdens het zeilen? Een goede basislaag is essentieel. Kies een materiaal dat zweet afvoert en dat

Must-have items voor uw zeilgarderobe

Ervan uitgaande dat je de basis hebt (geschikte schoenen, zonnebrandcrème, enz.), zijn er een paar belangrijke items die elke zeiler in zijn garderobe aan boord moet hebben.

Ten eerste heeft u een goede slechtweeruitrusting nodig. Deze beschermt u tegen de elementen op het water en moet zowel waterdicht als ademend zijn. Zoek een jas en broek die comfortabel zitten en je niet beperken in je bewegingen tijdens het zeilen.

Vervolgens heeft u laagjes nodig om uw lichaamstemperatuur te reguleren. Een lichte trui of fleece is perfect voor koelere dagen, terwijl een zonneshirt of rash guard ideaal is voor dagen waarop de zon schijnt. U kunt ook maritieme kleding vinden, zoals sportieve bootschoenen en jassen, die u comfortabel en beschermd houden aan boord.

zeilkleding

Vergeet niet een paar schone kleren mee te nemen voor het geval u nat of bezweet raakt tijdens uw verblijf aan boord. Het is altijd goed om een reservebroek of zwempak bij de hand te hebben, en zorg ervoor dat u alle andere persoonlijke spullen meeneemt die u nodig heeft (zoals toiletartikelen) om uw tijd op het water zo aangenaam mogelijk te maken!

Aangenomen dat u gaat zeilen in warm weer, wilt u lichte, luchtige kleding inpakken die u niet te zwaar maakt. Korte broeken, t-shirts en tanktops zijn allemaal goede opties. Neem ook een hoed of vizier mee om uzelf tegen de zon te beschermen en een zonnebril is een must. Als u 's nachts vaart, moet u een jas of trui meenemen om uzelf warm te houden. En vergeet natuurlijk uw zwemkleding niet!

 

Wat is offshore zeilkleding?

Offshore zeilkleding is ontworpen om u te beschermen tegen de elementen terwijl u op het water bent. Ze zijn meestal gemaakt van waterdichte en ademende materialen die u droog en comfortabel houden in alle weersomstandigheden. Een goede garderobe voor offshore zeilen bestaat uit een waterdichte jas, broek, laarzen, handschoenen en hoed.

Wat is inshore?

Er is veel discussie over wat goede zeilkleding is, maar er zijn een paar belangrijke items die essentieel zijn inshore zeilen. Een goed paar zeilschoenen is een must om uw voeten te beschermen tegen de elementen en tegen nat worden. Zeilhandschoenen zijn ook een goed idee om uw handen warm en droog te houden. Een hoed of vizier is ook belangrijk om uw ogen te beschermen tegen de zon en de wind. En tot slot heb je een soort slechtweeruitrusting nodig voor het geval het regent of koud wordt.

Zeilen bij slecht weer

Als het slecht weer wordt, is het belangrijk om voorbereid te zijn met de juiste uitrusting. Slechtweeruitrusting is essentieel voor elke zeiler die veilig en comfortabel wil blijven als de omstandigheden ruw worden.

Er zijn een paar belangrijke onderdelen van slechtweeruitrusting die elke zeiler aan boord moet hebben:

1. Een waterdichte jas van goede kwaliteit. Dit is essentieel om droog te blijven bij slecht weer. Zorg ervoor dat u een jas kiest die ademend is en voldoende ruimte biedt om er laagjes onder te dragen.

2. Een waterdichte broek. Deze houdt u droog vanaf uw middel en kan over uw gewone kleding worden gedragen. Zorg er ook hier weer voor dat u een broek kiest die ademend is en voldoende bewegingsvrijheid biedt.

3. Stevige laarzen of schoenen. Als het moeilijk wordt, heb je schoenen nodig die dat aankunnen. Kies laarzen of schoenen die waterdicht zijn en een goede grip hebben om je veilig aan dek te houden.

4. Een hoed of capuchon. Om je hoofd en gezicht te beschermen tegen de elementen, investeer je in een goede hoed of capuchon die niet wegwaait bij harde wind.

5. Handschoenen. Uw handen warm en droog houden is essentieel voor het comfort en de veiligheid aan boord, dus zorg ervoor dat u een paar handschoenen meeneemt die het werk aankunnen.

zeilkleding

6. Reddingsvesten. Bij zeilen is veiligheid altijd de hoogste prioriteit. Hoewel het risico op kapseizen of overboord vallen klein is, is het belangrijk om op het ergste voorbereid te zijn. Daarom moet elke zeiler altijd een zwemvest aan boord hebben.

Er zijn veel verschillende soorten reddingsvesten verkrijgbaar, dus het is belangrijk om er een te kiezen die comfortabel zit en goed past. Zorg er ook voor dat uw reddingsvest geschikt is voor het soort zeilen dat u gaat doen. Als u bijvoorbeeld van plan bent om lange afstanden te zeilen, heeft u een ander type reddingsvest nodig dan wanneer u gewoon een rustig rondje door de baai gaat varen. Ongeacht het soort zeilen dat u van plan bent te doen, zorg ervoor dat u voorbereid bent met een reddingsvest. Het kan uw leven redden in een noodsituatie.

Zeilkleding kopen bij Vrolijk Watersport

Een goede zeiluitrusting is essentieel voor iedere zeiler. Bij Vrolijk Watersport bent u aan het juiste adres als het gaat om het scoren van de perfecte zeil outfit. We verkopen kleding van bekende merken in de watersport wereld zoals Helly Hansen, Musto en Gill. Kom gerust langs in onze winkel om de kleding te bekijken en te passen. Onze specialisten voorzien u graag van advies!