Verzenden
 • Boven de € 50,- gratis verzonden.
 • Imray uitgaven worden altijd gratis verzonden.
 • Voor 16:00 op werkdagen besteld de volgende dag in huis.
Retouren
 • Binnen 14 dagen altijd mogelijk.

Toilletten


Varen is een geweldige activiteit die veel spanning en sensatie met zich meebrengt. Maar waar veel watersporters niet aan denken is hoe ze hun afval aan boord moeten verwerken. Dat is waar scheepstoiletten van pas komen; ze bieden een manier om menselijke uitwerpselen te verwijderen terwijl u over het water vaart, wat uw tijd op het water veel aangenamer en hygiënischer maakt.

Wat zijn scheepstoiletten?

Boot toiletten zijn ontworpen voor gebruik aan boord van boten en andere vaartuigen. Ze zijn meestal gemaakt van maritieme materialen en hebben speciale voorzieningen om te voorkomen dat afval in het water terechtkomt. Een boot toilet kan zowel spoeltoiletten als vuilwatertanks zijn, en veel modellen hebben een versnijdingspomp om het afval af te breken.

Verschillende soorten scheepstoiletten

Er zijn veel verschillende soorten scheepstoiletten, elk met hun eigen unieke kenmerken en voordelen. Het meest voorkomende type boot toilet is het scheepstoilet, dat ontworpen is voor gebruik in zout water. Scheepstoiletten zijn meestal gemaakt van roestvrij staal of glasvezel en hebben een vuilwatertank met grote capaciteit. Een ander populair type boot toilet is het elektrische toilet, dat ideaal is voor boten met beperkte ruimte. Elektrische toiletten gebruiken een pomp aan boord om het afval weg te spoelen en kunnen met een afstandsbediening worden bediend. Als u op zoek bent naar een milieuvriendelijker optie, overweeg dan een composttoilet. Deze toiletten breken afval af met behulp van bacteriën en kunnen zowel in zoet als in zout water worden gebruikt.

scheepstoilet

Hoe kiest u het juiste boot toilet?

Er zijn veel verschillende factoren waarmee rekening moet worden gehouden bij het kiezen van het juiste boot toilet voor uw behoeften. Hier zijn een paar dingen om in gedachten te houden:

 1. Welk type toilet heeft u nodig? Er zijn twee hoofdtypen scheepstoiletten - handmatig en elektrisch. Handmatige toiletten zijn goedkoper, maar vereisen meer inspanning om te gebruiken. Elektrische toiletten zijn duurder, maar bieden een veel gemakkelijkere en comfortabelere ervaring.
 2. Hoeveel ruimte heeft u aan boord? Dit is een belangrijke overweging, aangezien sommige toiletten nogal wat ruimte in beslag kunnen nemen. Als u beperkte ruimte aan boord hebt, kunt u misschien beter kiezen voor een kleiner toilet of een toilet dat in een kleine ruimte kan worden geïnstalleerd.
 3. Wat is uw budget? Een boot toilet kan in prijs variëren. Het is belangrijk om een budget vast te stellen voordat u gaat winkelen, zodat u niet te veel uitgeeft aan dit noodzakelijke item.
 4. Heeft u een vuilwatertank nodig? Sommige boten hebben een vuilwatertank die het afvalwater van het toilet opvangt. Deze kunnen nuttig zijn als u van plan bent langere tijd buiten de kustfaciliteiten te verblijven. Ze vereisen echter wel extra onderhoud en verzorging.
 5. Welke andere kenmerken heeft u nodig? Er zijn veel verschillende functies die boot toiletten kunnen bieden, zoals versnijding systemen, zelfstandige units en meer. Overweeg welke voorzieningen het meest geschikt zijn voor uw behoeften voordat u een aankoop doet.

Tips voor installatie en onderhoud van uw boot toilet

-Een boot toilet is niet zoals gewone toiletten en vereisen speciale zorg bij het schoonmaken en onderhouden ervan.

-Het is belangrijk om het toilet regelmatig te reinigen om de ophoping van bacteriën en geuren te voorkomen.

-Hier volgen enkele tips voor het schoonmaken en onderhouden van uw scheepstoilet:

 1. Gebruik een mild schoonmaakmiddel en een zachte borstel om de toiletpot, de zitting en het deksel te reinigen. Vermijd het gebruik van agressieve chemicaliën of schurende schoonmaakmiddelen omdat deze de afwerking van het toilet kunnen beschadigen.
 2. Spoel het toilet na elk gebruik door om het schoon en vrij van geur veroorzakende bacteriën te houden.
 3. Controleer de slangen en fittingen regelmatig op lekken of tekenen van slijtage. Vervang beschadigde onderdelen onmiddellijk om dure reparaties later te voorkomen.
 4. Als u een vuilwatertank hebt, zorg er dan voor dat u deze regelmatig leegt volgens de plaatselijke voorschriften.

boot toilet

Scheepstoilet kopen bij Vrolijk Watersport

Scheepstoiletten zijn een geweldige aanvulling op elke boot en verhogen het comfort en gemak voor passagiers en bemanning aan boord. Met het juiste type toilet kunt u ervoor zorgen dat uw boot veilig is en voldoet aan de plaatselijke voorschriften. Let bij het kiezen van een boot toilet op de grootte van uw vaartuig en de kenmerken die het beste bij uw behoeften passen. Door dit te doen, kunt u er zeker van zijn dat u het meeste haalt uit dit essentiële stuk gereedschap voor uw volgende reis.

 

Als je op zoek bent naar een nieuw scheepstoilet, is Vrolijk Watersport een uitstekende plek om eens even te kijken. We bieden een ruime keuze aan toiletten van topmerken, dus je vindt er zeker een die aan je wensen voldoet. Als u het moeilijk vindt om te bepalen welk scheepstoilet het beste is geschikt voor uw boot, dan helpen onze specialisten u graag met de zoektocht!

Filteren
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

9 producten

Toon als Foto-tabel Lijst
 1. 66651.JPG
  € 825,00 € 979,00
 2. 49729.JPG
  € 195,00 € 279,00
 3. 49731.JPG
  € 265,00 € 349,00
 4. 51038.JPG
  € 189,00 € 260,00
 5. 66667.JPG
  € 89,95 € 109,00
 6. 57107.JPG
  € 119,00 € 139,00
 7. 59285.JPG
  € 269,00 € 339,20
 8. 59283.JPG
  € 219,00 € 257,50
 9. 59286.JPG
  € 144,95 € 178,90
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

9 producten

Toon als Foto-tabel Lijst