Verzenden
  • Boven de € 50,- gratis verzonden.
  • Imray uitgaven worden altijd gratis verzonden.
  • Voor 16:00 op werkdagen besteld de volgende dag in huis.
Retouren
  • Binnen 14 dagen altijd mogelijk.

Inshore


Als het om zeilen gaat, zijn er een paar belangrijke dingen die je nodig hebt voor een succesvolle tocht. Een goede boot is natuurlijk essentieel. Maar net zo belangrijk is de zeilkleding die u draagt tijdens het zeilen. U wilt immers comfortabel zijn op het water. En aangezien u te maken krijgt met de elementen - zon, wind en water - moet u ervoor zorgen dat u de juiste kleding draagt.

Wat is inshore zeilen?

Inshore zeilen is een vorm van zeilen die dicht bij de kust plaatsvindt, in beschutte wateren zoals baaien, rivieren en meren. Het wordt meestal gedaan in kleinere boten dan offshore zeilen en de nadruk ligt op wendbaarheid en besturing in plaats van snelheid.

Er zijn veel verschillende soorten kustzeilboten, van kleine dinghy's tot grotere kielboten. Het type boot waarmee u zeilt hangt af van de wateren waarin u zeilt en van uw persoonlijke voorkeuren. In het algemeen zijn kustzeilboten stabieler en gemakkelijker te hanteren dan offshore zeilboten.

Kustzeilen is een geweldige manier om van het water te genieten zonder te ver van de kust te komen. Het is perfect voor beginners of mensen die het rustiger aan willen doen. En omdat het meestal in kleinere boten wordt gedaan, is het ook een geweldige manier om geld te besparen op brandstofkosten.

Inshore zeilkleding

Bij kustzeilen is comfort van groot belang. Je wilt je vrij kunnen bewegen en je geen zorgen hoeven te maken dat je kleding je belemmert. Hier zijn een paar van onze favoriete keuzes voor de beste kustzeilkleding:

Voor tops raden we een lichte, ademende stof aan zoals linnen of katoen. Een button-down shirt houdt u koel en beschermt u tegen de zon, maar zorg ervoor dat het los genoeg zit zodat u gemakkelijk kunt bewegen. Een huidbeschermer is ook een goede optie voor bescherming tegen de zon en kan alleen of onder een shirt worden gedragen. Onder koude omstandigheden is het belangrijk dat u de juiste onderkleding aan doet.

Een korte broek is altijd een goede keuze. Ze houden je koel in de hitte en beperken je niet in je bewegingsvrijheid. Als u op zoek bent naar iets meer bedekking, probeer dan een lichtgewicht broek of capris. Nogmaals, ademend vermogen is belangrijk, dus vermijdt iets dat te zwaar of te beperkend is.

Bootschoenen zijn altijd een goede keuze, omdat ze grip en stabiliteit bieden op het dek. Als u liever iets lichters draagt, kunnen sandalen of zelfs teenslippers werken, zolang ze een stevige band hebben die niet losraakt als u zich verplaatst.

Er is een reden waarom de meeste serieuze zeilers ervoor kiezen om in slechtweerkleding te zeilen: omdat het werkt. Als je op het water bent, heb je kleding nodig die je beschermt tegen de elementen en je comfortabel houdt, ongeacht de omstandigheden.

Inshore zeilkleding is ontworpen om precies dat te doen. Ze zijn gemaakt van waterdichte en ademende materialen die u droog en comfortabel houden in zelfs de meest uitdagende omstandigheden. En ze zijn gemaakt om lang mee te gaan zodat u ze seizoen na seizoen kunt dragen zonder ze te hoeven vervangen.

Als u zeikleding kiest, ga dan op zoek naar items die speciaal ontworpen zijn voor zeilen. Vermijd alles met katoen of andere absorberende stoffen, omdat deze u alleen maar koud en nat maken als ze nat worden. Kies in plaats daarvan voor synthetische materialen of wolmengsels die vocht afvoeren en u warm houden, zelfs als het nat is. Zo zijn er speciale inshore zeiljassen en zeilbroeken

Laagjes zijn ook belangrijk bij het kiezen van kustzeilkleding. Je wilt een basislaag van thermisch ondergoed om je kern warm te houden, gevolgd door een tussenlaag van fleece voor isolatie en tot slot een waterdichte buitenlaag om je te beschermen tegen de elementen.

Zorg er ten slotte voor dat je kustzeilkleding goed past. Ze moeten goed zitten maar niet te strak, zodat ze je niet belemmeren in je bewegingen of schuren. En ze moeten voldoende bewegingsvrijheid bieden zodat u vrij kunt bewegen tijdens het zeilen.

Hoe kiest u de juiste zeilkleding voor de kust?

Bij het kiezen van de juiste kleding voor kustzeilen zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Het eerste is de weersomstandigheden waarin je gaat zeilen. Als het koud wordt, moet u ervoor zorgen dat u genoeg lagen heeft om u warm te houden. De tweede is het type boot waarop u gaat varen. Als u op een kleinere boot vaart, hebt u minder uitrusting nodig dan op een grotere. En tenslotte moet u rekening houden met uw persoonlijke comfortniveau.

Als je niet zeker weet waar je moet beginnen, zijn hier een paar tips om de juiste kustzeilkleding te kiezen:

  1. Begin met de basis: Een goede korte of lange broek, een t-shirt of rash vest, en een jas of trui.
  2. Laagjes toevoegen: Zodra u de basis onder de knie hebt, kunt u laagjes toevoegen, afhankelijk van de weersomstandigheden. Een shirt met lange mouwen, een fleece en een waterdichte broek zijn een goed begin.
  3. Denk aan uw boot: Als je op een kleinere boot vaart, heb je niet zoveel uitrusting nodig als iemand die op een groter jacht vaart. Zorg ervoor dat je hebt wat je nodig hebt voor jouw specifieke vaartuig.
  4. Comfort is de sleutel: Uiteindelijk wil je comfortabel zijn tijdens het zeilen. Kies kleding die u niet beperkt in uw bewegingen en die u warm of koel houdt als dat nodig is.

Inshore zeilkleding kopen bij Vrolijk Watersport

Als het gaat om het kopen van inshore zeilkleding, is Vrolijk Watersport de plek om naartoe te gaan. We hebben een grote selectie van kleding voor zowel mannen als vrouwen, dus je zult zeker iets vinden dat je leuk vindt. De prijzen zijn ook heel redelijk, dus je hoeft je niet in te spannen voor de kleding die je nodig hebt. Ook hebben we een aanbod voor de kinderen. Dus als je op zoek bent naar nieuwe inshore zeilkleding, neem dan zeker een kijkje bij Vrolijk Watersport. We helpen u graag!

Inshore bij Vrolijk Watersport. Dé watersportwinkel van Scheveningen, met meer dan 7.000 artikelen en 145 jaar aan kennis.